Velo
 

MWV 2017-2018 V

MWV 2017-2018 V

Beste spelers,

Na een dramatisch verlopen weekend vorige week zijn er nu tekenen van herstel te zien. Misschien komt de competitiebreak voor ons wel op een goed moment. Een moment om alles even te laten zakken, even te laten rusten, om vervolgens weer door te pakken en de stijgende lijn te continueren. We merken dat de competitie zich ook fysiek doet laten gelden, dus wat rust kan geen kwaad. Dat het dit weekend beter ging dan vorige week is ook te zien aan het aantal mensen met een foutloze score.

Toppers van de week:

Rikkert Suijkerland, Alex Vlaar, Steven van Zanten, Marjolein Doeland, Myke Halkema, Dorien Lups, Wendy Slaats en Lianne van der Zanden

 

Team 1:

Enige tijd was het onzeker of topper Alex de wedstrijd zou halen. Maar na zijn uitschakeling in Bulgarije vloog hij snel terug en kon hij zijn steentje bijdragen aan de wedstrijd tegen Amersfoort. Met Alex, maar zonder Jim en Mireille werd er gespeeld. Jim is er snel weer bij, Mireille niet zo snel. Er moest wat geschoven worden in de opstelling, maar het team haalde er nog een gelijkspel uit.

 

Team 2:

De eerste divisie speelde een dubbelweekend. Hoewel er geen overwinning werd behaald, blijft het team wel zonder verlies. De punten moeten vooral komen uit de dubbelspelen. Hoewel ook dat niet altijd lukt, is er gelukkig altijd één singel die gewonnen wordt. Zodoende kwamen er tweemaal een gelijkspel uit. Wendy is in vorm en laat dat zien door wederom alles te winnen.

 

Team 3:

Mila’s corner: Mila was vergeten zaterdag haar rackets mee te nemen naar huis toe. Mauro’s corner: Mauro had zondag twee rechterschoenen meegenomen. Het team laat zien zich omhoog te krabbelen. Zaterdag werd er nipt verloren van Duinwijck, wellicht had er meer in gezeten in de mixen. Zondag moest er gespeeld worden tegen een directe concurrent. Er zaten hele spannende partijen tussen, het kon alle kanten op. Joey en Mila hebben gedaan wat ze konden en droegen bij aan de 4-4.

 

Team 4:

Het begint saai te worden, maar ook het 4e team heeft gelijk gespeeld. Met invaller Mauro werd er zaterdag gespeeld tegen Iduna. Jim en Wouter stonden niet op de baan, dus mochten Rinse en Mauro het proberen. De herendubbel en de mix van Rinse/Kimberly werd gewonnen. Als Mauro en Suzanne dan hun eerste singels van het seizoen winnen komen ze als team op 4 punten.

 

Team 5:

Tot slot eindigen we met een overwinning! Naast Mauro en Suzanne heeft Dennis ook zijn eerste singel overwinning te pakken. Zou dat komen door de mentale steun van papa en broer? De verloren partijen waren beiden driesetters, de overige partijen waren zeer duidelijk voor de VELO’ers. Hopelijk dient deze overwinning als vertrouwensboost. Zij boekten namelijk een mooie 6-2 en daarmee maken ze meteen een flink gat met de onderste ploeg.

 

Team 6:

niet gespeeld

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Suijkerland, Rikkert 89%
2 Vlaar, Alex 70%
3 Middelburg, Jim 63%
4 Telwin, Franklin 59%
5 Muns, Joey 58%
6 Nieuwkerk, Rick van 50%
7 Nieuwkerk, Tim van 42%
8 Spanbroek, Tomas 42%
9 Beukers, Ewout 38%
10 Jager, Casper 33%

 

Dames Percentage
1 Slaats, Wendy 92%
2 Halkema, Myke 90%
3 Lups, Dorien 89%
4 Zwinkels, Susanne 73%
5 Doeland, Marjolein 67%
6 Zanden, Lianne van der 56%
7 Molenkamp, Jentel 43%
8 Willemsen, Marit 40%
9 Daal, Mireille van 40%
10 Straaijer, Suzanne 33%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Slaats, Suzanne 62,5%
2 Molenkamp, Jentel 57,1%
3 Doeland, Marjolein 55,6%
4 Suijkerland, Rikkert 55,6%
5 Zwinkels, Susanne 53,3%
6 Nieuwkerk, Tim van 50,0%
7 Spanbroek, Tomas 50,0%
8 Molenkamp, Jim 50,0%
9 Ris, Wouter 50,0%
10 Straaijer, Suzanne 50,0%

 

Geen wedstrijden aankomend weekend vanwege de Dutch Open

 

Rust goed uit en train ze deze weken!

 

fjt

Disclaimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin Telwin

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!