Velo
 

MWV 2018-2019 IV

MWV 2018-2019 IV

Beste meeleesvriendjes,
Het was VELO voor, VELO tijdens en VELO na. Beginnend met het vrijwilligersfeestje op zaterdag. Namens de Faciliteiten- en Activiteitencommissie hebben een aantal zich sterk gemaakt voor een mooi feestje waarbij stilgestaan werd bij alle vrijwilligers die vorig jaar hun steentje hebben bijgedragen aan de club. Eerst werd het brein getest met een kennisquiz over VELO (blij om te zien dat oerlid Wouter de quiz won), daarna werden de voetjes getest met een heuse DJ die de sfeer neerzette. Tel daar wat drankjes en versnaperingen bij op en je hebt een gezellige avond in Wateringen. Op de baan evenveel pret, want de teams hebben een uitstekend weekend achter de rug. Directe concurrenten werden dik verslagen, posities op de ranglijst werden veroverd en als we kijken naar de individuele prestaties zien we deze week een heleboel Toppers. Tot slot heeft team 1 goede zaken gedaan, niet alleen het resultaat was perfect, maar beide nieuwelingen hebben nu hun debuut gemaakt én punten gepakt!
Toppers van deze week:
Jim Middelburg, Wouter Ris, Ralph Starren, Rikkert Suijkerland, Steven van Zanten, Eline Eversdijk, Myke Halkema, Tamara van der Hoeven, Dorien Lups, Suzanne Slaats, Wendy Slaats, Suzanne Straaijer, Melissa van Tusschenbroek, Kimberly Vierling, Kirsten Wieringa, Marit Willemsen
Team 1
Bij afwezigheid van Alex, die tijdens de Bulgarije open de mix heeft gewonnen en tweede is geworden in de dubbel, moest “Local Hero” Rikkert weer aantreden. Hij begon de wedstrijd met een solide dubbel waarbij het koppel nooit echt in gevaar kwam, vervolgens mocht hij spelen tegen de jonge Lars. Dit werd een zwaardere partij, maar op mentaliteit en doorzettingsvermogen heeft hij aan het einde van de sets het verschil kunnen maken. Tamara maakte haar debuut en speelde alsof ze al jaren bij de club speelt. Haar singel won ze eenvoudig, haar mix was heerlijk om naar te kijken. Samen met Ralph speelden zij gedegen en kan dit alleen nog maar mooier worden.
Team 2
Rikkert mocht zondag de auto in, het team moest namelijk helemaal afdalen naar Landgraaf. Ze wilden dan wel meteen het maximale eruit halen, zo speelden zij vier driesetters. Het ging de heren en dames voorspoedig af met gewonnen dubbels en singels. Tot een kleine onoverkomelijkheid bij Tim, maar dat corrigeerde hij weer in de mix. Uiteindelijk mag het team een zeer verdienstelijke 1-7 winst opschrijven.
Team 3
Het team moet een vervelend gevoel overgehouden hebben aan het afgelopen dubbelweekend. Tuurlijk is het vervelend om Dennis tegenover je te zien, maar het is extra zuur als je vervolgens heel dicht tegen een dubbeloverwinning zit. De dames zullen balen van een onnodig verlies in hun enkels. Al met al een zuur verlies. De volgende dag moest gespeeld worden tegen een andere directe concurrent. Wat pech zorgde ervoor dat puntjes niet altijd de goede kant opvielen waardoor een minimaal verlies werd geleden. Positief is wel dat er aandacht wordt geschonken aan het teamgevoel, Tomas heeft zondag namelijk lekker in de keuken gestaan voor zijn team.
Team 4
Wouter is helemaal terug hoor. Het ging zeker niet gemakkelijk, maar door te vechten en beter te zijn in de eindsprints konden de meeste driesets naar het eigen team worden getrokken. Invaller Casper deed zijn best, kwam heel dichtbij, maar toch net iets tekort. Verder bleef het team foutloos en konden ze na de singels uitlopen naar een 7-1 overwinning door twee ijzersterke mixen op te stellen. Wouter/Suus en Rinse/Kim zijn ervaren koppels die allebei in tweeën wonnen.
Team 5
Wederom een wedstrijd tegen een directe concurrent. Ditmaal tegen Onder Ons om de koppositie. De herendubbel was een lastige en moest toegegeven worden aan de tegenstander, daarna werd flink afstand genomen. De heren speelde beide hele sterke singels. De dames wisselden hun sterke eerste sets af met een iets lastigere tweede. Als nog een mix wordt gewonnen haalt het team Onder Ons in en staan ze bovenaan.
Team 6
Dit team heeft zich van de degradatieplekken af gespeeld door een directe concurrent knockout te spelen. Het team heeft het niet makkelijk, maar laat nu wel hun talenten zien. Singelen kunnen ze wel en dat deden ze wederom goed dit weekend. Verschil is dat ze in de dubbelspelen niet het kaas van het brood lieten eten, soms vergde het een derde set, soms een verlenging. Maar met doorzetten konden ze allemaal hun partijen binnenhalen. Een perfecte score op het perfecte moment. 0-8 winst.
De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.
Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 92%
2 Suijkerland, Rikkert 86%
3 Vlaar, Alex 80%
4 Ris, Wouter 75%
5 Nieuwkerk, Tim van 67%
6 Telwin, Franklin 56%
7 Beukers, Ewout 50%
8 Luidinga, Rinse 50%
9 Starren, Ralph 50%
10 Zanten, Steven van 50%
Dames Percentage
1 Hoeven, Tamara van der 100%
2 Halkema, Myke 92%
3 Tusschenbroek, Melissa van 89%
4 Willemsen, Marit 83%
5 Lups, Dorien 75%
6 Straaijer, Suzanne 73%
7 Slaats, Wendy 68%
8 Everdijk, Eline 67%
9 Molenkamp, Jentel 67%
10 Slaats, Suzanne 67%
Robbie-3-setter-award
Spelers Percentage
1 Vierling, Kimberly 66,7%
2 Straaijer, Suzanne 60,0%
3 Slaats, Suzanne 50,0%
4 Willemsen, Marit 50,0%
5 Molenkamp, Jim 50,0%
6 Slaats, Wendy 47,4%
7 Spanbroek, Tomas 45,0%
8 Bal, Rene 44,4%
9 Everdijk, Eline 41,7%
10 Nieuwkerk, Tim van 40,0%
Nu een hele, hele, hele lange rustperiode. Pak die rust!
In het weekend van 3 november zijn er weer wedstrijden.
fjt
Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!