Velo
 

MWV 2017-2018 XII

MWV 2017-2018 XII

Beste spelers,

Daar zijn we weer na een lange break. Ondertussen zijn er natuurlijk wel wedstrijden gespeeld, maar ik kom met deze update omdat alle teams gespeeld hebben afgelopen weekend. De beste wensen doen we niet meer zo midden januari. Maar door het nu niet te zeggen, heb ik het eigenlijk toch nog gezegd! De competitie bevindt zich nu in een spannende fase waarbij beslissingen vallen. Het is voor ons allemaal nog even aanpoten om in de laatste wedstrijden de punten te verzamelen. Het is voor de TC in de persoon van Melissa bovendien een heel gepuzzel om alle team überhaupt compleet te maken. Applausje voor Melis. Team 3 en 5 hebben het goed gedaan, hieronder verder!

Toppers van de week: Jim Middelburg, Joey Muns, Tomas Spanbroek, Rikkert Suijkerland, Marjolein Doeland, Myke Halkema, Dorien Lups, Els Romen, Wendy Slaats, Melissa van Tusschenbroek en Lianne van der Zanden.

Team 1

Hij zou nooit meer voor team 1 gaan spelen, zei hij bij zijn tweede afscheid. Als je Rikkert vraagt om te helpen dan staat hij er ook meteen. De dubbel met Jim werd vlot binnengehaald, hoewel de singel beduidend meer moeite kostte won hij ook deze partij gewoon in twee sets. Rikkert was nodig omdat er blessures waren bij Alex en Rowan. Aan de overkant deed Koen vanwege een blessure niet mee. Myke, Dorien en Jim deden met Rikkert mee en wonnen al hun partijen. Ewout en Wendy mochten aantreden in de eerste mix en wonnen een gedegen partij.

 

Team 2
Beroofd van hun teamspelers werd gespeeld tegen Duinwijck. Met een groot gat naar de degradatiestreep is de spanning er wel een beetje van af. Het spektakel moest komen van de herendubbel en, evenals vorig weekend, de damesenkels. Bij de heren moest het tweemaal komen tot een verlenging maar werd helaas verloren in drie sets. Marit baalde, Marit zuchtte, Marit was moe, Marit vocht, Marit speelde met een gebroken snaar, Marit kwam terug, Marit won. Susanne herstelde zich na een verloren eerste set tegen de ervaren Marije Bloem, maar aan het einde won de ervaring het toch. Iedereen zat natuurlijk klaar voor een spannende singel van Franklin tegen Wessel, maar als Wessel het tempo heel hoog houdt is er geen houden aan. Terechte overwinning van Wessel.

 

Team 3

Tegen de nummer 10 van de poule moest gepresteerd worden en dat deden ze ook. Helemaal in Ulft kwam het team op een 3-0 voorsprong. Hoewel het wel driesetters kostte in beide dubbels. Mila moest tegen de sterke Lieke Maes en kon niet overwinnen. Tomas zat er dichtbij in de eerste set en rechtte daarna zijn rug en won gemakkelijk. Veda was er in haar driesetter dichtbij, maar kwam iets te kort. Beide spannende mixen werden in drie sets gewonnen. Joey en Els verloren eerst dik, wonnen daarna dik en hadden toen een verlenging nodig. Tomas en Veda maakten het nog spannend op het einde, maar haalden wel het belangrijke punt binnen.

 

Team 4

Jim werd ziek en kon na een zware nacht echt niet op de baan staan. Iedereen werd gebeld en gelukkig wilde Mats Duwel graag te hulp schieten. Hij stond ten tijde van het belletje net onder de douche nadat hij getraind had. Als je debuut in de landelijke competitie dan tegen Sabar Lapre en Bart Strijbosch is, dan is dat zeker niet gemakkelijk. Mats heeft zich echter keurig geweerd. De dames waren in hun enkels erg dichtbij, maar moesten beiden in de derde set buigen. Kimberly kwam terug van een 17-20 achterstand, maar moest de verlenging laten. Suzanne gaf alles en was echt doodop na haar partij.

 

Team 5

Voor dit team werd alles uit de kast getrokken om een team op poten te zetten en zij hebben het prima gedaan tegen de directe tegenstander. Dennis en Erwin (Cees) kwamen net tekort in de dubbel. Marjolein en Lianne wonnen hun dubbel wel. Invallers Luuk Olsthoorn en Eline Eversdijk kwamen tekort in hun singel maar deden het zeker niet slecht voor hun debuut! Daarna werden alle partijen gewonnen. De singels van Dennis en Marjolein werden in tweeën gewonnen. De winnig mood werd door hun doorgetrokken, want zowel Dennis als Marjolein wonnen de mixen. Hoewel ze daar wel een derde en spannende set voor nodig hadden.

 

Team 6

Een brok ervaring, zo zou ik het team van DKC beschrijven die tegen dit team mocht spelen. Ondanks de ervaring van Honorine en Ashton konden Melissa en Kirsten echter toch beide sets gedegen pakken. Knappe overwinning. Dit team laat al het hele seizoen zien sterk te zijn in de singels en dat was ook dit weekend het geval. Terry had nog een derde set nodig met verlenging, zijn teamgenoten hadden het een stuk makkelijker en wonnen hun partijen in twee sets. De overwinning had veel mooier kunnen zijn door de mixen. Het werd bij beide partijen een derde set, ze kwamen beiden dichtbij. Maar ze moesten met respectievelijk 17-21 en 18-21 toegegeven worden aan DKC.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 77%
2 Vlaar, Alex 71%
3 Suijkerland, Rikkert 68%
4 Muns, Joey 63%
5 Zanten, Steven van 54%
6 Nieuwkerk, Rick van 50%
7 Spanbroek, Tomas 48%
8 Telwin, Franklin 46%
9 Beukers, Ewout 39%
10 Theunissen, Rob 38%

 

Dames Percentage
1 Halkema, Myke 83%
2 Lups, Dorien 83%
3 Slaats, Wendy 77%
4 Tusschenbroek, Melissa van 67%
5 Doeland, Marjolein 59%
6 Molenkamp, Jentel 53%
7 Zwinkels, Susanne 52%
8 Zanden, Lianne van der 48%
9 Wieringa, Kirsten 42%
10 Daal, Mireille van 40%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Wieringa, Kirsten 62,5%
2 Janssen, Terry 56,7%
3 Slaats, Suzanne 55,0%
4 Suijkerland, Rikkert 54,5%
5 Muns, Joey 52,6%
6 Spanbroek, Tomas 52,5%
7 Ris, Wouter 50,0%
8 Diemel, Veda 47,2%
9 Nieuwkerk, Tim van 46,9%
10 Zanten, Steven van 46,2%

 

Team 1 speelt zondag 21 januari thuis tegen Almere

Team 2 speelt zaterdag 20 januari om 19u uit tegen Hoornse

Team 3 speelt zaterdag 20 januari om 14.30u thuis tegen BCH

Team 4 speelt zondag 21 januari om 10u uit tegen Trilan

Team 5 speelt zaterdag 20 januari om 14u uit tegen DKC

Team 6 speelt vrijdag 19 januari om 19u uit tegen Zeemeeuwen

 

Veel succes deze week en kom naar VELO toe zondag voor de wedstrijd tegen Almere!

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!