Velo
 

MWV 2016-2017 XIV

MWV 2016-2017 XIV

Beste VELO- spelers,

Voor de meesten is het competitieseizoen alweer afgelopen en kunnen we concluderen dat het wederom succesvol is verlopen. Niemand is gedegradeerd, terwijl het eerste team uitzonderlijk goed presteert. Kom 11 maart de toppers van team 1 steunen in de Maaspoort, zodat de beker weer naar Wateringen kan komen waar hij thuishoort. Team 2 en 3 moeten nog even verder met spelen, zij zijn zo goed dat ze ons meer spelvreugde willen delen. Susanne Zwinkels maakte haar eerste divisiedebuut deze week, een speciale vermelding waard want het was bijna de perfecte score waar ze tegenaan keek. Team 4 heeft zich behoorlijk vermaakt in het Duitse Aken, om na een paar uurtjes slaap op de baan zeker niet te verzaken. Lang was team 5 kampioenskandidaat, met ijzersterke dames haalden ze week in week uit een goed resultaat. Het was bij de dames van team 6 elke keer een puzzel, toch eindigden ze als goede middenmoter ondanks het gehussel. Mijn artikelen vallen sinds dit seizoen bij een grote groep in de smaak, het vleit me en zorgt dat ik ze elke keer met veel plezier maak. Nog een laatste oproep om erbij te zijn de elfde van maart, laten we zien wie VELO is en vegen we ze allemaal van de kaart!

De toppers met een 100% score deze week:

Jim Middelburg, Jim Molenkamp, Wouter Ris, Rikkert Suijkerland, Franklin Telwin, Alex Vlaar, Myke Halkema, Wendy Slaats, Suzanne Straaijer, Kimberly Vierling en Marit Willemsen.

 

Team 1

Het was een kleine kans, VELO moest het echt goed doen tegen DKC. Terwijl Almere een slecht resultaat. Spanning alom, een verkeerd Twitter bericht zorgde voor nog meer spanning. Maar het is gewoon gebeurd, het beste wat kan overkomen. VELO kan afwachten en zien hoe Almere en DKC elkaar bevechten om in de finale te komen. Dit is een geweldig resultaat, maar het team zal nog niet tevreden zijn. Ik zeg het nogmaals, 11 maart, Maaspoort, wees daar!

 

Team 2

Uit werd er nog dik verloren van TFS Barendrecht, maar thuis werd revanche genomen. De dubbels zorgden voor een lekkere start. Met name de dames sloopten werkelijke de tegenstanders, 21-3, 21-10. Rikkert deed zijn ding en presteerde wat hij al jarenlang doet. Als Marit dan ook nog eens haar singel wint staat er een mooie 5-3 op het scorebord.

 

Team 3

Zonder Mila werd er afgereisd naar de lantaarndrager Shot. Joey en Tim vonden uiteindelijk hun vorm weer terug en kunnen weer een winst op hun naam schrijven. Samen met invalster Susanne Zwinkels ging Wendy de dubbel in en zorgden ze ook voor winst. Susanne kon haar invalbeurt nog mooier maken, maar een driesetter verlies in haar singel en een 21-19, 22-20 verlies in de mix kon ze helaas niet voorkomen. De rest van het team had wat driesetters nodig maar konden wel een 5-3 winst behalen.

 

Team 4

Vrijdagmiddag werd er naar Aken afgereisd. Een prachtig appartementje in het centrum van de studentenstad. Je loopt naar beneden en staat in het hartje van Aken. Het team heeft gewandeld en genoten van de Dom, restanten van de tweede wereldoorlog gezien, gewinkeld en uiteraard cultuur opgesnoven. Zaterdagmiddag heeft het team gezellig spelletjes gespeeld om het weekend vervolgens af te sluiten met een klein slokje ranja. Disclaimer: wat hier staat is wellicht niet gelogen, maar volledig is het ook zeker niet. Gaz!!!

 

Team 5

Dat we dit weekend sterk waren in de dubbels bleek ook in de wedstrijd van dit team. De dames wonnen beiden hun singels en als jim en kimberly hun mix ook nog winnen dan staat er uiteindelijk 5-3 winst. De score kon echter nog veel mooier worden als beide heren in hun singels de derde set wonnen. Dennis zat heel dichtbij, de tweede ging in een verlenging verloren en de derde maar net aan.

 

Team 6

Remco voelde zich te ziek, daardoor moesten Ko en Jurrian drie partijen spelen. De singels van Ko en Jentel gingen netjes naar de VELO kant. Jurrian vergat zichzelf te belonen in de singel en dubbel, Joriene was dichtbij in haar singel. Het ontbrak het team aan wat geluk en ze konden tegen de nummer twee van de poule een verlies helaas niet voorkomen.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwestrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijke eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met een minimum aantal gespeelde wedstrijden. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 84%
2 Suijkerland, Rikkert 81%
3 Vlaar, Alex 70%
4 Muns, Joey 66%
5 Luidinga, Rinse 62%
6 Ris, Wouter 59%
7 Molenkamp, Jim 56%
8 Nieuwkerk, Tim van 55%
9 Telwin, Franklin 51%
10 Eversdijk, Remco 50%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 94%
2 Aar, Imke van der 76%
3 Vierling, Kimberly 74%
4 Zwinkels, Susanne 71%
5 Slaats, Wendy 64%
6 Kuipers, Marleen 64%
7 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 61%
8 Diemel, Mila 50%
9 Straaijer, Suzanne 50%
10 Vijverberg, Joriene 46%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Straaijer, Suzanne 66,7%
2 Diemel, Mila 59,1%
3 Suijkerland, Rikkert 52,4%
4 Ris, Wouter 51,7%
5 Nieuwkerk, Tim van 49,0%
6 Slaats, Wendy 48,0%
7 Eversdijk, Remco 46,2%
8 Zanden, Lianne vd 44,8%
9 Spanbroek, Tomas 44,4%
10 Molenkamp, Jim 44,4%

Dit is nog niet de eindstand. De ere- en eerste divisie is nog niet klaar. Wanneer de competitie klaar is zal ik een definitieve eindstand publiceren.

 

Team 1 speelt 11 maart de finale om de Carlton Eredivisie

Team 2 speelt zaterdag 11 februari uit tegen Duijnwijck BC 2

Team 3 speelt zaterdag 11 februari thuis tegen BCH 1

 

Succes voor diegene die nog moeten!

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!