Velo
 

MWV 2017-2018 X

MWV 2017-2018 X

Beste spelers,

Het weer heeft niet voorkomen dat er zaterdag de nodige wedstrijden waren. Alleen team 2 hoefde zondag niet naar Utrecht af te reizen. Hierbij een korte STC update. De nieuwe STC zal bestaan uit Franklin, Tim, Wendy en Ewout. Na jarenlange inzet van Melissa (maar ook Evert, Rob, en nog velen) staat er nu een nieuwe ploeg die hun best gaan doen om de technische kant van de club op orde te brengen. Wij zullen ons bezig houden met de aanstelling van trainers en spelers, de samenstelling van trainingsgroepen, een jaarplanning, de indeling van competitieteams en evaluaties. Officieel bericht vanuit de club zal nog komen, maar heb je nu al vragen of opmerkingen kom dan naar Franklin of Tim toe. Onze eerste taak is om met de huidige spelers en trainers te praten om een beeld te krijgen van hun intenties. Dan kunnen we daarna een plan opstellen wat we moeten aanvullen. Hoop dat iedereen verstandig doet met deze weersomstandigheden!

Toppertjes van de week:

Ewout Beukers, Jim Middelburg, Rowan Scheurkogel, Alex Vlaar, Myke Halkema, Dorien Lups, Wendy Slaats en Kimberly Vierling

 

Team 1

De tweede wedstrijd uit de kampioenspoule werd thuis gespeeld tegen Amersfoort. DKC won vorige week met de maximale score, dus was het team gemotiveerd eenzelfde score neer te zetten. Het begon voortvarend en de dubbels werden vrij snel gewonnen. Rowan moest aan de bak tegen Vincent, verloor de eerste nog met 17. Kon zijn goede spel toen vinden en vasthouden, maar de heren waren aan elkaar gewaagd waardoor er een spannende derde set volgde. Na een verlenging kon Rowan deze partij over de streep trekken. Koen dacht meer kans te maken als tweede mix, echter kreeg hij daar te maken met een Ewout die zijn vorm heeft gevonden en een Wendy die al het hele seizoen sterk speelt. De eerste set ging nog naar Amersfoort, maar de andere twee gingen vrij gemakkelijk naar LCSV toe.

 

Team 2

Wedstrijd afgelast vanwege weersomstandigheden.

 

Team 3

Het team had een belangrijke taak om de tegenstander niet dichterbij te laten kruipen, gezien de positie op de ranglijst. Het gat bedraagt 8 punten met de degradatiestreep en die moet bewaakt worden. De dubbels werden verdeeld, waarbij de heren echt hard moesten werken om de lastige dubbel naar hun toe te trekken. De singels werden tevens verdeeld, hoewel Tomas net niet de eerste set wist te winnen, sterk de tweede set won, maar het spel vervolgens niet kon vasthouden. De gemengd dubbels werden ook verdeeld, waardoor uiteindelijk een gelijkspel werd gehaald.

 

Team 4

De uitwedstrijd werd met de maximale score verloren en dat kon natuurlijk niet weer gebeuren. Met de nodige strijdlust werd aan de wedstrijd begonnen. De dubbels begonnen goed door de eerste sets te winnen. De tweede set moesten beide dubbels met dezelfde 15-21 score weggeven. De heren kwamen tekort, de dames strijden en vochten voor elk punt maar kwamen op het einde maar net te kort. Rinse had een hele lastige uitdaging tegen Joost Kool en verloor zijn singel. Kimberly speelde goed en haar tegenstander maakte geen kans. Mauro moest aan de bak na een verloren eerste set, maar zette dit recht door goed te winnen. Rinse kon wraak nemen op zijn singel, en als Kimberly de vorm van de dag doortrekt dan staat er een winnende mix.

 

Team 5

Er lag een zware wedstrijd tegen de koploper op het programma. Rick van Nieuwkerk ging door zijn rug vrijdag waardoor Dennis en Sten het met zijn tweeën moesten opknappen. Lianne was nog het dichtste bij met haar dubbel en singel om een punt te stelen. Maar de spannende verlenging in de tweede set viel niet de goede kant op en de derde set viel net ook niet goed. In de singel kwam Lianne dichtbij om de overwinning te pakken, maar helaas mocht het niet zo zijn.

 

Team 6

Een toppertje in de poule waarbij de 2e en 3e tegen elkaar moesten. Samengevat werden alle singels door VELO gewonnen en alle dubbels verloren. Echter kon de uitslag ook anders uitvallen,  de dubbels waren beide driesetters. De singels van Terry en Melissa ook, en de singel van Casper was een spannende. Kirsten was oppermachtig in haar singel en won met 15 en 5.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 83%
2 Vlaar, Alex 82%
3 Suijkerland, Rikkert 61%
4 Telwin, Franklin 59%
5 Muns, Joey 58%
6 Zanten, Steven van 54%
7 Spanbroek, Tomas 50%
8 Nieuwkerk, Rick van 50%
9 Beukers, Ewout 47%
10 Scheurkogel, Rowan 36%

 

Dames Percentage
1 Halkema, Myke 91%
2 Lups, Dorien 91%
3 Slaats, Wendy 85%
4 Zwinkels, Susanne 67%
5 Tusschenbroek, Melissa van 63%
6 Molenkamp, Jentel 54%
7 Doeland, Marjolein 48%
8 Zanden, Lianne van der 44%
9 Wieringa, Kirsten 41%
10 Daal, Mireille van 40%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Wieringa, Kirsten 63,6%
2 Suijkerland, Rikkert 61,1%
3 Slaats, Suzanne 56,3%
4 Spanbroek, Tomas 53,1%
5 Nieuwkerk, Tim van 52,2%
6 Janssen, Terry 51,9%
7 Muns, Joey 51,6%
8 Ris, Wouter 50,0%
9 Zanten, Steven van 46,2%
10 Zwinkels, Susanne 45,8%

 

Team 1 speelt zondag 17 december om 14u uit tegen Almere

Team 2 speelt zaterdag 16 december om 14.30u thuis tegen Barendrecht

Team 3 speelt zondag 17 december om 13u uit tegen Zijderveld

Team 4 speelt zondag 17 december om 11u uit tegen Iduna

Team 5 speelt speelt zondag 17 december om 12.15u uit tegen Invictus

Team 6 speelt speelt niet

 

Train ze en wees voorzichtig onderweg!

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!