Velo
 

MWV 2017-2018 XI

MWV 2017-2018 XI

Beste spelers,

In Dubai zijn zojuist de Dubai World Superseries Finals gehouden. De top 8 van de wereld spelen daar in hun respectievelijke onderdeel om de laatste titel van het kalenderjaar. Gedurende het jaar worden 12 toernooien gespeeld in de MetLife BWF World Superseries, acht in Azië, drie in Europa en één in Australië. Naast het hoge prijzengeld kunnen ook punten worden verdiend tijdens deze toernooien. Als je tot de beste 8 behoort mag je meedoen in de finale. Alle wedstrijden zijn terug te kijken via de link onderaan dit stukje. Als je liefhebber bent van de sport is dit genieten geblazen, als je (nog) geen liefhebber bent dan ga je het worden. Naar mijn mening zie je duidelijk hoe dynamisch, snel, behendig en krachtig de sport is. De spelers zijn explosief en hebben duur conditie. Ze zijn tactisch en agressief. Je kan enorm lang discussiëren over het gebrek aan promotie van de sport in Nederland. Maar de beste promotie is de sport zelf. Dus ik hoop dat veel mensen het zien en net zoals ik (weer) verliefd worden op de sport. Vanwege de feestdagen is er een break in de competitie. Bij dezen iedereen alvast fijne feestdagen en tot volgend jaar. Tot die tijd kunnen jullie je vermaken met de top van de wereld. (Uiteraard is er maar één onderdeel het leukst, zie 2e link)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLfJwT6SO_rWtUnmxKbvC1uMB01-TETSn6
https://www.youtube.com/watch?v=fS_rqdbl6CU&index=9&list=PLfJwT6SO_rWtUnmxKbvC1uMB01-TETSn6

Toppers van deze week:

Joey Muns, Rikkert Suijkerland en Marjolein Doeland

Team 1

Een zware klus om te spelen tegen titelfavoriet Almere. Zonder Jelle Maas was er een kans om punten te pakken. Het begon hartstikke goed door met goed spel beide dubbels te winnen. Helaas ging het vanaf de singels minder. Alex kon er nog een derde set uitslepen tegen Aram, maar moest net als de anderen buigen. Jim en Myke verloren jammerlijk genoeg hun mix, en hoewel Ewout en Wendy nog dichtbij kwamen verloren ook zij in twee sets.

 

Team 2

Het begon meteen met driesetters in de dubbels. Beiden gingen helaas verloren, waardoor er meteen tegen een achterstand werd aangekeken. Rikkert rechtte zijn rug (ja, een woordspeling want die oude heeft wat met zijn rug) en won zijn singel na een verloren eerste set. Tim gebruikte zijn schijnbeweging om Jeffrey een hele vervelende middag te bezorgen. Jeffrey moest met een blessure en een hele dikke enkel opgeven. Susanne won knap haar 2e set, maar verloor in drie sets. Rikkert maakte zijn 100% score compleet door de mix met Marit te winnen.

 

Team 3

Joey Muns… Dat is wel de samenvatting van het seizoen tot nu toe. Wint zijn singel en mix (Haalt daarmee  %^&^$ mij in op de ranglijst) en zet zijn vorm gewoon door. Hopelijk eet hij niet teveel tijdens de feestdagen, want het team heeft zijn punten nog hard nodig. Mila was erg dichtbij om haar singel te winnen, maar nadat ze winst moest weggeven was ze gebroken en verloor ze de partij. Mauro en Veda wonnen de eerste set knap, deden hun best, maar konden niet winnen.

 

Team 4

Het team had zich een andere middag voorgesteld tegen directe concurrent Iduna. Hier hadden punten gehaald moeten worden, maar de tegenstander bleek in elke wedstrijd te sterk. Rinse won de eerste set van zijn singel, maar moest de partij daarna laten. Suzanne was erg dichtbij, maar na een lange verlenging verloor ook zij haar partij. Vervolgens was er een derde kans op punten door Jim en Suzanne in de mix, maar een goed gewonnen tweede set kon geen vervolg gegeven worden.

 

Team 5

Rob mocht drie keer aantreden, en deed meteen een duit in het zakje van zijn eigen driesetter award. Een spannende en lange dubbel die uiteindelijk met 21-18, 20-22 en 21-19 werd gewonnen. Als Joriene en Marjolein dan ook hun dubbel winnen is er sprake van een droomstart. Marjolein zet de vorm van de dag voort door haar singel te winnen. Dennis heeft twee verlengingen en een extra set nodig om zijn singel in winst te gieten. Als Marjolein dan haar perfecte score vervolgt met Rob in de mix dan staat er een mooie 5-3 winst op het scorebord.

 

Team 6

Niet gespeeld dit weekend.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 80%
2 Vlaar, Alex 79%
3 Suijkerland, Rikkert 65%
4 Muns, Joey 61%
5 Telwin, Franklin 55%
6 Zanten, Steven van 54%
7 Nieuwkerk, Rick van 50%
8 Spanbroek, Tomas 47%
9 Beukers, Ewout 42%
10 Theunissen, Rob 38%

 

Dames Percentage
1 Halkema, Myke 88%
2 Lups, Dorien 87%
3 Slaats, Wendy 82%
4 Tusschenbroek, Melissa van 63%
5 Zwinkels, Susanne 59%
6 Doeland, Marjolein 54%
7 Molenkamp, Jentel 54%
8 Zanden, Lianne van der 44%
9 Wieringa, Kirsten 41%
10 Daal, Mireille van 40%

 

Robbie-3-setter-award

 

Spelers Percentage
1 Wieringa, Kirsten 63,6%
2 Suijkerland, Rikkert 60,0%
3 Slaats, Suzanne 55,6%
4 Nieuwkerk, Tim van 52,0%
5 Janssen, Terry 51,9%
6 Spanbroek, Tomas 50,0%
7 Ris, Wouter 50,0%
8 Muns, Joey 48,5%
9 Zwinkels, Susanne 48,1%
10 Zanten, Steven van 46,2%

 

Geen competitie vanwege de feestdagen. Eerste wedstrijden in het weekend van 6 en 7 januari 2018.

 

Train ze en fijne feestdagen!

 

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!