Velo
 

MWV 2018-2019 I

MWV 2018-2019 I

Beste badmintonliefhebbers,
Het nieuwe seizoen is afgelopen weekend begonnen en het is mij niet helemaal goed vergaan. Nadat we de eerste set van de dubbel hadden gewonnen begon het meteen stroef te lopen in de tweede set. Hier begon ik wat deukjes op te lopen in mijn zelfvertrouwen. Het lukte niet meer om het spel naar ons toe te trekken en toen moest ik nog singelen. Driekwart van de eerste set had ik het gevoel dat er niks aan de hand was en dat ik overal mee wegkwam. Er ontstond niet echt een groot gat en ik liep dus niet weg. Aan het eind kwam mijn tegenstander dichterbij. Ik moest echt een tandje bijschakelen om die nog te winnen. Toen gebeurde er iets, ik begon de tweede set met een totaal gebrek aan zelfvertrouwen. Durfde niet richting de lijnen te spelen, durfde aan het net niet af te maken, enorm zenuwachtig bij de service. Fijn, een extra tegenstander erbij deze partij. Ik stond 4-11 achter bij de pauze, Wendy en Steven hingen over me heen. Woorden die gingen over tactiek en techniek raakten me niet. Dit was mentaal. Alleen de woorden over training en hoe ik daar tegen hen sta te spelen raakten me. Weer de baan op, nu met de insteek dat ik er ga staan zoals op de training. Ik was meer ontspannen, kwam helemaal terug, maar kwam net tekort. Fijn, doe nog maar zo’n set. De derde set zat ik constant tegen mezelf te knokken maar bleef ik wel bij. De mentale strijd begon ook fysiek zwaar te worden. Doorzetten nu. Uiteindelijk met 21-18 kunnen winnen. Winnen… zo heeft het niet gevoeld. Het was meer een strijd die nu klaar was. Wel van mezelf gewonnen, of in ieder geval met mezelf gewonnen. Hopelijk heb ik volgende week niet een tegenstander aan mezelf, maar een medestander.
Wen en Steef: bedankt, zonder jullie had ik het zeker niet gewonnen.
De toppers van deze week:
Tim van Nieuwkerk, Rikkert Suijkerland, Alex Vlaar
Team 1
Vorige week tijdens de kick-off een mooie prestatie neergezet door een directe concurrent te verslaan. Deze week tegen het sterke Hoornse. Helaas zonder Tamara en Ralph, ging het team in deze uitwedstrijd goed van start door de herendubbel te winnen. De dames, met een Dorien die de hele week ziek is geweest, hadden het lastig tegen de ervaren Jessica en sterke Iris. Als de rest van de partijen dan verdeeld worden tussen de teams staat er aan het eind een gelijkspel op het bord.
Team 2
Dit ervaren team wordt al voor het tweede weekend versterkt met invaller Suzanne. Een daadwerkelijke versterking aangezien zij het best presteert, slechts één singel afgelopen weekend moest ze toegeven aan de tegenstander. Wendy moest tevens haar singel aan de tegenstander laten. Verder presteerde het team meer dan uitstekend en gaven zij hun seizoen een mooi vervolg door te winnen met 6-2.
Team 3
Amor uit, je kan hem maar beter gehad hebben. De rit naar Groningen is een behoorlijke. Punten werden gescoord in de singels. Ewout en Veda waren nog dichtbij in hun mix, maar konden de verlenging niet naar zich toe trekken. Ewout zei lollig dat hij beter kon singelen in team, daar won hij wel. Echter is Marco gewoon een sterke heer, na een lange verlenging moest hij zijn meerdere kennen in twee sets. 3-5 verlies.
Team 4
Speelde nog niet.
Team 5
Hoe het met mij verging lees je natuurlijk hierboven al. De rest van het team heeft naar behoren gepresteerd, coach Wendy heeft ons naar een 5-3 overwinning gestuurd. Kijkend naar de heren van dit team zou je het niet zeggen, maar de punten werden verdiend in de singels. Gooi daar nog een sterke damesdubbel bij en je hebt alle punten binnen. Er is ruimte voor verbetering, maar de kop is eraf!
Team 6
Invaller Luuk heeft de mix gewonnen en samen met de singel van Eline zorgden zij voor de punten tegen deze soms vervelende tegenstander. Laten we het erop houden dat onze spelers ook daartegen moeten kunnen. Een mentaal spelletje moet je ook onder de knie krijgen. Het team moet aanknopingspunten vinden en doorgaan, het seizoen is nog jong!
De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 5 omdat er verder nog weinig zinnigs over valt te vertellen in dit stadium. Ook nog geen Robbie-3-setter award ranking.
Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 100%
2 Vlaar, Alex 100%
3 Nieuwkerk, Tim van 67%
4 Suijkerland, Rikkert 67%
5 Telwin, Franklin 50%
Dames Percentage
1 Straaijer, Suzanne 83%
2 Halkema, Myke 75%
3 Everdijk, Eline 67%
4 Molenkamp, Jentel 67%
5 Slaats, Wendy 50%
Train ze deze week! Vamos!

Team 1 speelt zaterdag 22 september om 19u thuis tegen Roosterse

Team 2 speelt zaterdag 22 september om 14.30u thuis Asterix

Team 3 speelt zaterdag 22 september om 18u uit tegen Drop Shot

Team 4 speelt zaterdag 22 september om 14u thuis tegen DKC

Team 5 speelt speelt zaterdag 22 september om 14u thuis tegen Smashing Fellows

Team 6 speelt speelt zondag 23 september om 13u uit tegen Drop Shot

fjt
Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!