Velo
 

MWV 2018-2019 II

MWV 2018-2019 II

Beste badmintonners,
afgelopen weekend een leuke discussie gevoerd met mijn team of de behulpzame persoon aan de zijlijn nou een teller of scheidsrechter is. Voor mij is dit eigenlijk helemaal geen discussie en ik zal beargumenteren waarom niet. De teamgenoot die tijdens de competitiewedstrijden de telbordjes vasthoudt is onlosmakelijk een teller en niet meer dan dat. Argument 1: op inhoudelijk vlak zijn wij niet meer dan teller omdat wij niet de juiste scholing hebben gehad en derhalve de regels niet echt tot achter de komma beheersen. Daarbij missen wij de training om de theorie te vertalen op wedstrijdsituaties. Scheidsrechters zijn geoefend en geleerd, ervaren en geslepen om de regels te kennen en toe te passen. Argument 2: op moreel vlak is het onmogelijk voor de teller om onpartijdig te zijn, zoals een goede scheidsrechter hoort te zijn. Het thuisspelende team levert veelal de teller af en deze kan nooit volledig objectief zijn. Al is het maar om de schijn niet op te wekken, is het beter om deze persoon niet te bombarderen tot scheidsrechter. Argument 3: op hiërarchisch vlak is een scheidsrechter een persoon die boven de spelers staat, wij dus dienen te respecteren. Een teamgenoot staat niet boven ons, maar naast ons. Dit kan problemen opleveren tijdens en na de wedstrijd. Argument 4: op persoonlijk vlak, dit punt sluit aan de vorige. Emotie kan ervoor zorgen dat bepaalde mensen bepaalde beslissingen niet van harte nemen. Het zou toch zonde zijn als persoonlijke relaties een knauw krijgen door een in- en uitbal. Al met al ben ik van mening dat de lieve persoon een teller is en de spelers mogen met volwassen houding er samen uitkomen. In het ergste geval is er een let. Los daarvan geloof ik er niet in dat je een wedstrijd verliest op één punt.
Toppers van de week:
Ewout Beukers, Jim Middelburg, Alex Vlaar, Myke Halkema, Wendy Slaats, Suzanne Straaijer, Melissa van Tusschenbroek
Team 1
In een overvolle VELO-hal werd er gespeeld tegen Roosterse uit Limburg. Spanning zat hem in de singel van Wendy (Slaats welteverstaan). Knokkend, terugvechtend na een achterstand, een verlenging, en twee wedstrijden van de middag in de benen heeft ze in drie sets haar singel gewonnen. Een kwartiertje rust later heeft ze ervoor gezorgd dat Ralph zijn eerste punt voor VELO heeft binnengehaald. De mix hebben zij gewonnen in twee sets. De dubbels werden na sterke eerste sets nog een beetje spannend aan het einde van de wedstrijd, gelukkig trokken beiden aan het lange eind. Dorien en Ralph moesten hun meerdere erkennen in hun singel tegenstanders, Jim en Myke wonnen om zo een 6-2 overwinning bij te schrijven.
Team 2
Na de verloren herendubbel werden vijf partijen op rij gewonnen. Invaller Tomas singelde uitstekend, Marit maakte haar comeback mooier door twee driesetters binnen te halen. Veda singelde voor Wendy en deed dit perfect, zij won gemakkelijk in twee sets. De eerste gemengddubbel ging verloren, maar Wendy en Tim wonnen gemakkelijk daardoor kwam de eindstand op 6-2
Team 3
Snel douchen en door. Dat was de opdracht voor Tomas. Hij was nog niet afgekoeld of hij mocht alweer dubbelen. Met Ewout wonnen ze zeer netjes van Andrie en Marcelino. Als Ewout die middag ook nog eens een 100% erbij schrijft kan het team de overwinning bijna erbij schrijven. Mila wint gemakkelijk en ook Tomas doet nog een singel erbij. Helaas gaat de mix van Susanne en Tomas verloren. Maar ze mogen tevreden zijn met een 3-5 overwinning op Drop Shot.
Team 4
Dubbelen kan dit team wel. Gelukkig beschikken ze ook nog over in-topvorm-verkerende Suzanne Straaijer die haar reeks doorzet en de dubbel en singel wint. Jim, samen met Rinse, wint de herendubbel maar moet daarna helaas met fysieke ongemakken opgeven. In de hal helaas geen invaller beschikbaar, maar gelukkig wil baas Casper snel naar de hal komen. Hij doet zijn best, maar de mix komt helaas tekort. Kimberly en Rinse willen het maximale eruit halen. Ze spelen niet alleen een derde set, maar ze doen het ook nog met drie verlengingen.
Team 5
Singelen kan dit team wel. Raar om te zeggen met Steven en Franklin in het team. Met name Jentel en Franklin hebben weinig overgelaten van hun tegenstanders. De herendubbel is nog zoekende dit seizoen, en de mix van Jentel en Rene liet een stijgende lijn zien. Al met al een goede overwinning met nog ruimte voor verbetering.
Team 6
Aan het einde van de middag staat een zelfde score op het bord als vorige week. De punten konden gehaald worden in de singels, er zaten wedstrijden bij die beide kanten op konden vallen. Het mocht niet baten. De dames hebben gestreden in hun dubbel en konden na een driesetter juichen. Eline won haar singel doordat haar tegenstander uitviel. Hopelijk vind dit team snel de weg omhoog.
De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.
Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 100%
2 Vlaar, Alex 100%
3 Nieuwkerk, Tim van 67%
4 Suijkerland, Rikkert 67%
5 Luidinga, Rinse 67%
6 Beukers, Ewout 50%
7 Telwin, Franklin 50%
8 Molenkamp, Jim 50%
9 Zanten, Steven van 38%
10 Spanbroek, Tomas 36%
Dames Percentage
1 Tusschenbroek, Melissa van 100%
2 Straaijer, Suzanne 88%
3 Halkema, Myke 83%
4 Slaats, Wendy 67%
5 Everdijk, Eline 67%
6 Molenkamp, Jentel 67%
7 Willemsen, Marit 67%
8 Diemel, Mila 50%
9 Lups, Dorien 50%
10 Slaats, Suzanne 50%
Robbie-3-setter-award
Spelers Percentage
1 Vierling, Kimberly 100,0%
2 Luidinga, Rinse 66,7%
3 Willemsen, Marit 66,7%
4 Slaats, Wendy 58,3%
5 Spanbroek, Tomas 54,5%
6 Straaijer, Suzanne 50,0%
7 Diemel, Mila 50,0%
8 Everdijk, Eline 50,0%
9 Bal, Rene 50,0%
10 Telwin, Franklin 50,0%

 

Team 1 speelt zaterdag 29 september om 18.30u uit tegen DKC

Team 2 speelt zondag 30 september om 12.30u uit tegen Zwaluwen

Team 3 speelt zaterdag 29 september om 14.30u thuis tegen Zijderveld

Team 4 speelt zaterdag 29 september om 19u uit tegen BCRS

Team 5 speelt speelt vrijdag 28 september om 19.45u uit tegen Quintus

Team 6 speelt speelt zaterdag 29 september om 14u thuis tegen DEO

Focus op de positieve punten, werk aan de verbeterpunten!
fjt
Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!