Velo
 

MWV 2018-2019 V

MWV 2018-2019 V

Een hele goedemorgen,
Terug van weggeweest. Er zat een flinke pauze in het badmintonseizoen vanwege een Dutch Open en herfstvakantie. Maar we zijn er weer en we hebben weer gespeeld. Mauro heeft zijn schoenen weer eens aangetrokken dit weekend, Joey en Remco kwamen op bezoek en Jeroen is weer te zien op de trainingen. Zo zie je, terug van weggeweest was het thema van afgelopen weekend.
Toppers van de week:
Mauro Kepel, Jim Middelburg, Wouter Ris, Steven van Zanten, Myke Halkema, Suzanne Slaats, Wendy Slaats
Team 1
Sinds de laatste MWV zijn er alweer drie wedstrijden gespeeld. Het team is erin geslaagd ongeslagen te blijven en zij hebben hiermee de eerste helft af kunnen sluiten als koplopers. Een erg knappe prestatie waar ze trots op mogen zijn. Zij beginnen de kampioenspoule door deze koppositie met 5 punten om zo te strijden voor die felbegeerde finaleplek. Afgelopen weekend werden alle dubbels gewonnen en alle enkels verloren. Zodoende een 4-4 tegen Zijderveld.
Team 2
Vorig weekend nog een overwinning behaald op Almere en nu zetten ze hun ongeslagen reeks voort met een overwinning op BCH. Behoudens een gelijkspel in de eerste wedstrijd heeft dit team alles gewonnen!  Er zaten wat verrassende verliespartijen tussen, maar de kracht van het team zit in het collectief. Zo hebben ze die verliezen kunnen opvangen en uiteindelijk met 503 kunnen winnen.
Team 3
Het team heeft een mini-reeks van verliezen kunnen doorbreken door tweemaal gelijk te spelen. Het gevoel dat er meer in zit zal blijven bij dit team, ook afgelopen weekend zaten er weer partijen bij die beide kanten op kon vallen. Joey was voor even terug in de VELO-hal en deed dit niet onverdienstelijk. Alleen in de singel moest hij zijn meerdere erkennen in Tomas, hij won wel in de dubbel en mix. Als zijn teamgenoten dan ook nog de damesdubbel en damesenkel winnen is er een 4-4 als einduitslag.
Team 4
De heren zijn op tijd fit en hebben meteen zichzelf laten gelden. De dubbels gingen zeker niet makkelijk, het was een kwestie van de zenuwen bedwingen en overwinnen. Die spannende lijn zetten beide teams door in de singels, na lange partijen werden de herenenkels gewonnen en de dames verloren nipt. Wouter bleef foutloos, en daardoor kon het team een 5-3 overwinning bijschrijven.
Team 5
 Pijnlijk, zo valt dit verlies tegen DKC in één woord te omschrijven. De dubbel werden verloren en zo keek het team rap tegen een achterstand aan. Steven herpakte zich sterk na een verloren eerste set en Franklin won zijn singel ook overtuigend. Dat Steven getergd beter is, kwam ook in de mix naar voren. Verloor de tweede set nipt, en gaf daarna behoorlijk gas. Rene en Jentel kwamen goed terug in de tweede set, maar konden dit helaas niet vasthouden in de derde set. 5-3 verlies.
Team 6
Remco kan tevreden terugkijken op zijn terugkeer, hij won namelijk al zijn partijen. Verder lijken we in herhaling te vallen: dit team kan goed singelen. Zij wonnen 3 singels. Als Eline en Kirsten dan ook nog hun dubbel winnen eindigt deze wedstrijd in 4-4.
De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.
Heren Percentage
1 Kepel, Mauro 100%
2 Middelburg, Jim 83%
3 Ris, Wouter 83%
4 Suijkerland, Rikkert 80%
5 Vlaar, Alex 79%
6 Nieuwkerk, Tim van 67%
7 Zanten, Steven van 58%
8 Starren, Ralph 56%
9 Telwin, Franklin 54%
10 Beukers, Ewout 50%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 89%
2 Lups, Dorien 78%
3 Tusschenbroek, Melissa van 75%
4 Willemsen, Marit 75%
5 Hoeven, Tamara van der 75%
6 Slaats, Suzanne 75%
7 Slaats, Wendy 72%
8 Straaijer, Suzanne 71%
9 Everdijk, Eline 67%
10 Molenkamp, Jentel 53%
Robbie-3-setter-award
Spelers Percentage
1 Kepel, Mauro 100,0%
2 Vierling, Kimberly 75,0%
3 Straaijer, Suzanne 64,7%
4 Slaats, Suzanne 50,0%
5 Molenkamp, Jim 50,0%
6 Bal, Rene 45,5%
7 Wieringa, Kirsten 44,4%
8 Zanten, Steven van 41,7%
9 Everdijk, Eline 40,0%
10 Slaats, Wendy 38,5%
Team 1 speelt niet
Team 2 speelt zondag 11 november om 15u thuis tegen Duinwijck
Team 3 speelt zaterdag 10 november om 19u uit tegen Duinwijck
Team 4 speelt vrijdag 9 november om 19u uit tegen de Zeemeeuwen
Team 5 speelt zondag 11 november om 14.30u thuis tegen Maassluis
Team 6  speelt zondag 11 november om 14.30u thuis tegen BCRS
Succes, train ze en vergeet de speculaaspoppen niet!
fjt
Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!