Velo
 

MWV 2017-2018 VII

MWV 2017-2018 VII

Beste badmintonners en niet-badmintonners,

Een wedstrijd kan alle kanten opgaan wanneer het 0-0 staat. Er zijn te beïnvloeden factoren en factoren waar wij afhankelijk van zijn. Dit keer sta ik stil bij één element van de factoren waar wij zelf controle over hebben. De mindset van een speler kan invloed hebben op zijn prestaties, wanneer gelooft wordt in mogelijkheden bereikt men meer. Je kan voor een wedstrijd in je hoofd de wedstrijd en de punten simuleren, zo bereid je jezelf voor op verschillende scenario’s en bereik je een focus. Daarnaast kan je voor een wedstrijd geloven in jezelf en op een goede afloop. Tijdens de wedstrijd kan je jezelf gemotiveerd houden. Maar wat het allerbelangrijkste is om na het maken van fouten gewoon je koers te blijven varen, door te gaan en geloof vast te houden. Stel dat je hier niet in gelooft, dan vraag ik het volgende: ben je ooit beter gaan spelen door boos te zijn, de handdoek in de ring te gooien, bij de pakken neer te zitten of negatief te denken? Dus of je speelt voor de lol of om te winnen, negatief denken zal je nooit naar jouw doel brengen. In onderstaande link nog een voorbeeld uitgezocht door ‘Het beste brein van Nederland’. Hier wordt getest wat voor effect positieve aanmoediging heeft op positief denken van de sporter en daarmee zijn prestaties. (Credits aan Melissa voor het delen van de link) https://youtu.be/Ffl81INebzA

Toppers van de week:

Mauro Kepel, Jim Molenkamp, Tim van Nieuwkerk, Tomas Spanbroek, Rikkert Suijkerland, Franklin Telwin, Steven van Zanten, Marjolein Doeland, Marleen Kuipers, Jentel Molenkamp, Els Romen, Suzanne Slaats, Wendy Slaats, Melissa van Tusschenbroek, Marit Willemsen en Susanne Zwinkels.

 

Team 1

Geen wedstrijd. Schema binnenkort bekend voor de kampioenspoule.

 

Team 2

Het gezellige team moest naar Arnhem op zondag. Beca staat laatste, een dikke overwinning werd behaald, maar het kreeg het niet zomaar kado. Wendy straalde als altijd, Susanne singelde makkelijk, Marit speelde goed, Tim won zijn singel overtuigend. Rik maakte optimaal gebruik van zijn speeltijd (was overigens de hele dag zeer vervelend), maar won beide partijen uiteindelijk. Franklin moest ietsje boos worden in de mix (op zichzelf, niet op de partner) om beter te gaan spelen en uiteindelijk te winnen. Een tip van Imke bracht het team bij eetcafe Rubens, en zo werd de 1e helft van het seizoen goed afgesloten.

 

Team 3

Door een lichte vertraging mocht het duo Spanbroek/Muns weer optreden in de herendubbel en heeft dit weer succes gebracht. Het was een lange partij, maar de heren trokken aan het langste eind. Joey kwam in de singel op stoom, maar net iets te laat. Marleen speelde mee om ritme vast te houden en won haar singel met gemak. Tomas liet zien in vorm te zijn met zijn singel en trok de winnende lijn door. Mauro en Els hebben beiden 100% gescoord, wellicht maar één wedstrijd gespeeld, maar wel gewonnen. Daarnaast nog een bijdrage van Mila in haar singel en Veda in haar mix. Dit heeft geleid tot een 6-2 overwinining, waardoor een klein gat is ontstaan met de degradatiestreep.

Team 4

Tegen de directe concurrent uit Limburg moesten punten gepakt worden. Het begon voortvarend door de dubbels en de eerste herenenkel te winnen. Bedankt voor alle support trouwens, de tweede set was erg vermoeiend voor Franklin. Gelukkig hielp alle aanmoediging en een beetje tijd rekken. Rinse won ook zijn singel, helaas gingen de damesenkels naar de opponent. Jim en Suzanne volmaakte hun 100% score door met de mix hun tweede wedstrijd van de dag te winnen. Rinse en Kimberly waren erg dichtbij, maar konden hun sterke eerste set niet doorzetten.

 

Team 5

Marjolein won beide partijen, maar helaas bleef het hierbij met de punten. Samen met Lianne won ze de dubbel in twee sets en samen met Sten werd de mix met verlengingen gewonnen. Lianne en Joriene moesten erg hard werken in hun singel, en dat deden zij ook. Het werd bij beide een derde set, maar deze konden ze net niet naar een overwinning buigen. Dennis kon helaas zijn goede singel van vorige week geen vervolg geven, en verloor zijn mix ook ondanks een goede partij. Rob speelde de dubbel en singel, maar kon helaas geen bijdrage doen met punten.

 

Team 6

Ervaring in de vorm van Melissa en Steven hebben punten gescoord. Aan de hand van deze ervaring konden Terry en Kirsten de dubbels winnen. Toen daarna de singels gewonnen werden, stond er een grote voorsprong op het bord. Jentel laat al het hele seizoen zien dat ze in vorm is in de singel, dit weekend behaalde ze vrij simpel een overwinning. Steven moest even wennen in zijn favoriete singel onderdeel. Jentel moest zich even achter de oren krabben toen ze te horen kreeg met ene Steven te moeten mixen, het was een zeer spannende partij. Na verlengingen en een derde set scoorden zij het zesde punt van de dag. Zo nestelt het team zich iets boven de degradatiestreep.

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 79%
2 Vlaar, Alex 78%
3 Suijkerland, Rikkert 71%
4 Telwin, Franklin 65%
5 Muns, Joey 57%
6 Zanten, Steven van 55%
7 Spanbroek, Tomas 50%
8 Beukers, Ewout 50%
9 Nieuwkerk, Rick van 50%
10 Nieuwkerk, Tim van 42%

 

Dames Percentage
1 Slaats, Wendy 91%
2 Halkema, Myke 89%
3 Lups, Dorien 88%
4 Zwinkels, Susanne 68%
5 Doeland, Marjolein 67%
6 Tusschenbroek, Melissa van 60%
7 Molenkamp, Jentel 54%
8 Zanden, Lianne van der 53%
9 Willemsen, Marit 50%
10 Slaats, Suzanne 43%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Suijkerland, Rikkert 64,3%
2 Wieringa, Kirsten 61,5%
3 Molenkamp, Jim 57,1%
4 Slaats, Suzanne 57,1%
5 Muns, Joey 56,5%
6 Spanbroek, Tomas 54,2%
7 Nieuwkerk, Tim van 52,6%
8 Zwinkels, Susanne 50,0%
9 Slaats, Wendy 50,0%
10 Ris, Wouter 50,0%

 

Team 1 speelt niet

Team 2 speelt zaterdag 18 november om 14.30u uit tegen Amersfoort

Team 3 speelt zaterdag 18 november om 14.30u thuis tegen Barendrecht

Team 4 speelt zaterdag 18 november om 14u thuis tegen DKC

Team 5 speelt speelt zondag 19 november om 10u uit tegen Limes

Team 6 speelt speelt zondag 19 november om 12.15u uit tegen Conquesto

Train ze en denk positief!

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!