Velo
 

MWV 2017-2018 III

MWV 2017-2018 III

Beste spelers,

Een competitieseizoen is lang. 14 of 18 wedstrijden om precies te zijn. Het is onvermijdelijk dat een seizoen vol zit met pieken, en de onvermijdelijke, dalen. We mogen het einddoel niet uit het oog verliezen, dalen mogen ons niet van het pad duwen, moet altijd hoop houden op betere tijden. Hard blijven trainen, de sterke punten versterken, de zwakke punten verbeteren en elkaar ondersteunen zijn de sleutelelementen om aan het einde van de streep tevreden te mogen zijn. Nee, het zal niet altijd hosanna zijn, integendeel! Maar we moeten met ze allen door. Een echte winnaar kenmerkt zich door telkens op te staan en op te richten bij een val. Dus kijk eens links en recht in je team, help elkaar overeind en ga ervoor!

Toppers van de week:

Joey Muns, Tim van Nieuwkerk, Rikkert Suijkerland, Franklin Telwin, Myke Halkema, Dorien Lups, Wendy Slaats, Marit Willemsen en Susanne Zwinkels

 

Team 1

Het team mocht zaterdag naar Limburg en zondag thuis de derby spelen. Met tien punten in the pocket zal het team (gematigd) tevreden zijn. De herendubbel kreeg niks cadeau dit weekend, zaterdag werd een driesetter en zondag kwam het tot twee verlengingen. Myke bleef foutloos (damesdubbels en mixen) en Alex vocht zich knap naar een overwinning tegen Dennis vDdJ.

Team 2

Dit team is in vorm. Elke speler speelde goed, ditmaal tegen Iduna. De heren hadden nog een 3e set nodig om de partijen binnen te halen. Verder waren er geen incidenten, behalve dat Rehmat de shuttle niet kon zien toen Franklin ging serveren in de mix. Adequaat handelen van referee Vrouwenhelder wees uit dat dit geen spelregel is. Het team bleef foutloos en staat nu 3e in de poule.

Team 3

Mila’s corner: “deze druiven zijn echt lekker cool voor je hoofd” en nadat een tegenstander zweet van de baan aan het vegen was aan het einde van de partij: “Hee! Het is geen pauze!” Het team is aan het worstelen en probeert punten binnen te sprokkelen. Dat de heren in het team kunnen singelen is duidelijk, Tomas en Joey blijven winnen. Dat Joey zijn lijn doortrekt van vorig jaar is sowieso te zien, want ook de mix is voor hem een prooi.

Team 4

Jim’s singel! Ja, daar moeten we het natuurlijk over hebben. Jim heeft echt alles uit de kast getrokken om winst te pakken, zelfs het faken van een blessure is hem niet te gortig. Gekkigheid uiteraard, hij heeft keihard moeten werken en heeft goed gespeeld. Suzanne kwam nog goed terug in haar partij, maar was net te laat met haar terugkomst. De mixen werden beide driesetters, waar met name die van Wouter en Suzanne (Slaats) in het oog springt. 23-25, 26-24, 20-22 zeggen genoeg. Het was bloedstollend, maar het geluk zat niet mee.

Team 5

Tegen een sterk Drop Shot kon ervaren man Steven helaas niets doen. Marjolein trok haar vorm door, en won samen met Lianne de dubbel. Lianne verloor maar nipt haar singel. Steven en Marjolein gingen voor winst in hun mix, maar een driesetter besliste anders. Volgende week moet men tegen de koploper, hopelijk kan het team wat puntjes afsnoepen!

Team 6

Als ik aan deze wedstrijd denk, denk ik aan de mix van Casper en Jentel. Ik zag ze keihard werken, vliegen en duiken. Jentel probeerde het voorveld te domineren, Casper bleef goed geduldig. De tegenstanders gaven echter geen krimp en vochten ook voor elke centimeter. Het ging de hele wedstrijd gelijk op, tot aan het einde van de 3e set. Helaas kwamen de twee jongelingen van VELO net te kort en verloren zo met 19-21. Hierdoor kon het team niet gelijkspelen en verloor het met 3-5.

 

De spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage Gespeeld
1 Suijkerland, Rikkert 86% 7
2 Middelburg, Jim 83% 6
3 Vlaar, Alex 83% 6
4 Muns, Joey 67% 6
5 Telwin, Franklin 56% 9
6 Jager, Casper 50% 6
7 Spanbroek, Tomas 50% 6
8 Nieuwkerk, Tim van 50% 4
9 Nieuwkerk, Rick van 50% 2
10 Janssen, Terry 33% 6

 

Dames Percentage Gespeeld
1 Halkema, Myke 100% 6
2 Lups, Dorien 100% 5
3 Slaats, Wendy 86% 7
4 Doeland, Marjolein 80% 5
5 Zwinkels, Susanne 78% 9
6 Willemsen, Marit 75% 4
7 Daal, Mireille van 50% 4
8 Straaijer, Suzanne 50% 2
9 Tusschenbroek, Melissa van 50% 2
10 Molenkamp, Jentel 40% 5

 

Robbie-3-setter award

Spelers Percentage Absoluut
1 Molenkamp, Jentel 80,0% 4
2 Slaats, Suzanne 75,0% 3
3 Scheurkogel, Rowan 66,7% 2
4 Jager, Casper 50,0% 3
5 Molenkamp, Jim 50,0% 2
6 Ris, Wouter 50,0% 2
7 Luidinga, Rinse 50,0% 1
8 Straaijer, Suzanne 50,0% 1
9 Zanten, Steven van 50,0% 1
10 Zwinkels, Susanne 44,4% 4

 

 

Wedstrijdschema 30 september en 1 oktober 2017:

Team 1 speelt zaterdag om 19u uit tegen Almere

Team 2 speelt zaterdag om 18u uit tegen Barendrecht

Team 3 speelt zaterdag om 14.30u thuis tegen Zijderveld

Team 4 speelt zaterdag om 19u uit tegen Duinwijck

Team 5 speelt zondag om 10u uit tegen Schollevaar

Team 6 speelt zondag om 11.15u uit tegen Delft

Train ze allemaal en zet hem op!

 

fjt

Disclaimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!