Velo
 

MWV 2017-2018 VIII

MWV 2017-2018 VIII

Geachte badmintonliefhebbers,

Er zijn momenten in het leven dat ons een spiegel wordt voorgehouden. Daarbij wordt duidelijk hoe onbelangrijk winnen en verliezen is, daarbij wordt duidelijk dat er veel meer in het leven is dan onze dagelijkse sleur, daarbij wordt duidelijk hoe betrekkelijk het leven is. Hiermee wil ik niet zeggen dat alles weg te relativeren valt of dat het allemaal maar onbelangrijk is. Ik wil hiermee zeggen dat we allemaal bewust moeten zijn van de geluksmomenten, hoe groot of klein dan ook. Het leven geeft en het leven neemt, dit doet zij ogenschijnlijk at random. Dus mocht je tijd spenderen met je familie, of gezond kunnen ronddartelen op een badmintonbaan, wees je dan bewust dat het niet vanzelfsprekend is en blijft. Over een paar dagen zullen wij weer in de dagelijkse sleur komen en zullen deze woorden vervagen. Dat is helemaal niet erg, want we moeten niet blijven hangen in een verleden. Maar soms zijn er momenten in het leven dat ons een spiegel wordt voorgehouden, en dan wordt weer duidelijk dat we op heel veel momenten aan het winnen zijn.

Toppers van de week:

Terry Jansen, Els Romen en Kirsten Wieringa

 

Team 1

Geen wedstrijd

 

Team 2

Binghong Ye werd ingevlogen om Rikkert te verslaan. Amersfoort was van plan om een tweetal Chinezen te gebruiken om het eerste team te versterken, doordat zij echter te laat waren kon hij mooi meedoen tegen dit team. Rikkert deed echt zijn best, maar moest toegeven dat de nummer 253 van de wereld ietsje sterker was. De rest van het team had daarbij nog een offday. Zoekende naar de oorzaak daarvan moet het team concluderen niet goed om te kunnen gaan met veranderende rituelen. Dit keer werd er gezamenlijk geluncht, deed Susanne Zwinkels niet mee, had Tim zijn pet niet meegenomen en werd er onderweg niet gestopt voor koffie. Wendy en Veda haalden wel een mooi punt binnen door de damesdubbel te winnen. Veda kon de middag nog mooier maken, maar kon ondanks twee setpoints helaas haar singel niet winnen. De heren wonnen niet na een verlenging in de 3e set.

 

Team 3

Het team heeft de weg naar boven ontdekt. Nu werd er gespeeld tegen subtopper Barendrecht en de start was goed. Beide dubbels werden gewonnen, zeker de dames moesten hard werken en hebben het goed gedaan. Tegen talent Romy en ervaren vrouw Jeanette hadden Marleen en Els het zwaar. Het bleef de hele wedstrijd spannend, maar gelukkig konden zij bijblijven en aan het einde de wedstrijd over de streep trekken. De voorsprong kon toen helaas niet vergroot worden, want beide eerste enkels gingen verloren. Toen won Tomas, en werd het daarna een lange middag. De singel van Mila en beide mixen moesten in drie sets gespeeld worden. Mila won haar wedstrijd en Els volmaakte haar perfecte score en haalde zodoende het winnende punt binnen.

 

Team 4

Dennis van Daalen zou dit weekend niet meedoen, daardoor lagen er kansen in de singel. Helaas kwam het DKC team dit keer met Thomas en Ruben Wijers en Greg aangezet wat tevens een sterk trio is. De heren kwamen nog dichtbij om de tweede set te winnen, maar moesten toch buigen voor de Wijers broers. Rinse zat zeer dichtbij om zijn singel te winnen. Hij won de eerste set netjes, moest de tweede set toegeven en vocht voor elk punt in de derde set. Het werd een lange verlenging, maar met 24-26 verloor hij helaas van Ruben. Susanne Zwinkels viel in voor de zieke Suzanne Slaats, en kon de singel tegen Jessica winnend afsluiten. Door dit resultaat staat DKC bovenaan en bungelt VELO onderaan.

 

Team 5

Dennis won een set in zijn singel en zijn mix en dit was tevens het enige wapenfeit van VELO kant. Op zondag om 10u moest er gespeeld worden tegen Limes en dit is niet goed bevallen. De tegenstander was simpelweg te sterk en het team kon geen vuist maken. De eerste vier partijen gingen vrij eenvoudig naar de thuisspelende ploeg toen Dennis een setje af kon snoepen. Helaas kon hij het spel niet doorzetten en verloor hij de partij. Joriene verdiende het wellicht om de tweede set te winnen, maar kon de verlenging niet haar kant op dwingen. Dennis en Joriene wonnen de eerste set van hun mix door goed door te gaan, maar verloren daarna de grip op de wedstrijd.

 

Team 6

Terry en Kirsten hebben zondagmiddag flink uitgehaald tegen de tegenstanders uit Zoetermeer. Conquesto zit in de hoek waar de klappen vallen en LCSV heeft daaraan bijgedragen. Het scheelde weinig of er stond een 8-0 op het scorebord. Jammer genoeg konden Melissa en Casper de mix net niet over de streep trekken. De zeven partijen daarvoor werden allemaal gewonnen door VELO. Met name de singel van Melissa werd wel heel overtuigend gewonnen, hoewel ze in de dubbel ook weinig heel liet van de tegenstander. Terry moest diep gaan in zijn singel, maar kon tegen Sebastian aan het einde van lange drie sets lachen. Samen met Kirsten hadden ze drie sets nodig om de mix in een overwinning te gieten.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 79%
2 Vlaar, Alex 78%
3 Suijkerland, Rikkert 63%
4 Telwin, Franklin 60%
5 Muns, Joey 58%
6 Zanten, Steven van 55%
7 Spanbroek, Tomas 52%
8 Beukers, Ewout 50%
9 Nieuwkerk, Rick van 50%
10 Nieuwkerk, Tim van 38%

 

Dames Percentage
1 Halkema, Myke 89%
2 Lups, Dorien 88%
3 Slaats, Wendy 87%
4 Zwinkels, Susanne 67%
5 Tusschenbroek, Melissa van 62%
6 Doeland, Marjolein 59%
7 Molenkamp, Jentel 54%
8 Zanden, Lianne van der 47%
9 Willemsen, Marit 44%
10 Slaats, Suzanne 43%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Wieringa, Kirsten 62,5%
2 Slaats, Suzanne 57,1%
3 Suijkerland, Rikkert 56,3%
4 Muns, Joey 53,8%
5 Nieuwkerk, Tim van 52,4%
6 Spanbroek, Tomas 51,9%
7 Molenkamp, Jim 50,0%
8 Ris, Wouter 50,0%
9 Zwinkels, Susanne 45,8%
10 Zanten, Steven van 45,5%

 

Aanstaand weekend zijn de regionale kampioenschappen. Geen competitie dus!

 

fjt

 

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!