Velo
 

MWV 2017-2018 IX

MWV 2017-2018 IX

Beste spelers en spelerinnen,

Wellicht leuk om eens een kijkje te nemen achter de schermen, het reilen en zeilen bij een vereniging. Volgend seizoen zal ik een taak oppakken in de Sporttechnische commissie, maar de werkzaamheden beginnen natuurlijk dit jaar al. Je wil gewoon op tijd een beeld krijgen van de club om te kunnen anticiperen en actie te kunnen ondernemen. Zo is er vanavond na de training een overleg met de (potentieel) nieuwe groep aan vrijwilligers die hun best willen doen. De commissies zijn namelijk op de schop gegaan en we zijn hard bezig nieuwe enthousiastelingen te vinden die hun steentje willen bijdragen naast de baan. Verenigingen zijn echt afhankelijk van hun vrijwilligers, en ik geloof dat je uiteindelijk minder hoeft te doen als je maar met genoeg bent. Ik zal deze tekstjes zo nu en dan gebruiken om jullie op de hoogte te houden wat er nou allemaal gebeurt en wat we nou allemaal doen. Hierbij ook meteen een oproep: Wil jij helpen? Wil je iets bijdragen aan de club? Kom erbij! Ik zoek nog enthousiaste mensen die willen meedenken! Als we met meer zijn, kunnen we meer!

Toppertjes van de week:

Jim Middelburg, Alex Vlaar, Myke Halkema, Dorien Lups, Melissa van Tusschenbroek

 

Team 1

De tweede fase van de competitie is begonnen en dat betekent dat de vijf beste teams van Nederland met elkaar mogen uitmaken wie er in de finale mag staan. De eerste wedstrijd in deze kampioenspoule werd gespeeld tegen Duinwijck. Duinwijck is één van de kanshebbers op de titel, maar kon niet beschikken over de sterkste formatie. De herendubbel werd een mooie partij waarbij Jim en Alex een 3e set nodig hadden, maar de sterksten bleken. Ewout en Marleen boden goed tegenstand in hun singels, maar kwamen tekort. Dorien en Myke volmaakten hun perfecte score. Als Alex dan wint van Jerry staat er een mooie overwinning op het bord.

 

Team 2

Susanne was geblesseerd, daardoor moest Marjolein haar partijen overnemen. Het was een superstart voor haar, want de damesdubbel werd met gemak gewonnen samen met Wendy. De heren kwamen een millimeter tekort en verloren de derde met 23-25. Brent Maarsingh wilde graag wraak nemen op Rikkert, maar moest wederom toegeven. Rikkert en Marit moesten flink knokken in hun mix, het werd een lange partij die uiteindelijk niet onze kant op viel. Wendy is in vorm en laat dat zien. Tijdens de wedstrijd kreeg ze een compliment van de tegenstander, zo won ze met Franklin haar mix.

 

Team 3

Sommigen onder ons kennen Sergio Kepel…. iedereen van ons kent Mauro Kepel. Verschillende personen, maar sommige trekjes delen ze. In dit geval moest Mauro een shirt lenen van Joey, die natuurlijk veels te groot was. Helaas kreeg Mauro hier geen boost van, want de tegenstanders waren gewoonweg te goed voor de dubbel en de mix. De dames verdienden nog wel een derde set, maar moesten na een verlenging de dubbel in twee sets aan de tegenstander geven. Mila pakte knap haar singel door in de laatste set echt gas te geven. Joey en Els zijn in vorm met hun mix en hebben wederom gewonnen, knap in twee sets van Luc en Romy.

Team 4

Het valt niet mee om op zondagochtend te moeten verzamelen in Tiel en helaas kwam dat terug in de resultaten. Zonder Suzanne Slaats en Wouter moest het team het met zijn viertjes doen. De dubbels gingen vrij rap naar Thiela toe toen Rinse zijn singel heel netjes won in twee sets. Kimberly en Suzanne Straaijer waren erg dichtbij met hun singels, maar konden de driesetters helaas niet over de streep trekken. Kimberly speelde samen met Rinse weer een driesetter, ditmaal in de mix. Helaas konden ze deze niet winnen.

 

Team 5

Tegen een vrij sterke dubbel konden Steven en Rob gebruik maken van hun ervaring, en wonnen ze knap in twee sets. De dames verdienden om te winnen, maar moesten de derde set weggeven na een verlenging. Lianne won zeer overtuigend haar singel. Joriene en Rob knokten voor wat ze waard waren, wonnen beide een setje. Maar beiden zagen de tegenstander een gat slaan in de derde set die niet meer te overbruggen was. Beide gemengd dubbels gingen ook verloren waardoor helaas een nederlaag werd geleden.

 

Team 6

Het team heeft duidelijk een stijgende lijn te pakken, met name in de persoon van Melissa. De dubbel werd in drie sets gewonnen, de mix was spanned, en de singel…gewoonweg wauw. Met 6 en 11 liet Melissa alle hoeken van de baan zien aan haar tegenstander. Ander goed nieuws is dat wij niet hoeven te vrezen dat na Ewout en Mauro er geen duikers meer zullen zijn in de selectie. Terry liet zondag zien tevens te willen vliegen, hoewel het vlieg gedeelte goed ging was het opstaan deel wat lastiger. Iets meer afkijken nog van de andere heren Terry! Kirsten doet mee in de top van ranglijsten, zij staat namelijk aan de top van de Robbie-3-setter award. Ze heeft een duit in het zakje gedaan door dit weekend driemaal drie sets te spelen. Het viel ook nog de goede kant op, alleen de mix met Terry helaas niet.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 81%
2 Vlaar, Alex 80%
3 Suijkerland, Rikkert 61%
4 Telwin, Franklin 59%
5 Muns, Joey 57%
6 Zanten, Steven van 54%
7 Nieuwkerk, Rick van 50%
8 Spanbroek, Tomas 48%
9 Beukers, Ewout 44%
10 Jager, Casper 36%

 

Dames Percentage
1 Halkema, Myke 90%
2 Lups, Dorien 90%
3 Slaats, Wendy 85%
4 Tusschenbroek, Melissa van 69%
5 Zwinkels, Susanne 67%
6 Molenkamp, Jentel 54%
7 Doeland, Marjolein 52%
8 Zanden, Lianne van der 48%
9 Slaats, Suzanne 43%
10 Wieringa, Kirsten 42%

 

Spelers Percentage
1 Wieringa, Kirsten 68,4%
2 Suijkerland, Rikkert 61,1%
3 Slaats, Suzanne 57,1%
4 Nieuwkerk, Tim van 52,2%
5 Spanbroek, Tomas 51,7%
6 Muns, Joey 50,0%
7 Janssen, Terry 50,0%
8 Ris, Wouter 50,0%
9 Zanten, Steven van 46,2%
10 Zwinkels, Susanne 45,8%

 

Team 1 speelt zaterdag 9 december om 19u thuis tegen Amersfoort

Team 2 speelt zondag 10 december om 12u uit tegen Iduna

Team 3 speelt zaterdag 9 december om 14.30u thuis tegen Zwaluwen

Team 4 speelt zaterdag 9 december om 14u thuis tegen Duinwijck

Team 5 speelt speelt zaterdag 9 december om 14u thuis tegen Schollevaar

Team 6 speelt speelt zaterdag 9 december om 14u thuis tegen Delft

 

Train ze en denk meld je aan voor de STC!

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!