Velo
 

MWV 2017-2018 VI

MWV 2017-2018 VI

Beste spelers,

Welkom terug bij het wekelijkse stukje. Excuus dat jullie het hebben moeten missen de afgelopen weken, maar dan kwam om dat ik een korte break had. Maar nu ben ik terug en pakken we de draad gewoon op! Er is veel gebeurd en veel gespeeld, zo is inmiddels de inhaalwedstrijd tegen Victoria gespeeld en was dit verrassend genoeg in Spijkenisse. Ik wil hier even kort ingaan op het bericht van Nick Bus naar aanleiding van de inhaalwedstrijd en zijn opinie wat er met Victoria moet gebeuren. Ik vind dat de bond zo eerlijk mogelijk moet handelen voor alle partijen, om dit te kunnen doen zijn er regels in het leven geroepen. Die hebben zij gevolgd en daar is deze situatie uitgekomen. Je kan mede- of tegenstander zijn, maar het boekje is wel gevolgd. We kunnen ons beter concentreren op de volgende fase, want VELO heeft zich met een 3e plek gekwalificeerd voor de kampioenspoule! Een sneak peak…. volgende week mijn kijk op het effect van positief denken.

Toppers van deze week:

Ewout Beukers, Jim Middelburg, Rowan Scheurkogel, Alex Vlaar, Myke Halkema, Marleen Kuipers, Dorien Lups, Wendy Slaats en Melissa van Tusschenbroek.

 

Team 1

Het eerste team speelde zaterdag thuis tegen de verrassing van het seizoen, Smashing. Terwijl de wedstrijden zich vorderden bleek dat er een duidelijk kwaliteitsverschil zat. Het team won met 8-0, waarbij Dorien nog een lastige singel had. Zondag werd er ingehaald tegen Victoria, men had een enthousiast en strijdvaardig Victoria tegenover zich maar zij kwamen te kort. Door wederom een 8-0 overwinning steeg LCSV naar een 3e plek.

 

Team 2:

Het vliegtuig was nog maar net geland of ik stond alweer (heerlijk trouwens) op de baan. Vele driesetters later moesten Almere en VELO elkaar de hand schudden en het houden op een 4-4 gelijkspel. De herendubbel zat er dichtbij, de singel van Susanne ook. Het had zomaar (wellicht de volgende keer wanneer Rikkert er weer is) een overwinning kunnen zijn.

 

Team 3:

Tomas viel zaterdag in tegen Almere voor het tweede team en moest zondag met zijn eigen team weer tegen Almere. Het begon voortvarend toen hij de dubbel met Joey won. Toen ook de dames hun dubbel wonnen konden ze zich geen betere start wensen. Mila en tomas waren dichtbij om de voorsprong te vergroten, helaas gingen alle singels naar Almere toe. Joey en Els hebben hun mix gewonnen, maar konden een 5-3 nederlaag ermee niet voorkomen.

 

Team 4:

Het team dat punten nodig heeft moest tegen de koploper aantreden. Mauro viel in voor de geblesseerde Wouter en kon het team helpen aan een punt door de mix te winnen met Suzanne Slaats. Jim en Kimberly wonnen ook hun mix. De totale score laat misschien een dikke nederlaag zien, maar de partijen waren zeker niet zomaar gegeven. Er had meer ingezeten, wellicht in de thuiswedstrijd.

 

Team 5:

Tegen Mix moest het team meteen vanaf het begin keihard aan de bak. De dubbels waren lange en spannende partijen, maar ze werden gelukkig beiden door VELO gewonnen. Lianne kon de voorsprong helaas niet vergroten na een driesetter. Dennis scoorde nog wel een puntje met zijn singel, helaas gingen alle andere partijen verloren. Lianne was met haar mix wederom dichtbij, maar moest in de 3e set helaas toegeven met 19-21.

 

Team 6:

De dames van het zesde team hebben punten gescoord. Uit tegen DKC werd de damesdubbel en de damesenkels gewonnen. Met deze punten staat het team boven de degradatiestreep en mogen ze volgende week tegen de koploper. Melissa was in vorm en won beide partijen.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 79%
2 Vlaar, Alex 78%
3 Suijkerland, Rikkert 67%
4 Telwin, Franklin 58%
5 Muns, Joey 55%
6 Beukers, Ewout 50%
7 Nieuwkerk, Rick van 50%
8 Spanbroek, Tomas 46%
9 Zanten, Steven van 38%
10 Nieuwkerk, Tim van 36%

 

Dames Percentage
1 Slaats, Wendy 90%
2 Halkema, Myke 89%
3 Lups, Dorien 88%
4 Zwinkels, Susanne 65%
5 Doeland, Marjolein 62%
6 Zanden, Lianne van der 56%
7 Tusschenbroek, Melissa van 50%
8 Molenkamp, Jentel 46%
9 Straaijer, Suzanne 40%
10 Willemsen, Marit 40%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Slaats, Suzanne 66,7%
2 Molenkamp, Jim 58,3%
3 Suijkerland, Rikkert 58,3%
4 Zwinkels, Susanne 55,0%
5 Doeland, Marjolein 53,8%
6 Nieuwkerk, Tim van 52,9%
7 Spanbroek, Tomas 50,0%
8 Muns, Joey 50,0%
9 Straaijer, Suzanne 50,0%
10 Ris, Wouter 50,0%

 

Team 1 speelt niet

Team 2 speelt zondag 12 november om 14u uit tegen Beca

Team 3 speelt zaterdag 11 november om 14.30u thuis tegen Roosterse

Team 4 speelt zaterdag 11 november om 14u thuis tegen Trilan

Team 5 speelt speelt zaterdag 11 november om 14u thuis tegen DKC

Team 6 speelt speelt zaterdag 11 november om 14u thuis tegen Zeemeeuwen

 

Train ze allemaal deze week!

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!