Velo
 

MWV 2018-2019 III

MWV 2018-2019 III

Lief dagboek,
deel twee van de singel avonturen. Ik heb inmiddels weer zelfvertrouwen getankt, maar er is een nieuw fenomeen bijgekomen. Afgelopen vrijdag, ik speel tegenwoordig op vrijdagavonden, moest team 5 aantreden tegen Quintus uit Kwintsheul. Na een heerlijk maal bij mijn teamgenootje om de hoek eerst een fijne dubbel overwinning geboekt. Daarna moest ik aan de bak, alleen, in de singel. Aan de support lag het niet, papa Rene, papa Jentel, opa Steven, coach Wendy, biervrienden Wouter en Tim. Maar toen ik in één klap 6-1 achterstond zonk echt alle enthousiasme, liefde, zin, plezier mij in de loden Adidas schoenen. Hier betaal ik toch niet al die euro’s contributie voor? Om hier te staan, in me eentje, terwijl de hele wereld weet dat ik dit niet leuk vind! Hallo! En toen dames en heren, nee ik ben er niet trots op, stond daar het meest lelijke mannetje op de baan een driesetter eruit te slepen. Schouders omlaag, gezicht naar beneden, een blik zo treurig, een zucht tussen elke rally, het was het meest ongelukkige hoopje met een racket in zijn handen. Eerste set verloren, net aan want ik kwam nog terug. En wat dacht ik? Pfff, nu moet ik nog twee sets. Ik ging gewoon ballen, want ja verliezen is ook niet leuk. Na elk punt hoorde ik mijn vaste coaches Wendy en Steven mij aanmoedigen. Ik hoorde zelfs de supportersvereniging wat joelen. Aftellen is begonnen, nog 5 punten en dan ben ik er klaar mee. Nee toch, hij komt toch niet terug he. Ok, even gas geven. Nog twee keer schreeuwen, had ik zelf ook niet verwacht. Gewonnen. Dit echt nooit meer! Jawel hoor, dit weekend ben ik er gewoon. Want ja verliezen is ook niet leuk.
Toppers van de week:
Rikkert Suijkerland, Myke Halkema, Dorien Lups
Team 1
Een fantastisch weekend gehad. Twee topwedstrijden moeten spelen. Allereerst de derby tegen DKC, wel 500m verderop de uitwedstrijd gespeeld en tegen de sterke heren Mark en Robin werd een 5-3 overwinning behaald. Cruciaal voor de overwinning de singels van Wendy, Dorien en Ralph. Dan op dag twee een thuiswedstrijd tegen Amersfoort. Weer een wereldpartij van Ralph, dit keer in de mix met Wendy. Ze werden opgesteld als eerste mix en moesten het opnemen tegen Koen en Renske. Eigenlijk kwamen ze op geen enkel moment in gevaar en wonnen zij in twee sets. Er stond uiteindelijk een 6-2 overwinning op het bord.
Team 2
Rikkert toch. Complimenten hoor. Dubbel, maar met name zijn singel zo sterk gespeeld. De eerste set werd nog 21-19, maar de tweede set gunde Rikkert de tegenstander maar 5 puntjes. In de mix liet hij zien ook op de baan een goed koppel te zijn met Suus. Wanneer Tim en Mila hun singels winnen staat er aan het eind een 3-5 overwinning voor LCSV 2.
Team 3
Dit team heeft sterke singels gespeeld afgelopen weekend. Veda gunde nog een setje, maar de rest won al hun partijen in twee sets. Er was nog wat verwarring over de scheidsrechter. Melissa heeft uitgezocht dat er daadwerkelijk een scheidsrechter was toegewezen. Maar de beste man vergiste zich, wist blijkbaar niet dat we sinds de oerknal op zaterdag spelen. Hij dacht dat de wedstrijd op zondag was. Ieder geval, als de mannen hun dubbel winnen kan het team 5 punten bijschrijven.
Team 4
Het blijft gewoon een echte VELO-er. Even weggeweest door fysieke ongemakken, maar Wouter is weer terug. De dubbel ging echt op een haar na niet naar hem toe. De mix daarentegen ging op twee haren na wel naar hem toe. Het kostte twee verlengingen, laten we het erop houden dat hij de smaak te pakken heeft. De dames wonnen hun singels, maar helaas ging de rest naar BCRS. 5-3 verlies uiteindelijk.
Team 5
Steven moest helaas afhaken, maar gelukkig kon het team dit verlies enigszins dragen. Het begon goed door beide dubbels te winnen. Rene trad toen aan als eerste heer, ondanks een aantal mooie punten kwam Rene tekort. De drie singels daarna gingen gewonnen. Rene en Jentel wonnen de eerste set nog netjes, maar raakten toen het spel kwijt. Team 5 nadert de koppositie door de 5-3 overwinning.
Team 6
Evenals vorig jaar worden de punten in dit team in de singels gehaald. Drie singels zorgden voor de punten. Eline was in haar dubbelspelen echter dichtbij om een overwinning te pakken voor het team. Haar dubbel met Kirsten werd een driesetter die nipt verloren ging. Haar mix met Casper werd tevens een driesetter, het balen zit met name in de eerste set. Uiteindelijk verloren ze met 3-5.
De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.
Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 90%
2 Vlaar, Alex 80%
3 Suijkerland, Rikkert 78%
4 Nieuwkerk, Tim van 67%
5 Telwin, Franklin 57%
6 Beukers, Ewout 55%
7 Molenkamp, Jim 50%
8 Ris, Wouter 50%
9 Spanbroek, Tomas 43%
10 Starren, Ralph 38%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 90%
2 Tusschenbroek, Melissa van 83%
3 Lups, Dorien 70%
4 Straaijer, Suzanne 69%
5 Molenkamp, Jentel 67%
6 Willemsen, Marit 67%
7 Slaats, Wendy 63%
8 Everdijk, Eline 56%
9 Slaats, Suzanne 50%
10 Vierling, Kimberly 50%
Robbie-3-setter-award
Spelers Percentage
1 Vierling, Kimberly 75,0%
2 Willemsen, Marit 66,7%
3 Spanbroek, Tomas 57,1%
4 Everdijk, Eline 55,6%
5 Straaijer, Suzanne 53,8%
6 Luidinga, Rinse 50,0%
7 Slaats, Suzanne 50,0%
8 Molenkamp, Jim 50,0%
9 Slaats, Wendy 43,8%
10 Bal, Rene 42,9%

 

Team 1 speelt zaterdag 6 oktober om 19u thuis tegen Barendrecht

Team 2 speelt zaterdag 6 oktober om 14.30u thuis tegen Victoria

Team 3 speelt zaterdag 6 oktober om 14.30u uit tegen DKC

Team 4 speelt zaterdag 6 oktober om 14u thuis tegen Asterix

Team 5 speelt zaterdag 6 oktober om 14u thuis tegen Onder Ons

Team 6 speelt vrijdag 5 oktober om 20u uit tegen Smashing Fellows

 

Train ze en heb plezier!

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!