Velo
 

MWV 2017-2018 XIII

MWV 2017-2018 XIII

Beste spelers,

“Optimisme is van oudsher het geloof in de beste van alle mogelijke werelden te leven. Tegenwoordig gebruikt men dit begrip vaak voor een afgezwakte vorm van optimisme: het geloven in een goede afloop. Optimisten zien elke tegenslag en onheilspellende stand van zaken in het verleden in het licht van deze positieve toekomstverwachting.” Even kijken hoe ik optimisme kan toepassen op afgelopen weekend? In het begrip staat centraal dat er geloof blijft in een goede afloop. Ik hoef niet te twijfelen dat het bij ons allemaal goed afloopt. Ik geef toe, de resultaten waren dit weekend niet fantastisch, maar een goede afloop zit er nog steeds in. Dan maak ik maar dankbaar gebruik van het feit dat het begrip “goed” vrij in te vullen valt. Na een tegenslag geloof houden op een positieve toekomstverwachting, na een zware nederlaag geloven op een beter resultaat. Kijk je teamgenoten aan en vertel elkaar dat het niet erg is dat je gevallen bent, als je maar weer opstaat. Opstaan, lachen, hard werken, en dan geloof ik er ieder geval in dat de toekomstverwachting positief zal zijn.

Toppers van deze week:

Deze slaan we wel even over…in het kader van een positieve toekomstverwachting uiteraard.

 

Team 1

Alex begon geduldig en rustig aan zijn partij. De hoeken en de lijnen werden opgezocht, de tegenstander moest meters maken. Op zijn tijd, wanneer er voldoende opgebouwd was, versnelde Alex. Verder was er weinig emotie op het gezicht af te lezen, hij benaderde de singel heel klinisch. In het begin ging het wellicht nog gelijk op, maar zakelijk nam Alex steeds meer afstand tot hij koeltjes tot een overwinning kwam. De cijfers 21-12 en 21-7 zeggen genoeg, job well done.

 

Team 2

Er was een geweldige ambiance in het Noord Hollandse Hoorn. Vantevoren genoten Marit en Susanne van een heerlijk buffet, die speciaal voor hen was klaargemaakt. Hoorn had punten nodig om die zaterdag kampioen te worden. Zij hadden echter geen rekening gehouden met de dames van VELO. De eerste set wonnen de meiden na een korte verlenging. Zeer knap aangezien Hoornse maar vier dubbels hebben verloren dit seizoen. De tweede set werd helaas verloren. Het dorp voelde de spanning en verzamelde zich rond de baan. Na de wissel liepen de Hoornse dames uit naar een 17-11 voorsprong. Confetti kanonnen, bloemen, champagneflessen werden naar voren gehaald. Maar de VELO’ers kwamen terug, puntje voor puntje. De spanning steeg. Matchpoint, of zeg maar championship point. Onze dames konden die weerleggen en de hele hal zuchtte van teleurstelling. Verlenging, zenuwen kwamen op. Geen van de dames kon nog een fatsoenlijke service of rally spelen. Weer een matchpoint, weer werd het afgeslagen en weer was er teleurstelling. Trillende handjes helpen niet! 29-28, Suus krijgt een bal die een meter boven het net uitstijgt, ze smasht, uit. 29 gelijk, het allerlaatste punt. Het publiek houdt zijn adem in. VELO wint. Geen champagne, geen bloemen, geen kampioenschap.

 

Team 3

Talent versus ervaring. Monique van der Wouden is een gerenommeerde speler met enorm veel ervaring. Ze heeft op het hoogste niveau geacteerd en speelt al vele jaren. Maar na dit weekend moest zij toegeven dat er geen houden was aan Veda Diemel. Veda singelt in deze fase van de competitie pas weer, dus moest even wennen. De eerste set ging gelijk op, maar Veda was de betere. Nipt haalde ze de eerste set binnen. Nu was het een kantelpunt, kan Veda doordrukken of kan Monique het afhouden? Monique kreeg geen kans, alles wat ze probeerde werd met gemak gepareerd door een in vorm stekende Veda. Ze gunde de tegenstander slechts 12 punten.

