Velo
 

MWV 2018-2019 VI

MWV 2018-2019 VI

Beste badmintonners,
Excuus. Normaal zitten jullie uiteraard gekluisterd aan je smartphone of laptop wachtend op de nieuwe MWV. Waar sta ik in de ranking? Wat heeft Franklin nu weer te melden? Wat gebeurt er in de wereld? Een latertje dit keer, sorry! Dit weekend valt te typeren als prima weekend, één waar de vereniging tevreden op terug kan kijken. Op één team na allemaal een overwinning geboekt, nog een gele kaart gepakt, ik zou zeggen dikke prima! Volgende week zitten we alweer op de helft van het seizoen, dan is het tijd voor een korte terugblik en tijd voor een overzicht hoe we ervoor staan.
Toppers van de week:
Mauro Kepel, Rinse Luidinga, Tim van Nieuwkerk, Wouter Ris, Steven van Zanten, Eline Eversdijk, Suzanne Slaats, Wendy Slaats, Suzanne Straaijer, Kimberly Vierling
Team 1
Niet gespeeld dit weekend
Team 2
In hal 2 mocht er gespeeld worden tegen Duinwijck. Geduchte tegenstanders met sterke spelers als Robbert en favoriet Mandy. Nadat de heren iets wegzakten in de tweede set, maakten ze dit dubbel en dwars goed in de derde en konden ze zodoende een overwinning erbij schrijven. De heren wonnen ook beiden hun singels en deden zo hun duit in het zakje. De dames wonnen in twee sets hun dubbel en als Wendy/Tim dan ook nog hun mix winnen is een overwinning het eindresultaat. Hoewel die mix niet helemaal vanzelf ging. Rikkert had nog een akkefietje met scheidsrechter Vrouwenhelder. Waar het precies over ging weet ik niet, maar een gele prent kostte het hem wel.
Team 3
Ook dit team moest het opnemen tegen Duinwijck. Ditmaal in Haarlem, en tevens de eerste minuten voor Marleen. Het ging lang gelijk op. Zowel de verdeling van de partijen, als het verloop van de partijen. De heren waren erg goed bezig, tegen Steef en Yntema wonnen de heren een spannende driesetter. Ewout beukte zijn tegenstander met een duidelijke tweesetter, en Tomas won dik, heeeel dik van Steef. Klasse. De dames hadden het een stuk zwaarder. Ze waren dicht bij een overwinning in de dubbel, in de singels was eveneens onvoldoende. De mixen konden beide kanten opvallen, maar voor ons viel het de verkeerde kant op. Klein verlies, maar daar heeft het team niks aan op dit moment.
Team 4
Team 4 ziet de lente al aankomen, want ze hebben flink huisgehouden. Op vrijdagavond mochten ze naar ‘s-Gravenzande. Sommige partijen kostten een verlenging, sommige een driesetter. Ze dwongen echter alle partijen af en ze schrijven een mooie 0-8 overwinning bij. De singels van Mauro en Suzanne werden gemakkelijk gewonnen. De heren verloren ietwat hun concentratie in de dubbel of wilden graag een 3e set spelen, de dames maakten het nog spannende in de tweede set. Rinse en Kimberly lieten zowel in hun singel als mix de tegenstander ruiken aan de overwinning, gelukkig bleef het bij ruiken.
Team 5
Het staat buiten kijf dat Rene hard werkt. In de mix is sinds wedstrijd 1 een stijgende lijn te ontdekken, het was echter wachten tot hij beloond werd. Dit weekend mocht hij het wederom proberen met Jentel en nu lukte het! Het was knap dat in de derde set het sterke spel is doorgetrokken, het meest fantastische was echter de tweede set. 11-16 stonden ze achter na een verloren eerste set. Ze zetten hun schouders eronder, sprokkelden puntje voor puntje. In één servicebeurt maakten ze geen enkele fout en trokken ze de tweede set met 21-16 alsnog over de streep!
Team 6
Ik heb hier vaker georeerd dat de spelers in dit team zo fantastisch kunnen singelen, maar dat er verbetering valt te halen in de dubbelspelen. Ik denk dat ze het zat waren, dit weekend konden ze ieder geval geweldig dubbelen. Door overwinningen in beide mixen werd een overwinning zeker gesteld. Als zij daarbij nog “zekere” singels erbij optellen van Casper en Eline, doe er ook nog maar een damesdubbel bij. Dan staat er een prima 5-3 overwinning op papier.
De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.
Heren Percentage
1 Kepel, Mauro 100%
2 Ris, Wouter 88%
3 Middelburg, Jim 83%
4 Vlaar, Alex 79%
5 Suijkerland, Rikkert 78%
6 Nieuwkerk, Tim van 71%
7 Zanten, Steven van 64%
8 Luidinga, Rinse 57%
9 Starren, Ralph 56%
10 Telwin, Franklin 53%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 89%
2 Slaats, Suzanne 80%
3 Lups, Dorien 78%
4 Hoeven, Tamara van der 75%
5 Straaijer, Suzanne 74%
6 Tusschenbroek, Melissa van 73%
7 Everdijk, Eline 72%
8 Slaats, Wendy 71%
9 Willemsen, Marit 67%
10 Vierling, Kimberly 60%
Robbie-3-setter-award
Spelers Percentage
1 Kepel, Mauro 75,0%
2 Vierling, Kimberly 70,0%
3 Straaijer, Suzanne 57,9%
4 Bal, Rene 53,8%
5 Molenkamp, Jim 50,0%
6 Wieringa, Kirsten 47,6%
7 Nieuwkerk, Tim van 45,8%
8 Zanten, Steven van 42,9%
9 Diemel, Veda 40,7%
10 Slaats, Suzanne 40,0%

Team 1 speelt niet

Team 2 speelt zaterdag 17 november om 14.30u thuis tegen Smashing
Team 3 speelt zaterdag 17 november om 14.30u uit tegen Amersfoort
Team 4 speelt zaterdag 17 november om 14u thuis tegen Drop Shot
Team 5 speelt zaterdag 17 november om 19u uit tegen BCRS

Team 6  speelt zondag 18 november om 12.45u uit tegen Delft

Train ze en laten we de eerste helft van de competitie goed afsluiten!
fjt
Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!