Velo
 

MWV 2017-2018 XIV

MWV 2017-2018 XIV

Beste badmintonfanaten,

Het competitieseizoen zit er grotendeels op. Dat betekent dat deze MWV reeks ook alweer bijna klaar is. Dit keer nog een verslag, en dan zal 19 februari de laatste zijn waarbij ik terugblik op het afgelopen seizoen. Als Technische Commissie heb je nu een drukke periode, want je wil je namelijk voorbereiden op het komende seizoen. Hetgeen er moet gebeuren is niet zo moeilijk, maar vanwege de vele onzekerheden is het toch lastig. Met welke teams gaan we het nieuwe seizoen in? Welke spelers blijven? Moeten we nieuwe spelers aantrekken? Naarmate tijd vordert worden steeds meer facetten duidelijk en kunnen er dingen opgepakt worden. Op dit moment is het de samenstelling van team 1 en het overzicht wat onze eigen spelers uit de selectie doen/willen. Dan volgt de periode om keuzes te maken in belang van de club. Daar zal ik jullie niet lastig mee vallen. Aanstaand weekend is het NK, daarna speelt team 2 zijn laatste thuiswedstrijd. Uiteraard is iedereen van harte welkom!

Toppers van de week:

Joey Muns, Franklin Telwin, Mila Diemel, Dorien Lups, Suzanne Slaats, Wendy Slaats, Suzanne Straaijer, Melissa van Tusschenbroek en Lianne van der Zanden

 

Team 1

De derby tegen DKC werd er eentje die niet lang onthouden zal worden. Om nog naar de halve finales te gaan moest het team met dikke cijfers winnen, echter bleek al snel dat DKC te sterk was. Dorien speelde haar partijen sterk en schreef de dubbel en singel op haar naam. De herenenkel partij tussen Alex en Dennis werd een mooi gevecht. De heren gingen gelijk op en de rallies waren lang. Na een verlenging in de derde set moest Alex op het nippertje zijn meerdere erkennen.

 

Team 2

Na vorige week gespeeld te hebben tegen de nummer 1, moest dit weekend gespeeld worden tegen de nummer 2. De dubbels vielen niet de goede kant op, de singels van Marit en Tim daarentegen wel. Beide mixen konden door beide teams gewonnen worden, het werden mooie driesetters. Rikkert en Marit wonnen goed hun eerste set, maar konden het spel niet doordrukken waardoor ze verloren. Tim en Susanne pakten hun tegenstanders goed terug na een verloren eerste set. Met strijd werd de tweede set gewonnen om alvorens met goed spel uit te lopen in de derde set.

 

Team 3

Op het laatste moment nog een strohalm om degradatie te voorkomen. Omdat de concurrentie dure punten heeft laten liggen was er nog een kans in de laatste wedstrijd om zelf punten te pakken. Dankzij Wendy en een in vorm verkerende Joey werden de punten binnen gehaald tegen de koploper Almere. Als Mila ook haar partij dan met goed spel wint, dan staat er aan het einde van de middag een dikke overwinning op het scorebord.

 

Team 4

Het is niet eerlijk om maar één partij of één speler eruit te lichten, maar iedereen heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn beste beentje voorgezet. In het begin gingen de teams nog gelijk op, tot de singel van Jim. Jim verpulverde werkelijk zijn tegenstander, waarschijnlijk was de tegenstander daar zo beduusd van dat ze daarna helemaal niks meer konden. Alle partijen werden daarna door LCSV gewonnen.

 

Team 5

Samen met team 4 hebben zij het seizoen met een positief gevoel afgesloten. Iedereen droeg bij door minimaal een punt te scoren. Rob, als echte dubbelaar, won zijn dubbel en mix. Dennis won zijn dubbel en singel. Marjolein won haar dubbel, Joriene haar singel en Lianne bleef foutloos door haar beide dubbelspelen te winnen. Er zaten lange en spannende partijen tussen, maar ze konden de meeste over de streep trekken waardoor ze deze thuiswedstrijd wonnen.

 

Team 6

Om de ongeslagen thuisreeks van dit weekend compleet te maken zorgde team 6 voor een gelijkspel. Dat de singels de sterkste troef zijn is dit seizoen wel gebleken. Als de dames hun dubbel dan ook winnen kunnen er gekke dingen gebeuren. Helaas verloor Casper net aan zijn singel, maar omdat Melissa alles won kon het team gelijk spelen.

 

Aangezien bijna alle wedstrijden gespeeld zijn zal er weinig meer veranderen aan de ranking. Dat betekent dat ik de laatste onthulling bewaar tot de laatste MWV. Wacht tot maandag 19 februari voor de einduitslag van de MWV 2017-2018.

 

Team 2 speelt zaterdag 10 februari om 1430u thuis tegen BECA 2000.

 

Speel ze nog en tot 10 februari!

 

fjt

Disclaimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin Telwin.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!