 

Team 4

Het is belangrijk om de wedstrijd fel te openen, zodat de tegenstander direct onder druk wordt gezet. Zo dachten de mannen er ook over en zij gingen dan ook volle bak in de dubbel. Nog niet helemaal wakker en alcohol zwetend gingen de mannen beginnen. De eerste set is cruciaal en zij vochten voor elk punt. Niet vragen hoe, maar hij werd met 21-19 gewonnen. Het onvermijdelijke concentratieverlies overkwam hen en ze verloren de tweede set. Volop concentratie, met support van de teamgenoten weer volle bak. Ze vonden hun goede spel weer en liepen eigenlijk zonder problemen uit. Het eerste, belangrijke punt was hiermee binnen.

 

Team 5

Dennis kreeg hem niet kado. De singel loopt de laatste tijd wat lekkerder, in het begin had Dennis hoge verwachtingen maar zorgde dit juist voor blokkades. De moeilijkste tegenstander was hij zelf en hier kon hij maar niet van winnen. Nu is er iets meer rust, en kan hij naast het fysieke en technische vlak nu ook op mentaal vlak winnen. Maar hij kreeg desondanks helemaal niets kado. Het werd een lange singel die lang gelijk op ging. Dennis moest geduldig blijven, blijven opbouwen om dan de aanval in te zetten. Blijven nadenken, en niet zomaar iets doen. Hij bleef het beste koel in de eerste set en won hem na een verlenging. Hij trok het spel door, maar kon geen afstand nemen van zijn tegenstander. Gelukkig bleef hij ook deze set het langste koel en won hij nipt.

 

Team 6

Zij verdient het om in het zonnetje te worden gezet. Omdat ze zoveel voor de club betekent, omdat ze een warm hart heeft, omdat ze zich niet neerlegt bij haar eigen tegenslag, omdat ze dit seizoen gewoon uitstekend presteert. Los van strijdlust, heeft ze ook kwaliteit en dat blijkt maar weer dit weekend. De tegenstander van Melissa heeft niets te vertellen in de singel. Ik kan er lang of kort over praten, maar zij speelde deze partij zonder een moment in de problemen te komen. Als een rots in de branding blijft zij overeind staan, 21-15, 21-12. Punt binnen.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 77%
2 Vlaar, Alex 70%
3 Muns, Joey 63%
4 Suijkerland, Rikkert 63%
5 Zanten, Steven van 54%
6 Nieuwkerk, Rick van 50%
7 Spanbroek, Tomas 45%
8 Telwin, Franklin 43%
9 Theunissen, Rob 38%
10 Beukers, Ewout 36%

 

Dames Percentage
1 Halkema, Myke 78%
2 Lups, Dorien 77%
3 Slaats, Wendy 75%
4 Tusschenbroek, Melissa van 65%
5 Doeland, Marjolein 58%
6 Molenkamp, Jentel 53%
7 Zwinkels, Susanne 50%
8 Zanden, Lianne van der 48%
9 Daal, Mireille van 40%
10 Wieringa, Kirsten 39%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Wieringa, Kirsten 57,7%
2 Muns, Joey 55,0%
3 Janssen, Terry 52,8%
4 Spanbroek, Tomas 50,0%
5 Suijkerland, Rikkert 50,0%
6 Slaats, Suzanne 50,0%
7 Ris, Wouter 50,0%
8 Zanten, Steven van 46,2%
9 Zanden, Lianne van der 44,4%
10 Nieuwkerk, Tim van 44,1%

 

Team 1 speelt zaterdag 27 januari om 19u thuis tegen DKC

Team 2 speelt zondag 28 januari om 13.30u uit tegen Almere

Team 3 speelt zaterdag 27 januari om 14.30u thuis tegen Almere

Team 4 speelt zaterdag 27 januari om 14u thuis tegen Vridos

Team 5 speelt zaterdag 27 januari om 14u thuis tegen Asterix

Team 6 speelt zaterdag 29 januari om 14u thuis tegen Drop shot

 

Train ze! Laten we onze eerste team supporten zaterdag tegen onze “beste” vriend DKC.

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!