Velo
 

MWV 2016-2017 VIII

MWV 2016-2017 VIII

Lieve spelertjes van Nederland (mocht je dit in het buitenland lezen, dan mag je je ook aangesproken voelen hoor),

Prelude: ik ben een beginnend schrijver en elke week leer ik weer bij. Nu eens een keer een positief stukje. Positiviteit, liefde en lof alom. Kijkend hoe dit bevalt.

Ik vroeg ooit het volgende aan onze trainer: “waarom doen de andere grote clubs het structureel beter vanaf team 2 en lager? Daar waar wij strijden om de middenmoot en handhaving spelen zij altijd om de hoogste plekken.” Trainer: “het klopt wat je zegt, maar ik kijk ook naar andere zaken. Kijk eens naar de groepsdynamiek. Er is weinig tot geen verloop, jong en oud gaan met elkaar om, er wordt buiten de trainingen ontzettend veel samen gedaan, er wordt gelachen tijdens de trainingen, de speler-trainer relatie is positief, etc.” Afgelopen vrijdag was er een fifa-toernooitje in Hoofddorp, kijk ik om me heen dan zie ik jong en oud, oud-lid en nieuw-lid, eredivisie en 4e divisie, mooi en lelijk (je weet wie je bent). Dat is de kracht van VELO. Het gaat om meer dan alleen presteren, het gaat om een sterk groepsgevoel. Het gaat erom dat we elkaar succes en winst gunnen, dat we bezig zijn elkaar beter te maken, het gaat erom dat we van een individuele sport een groepsactiviteit maken. We zijn misschien niet de #1 in elke poule, maar we zijn wel #1 voor elkaar. VE LO <-> LO VE

De toppers van deze week met een 100% score:

Rikkert Suijkerland en Susanne Zwinkels (tjah, volgende week beter hoop ik)

 

Team 2:

Tegen Smashing kon Rikkert weerstand bieden, maar was het team uit Wijchen overall sterker. Tomas verraste nog door de eerste set te winnen tegen Yannic Smeets, maar kon het spel niet doortrekken. Het team staat onderaan de middenmoot, maar heeft een behoorlijke voorsprong met de degradatiekandidaten.

 

Team 3:

Vorige week schreef ik nog dat het team aan indrukwekkende reeksen bezig is. Die is stopgezet door Almere. Dave Khodabux werd in zijn favoriete onderdeel nog te kijk gezet, Tim en Joey hebben knap gewonnen. Daarna gingen alle partijen echter helaas naar de Almeerse kant. De damesdubbel werd nog een driesetter, daarna ging alles in tweeën verloren.

 

Team 4:

Rob Theunissen heeft de eer gered door zijn partij te winnen. Hopelijk zal zijn mix met Veda een keer de goede kant op vallen, na goed spel werd er helaas verloren. Meer zat er afgelopen zaterdag helaas niet in tegen de nummer 2 van de poule. We wensen Ellen Kooijman veel sterkte met de privé omstandigheden.

 

Team 5:

De dames van het team hebben gedaan wat ze moesten doen en hebben alle punten binnengehaald. De heren moesten helaas toegeven dat de tegenstanders ditmaal beter waren. Op deze manier eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Spanning zat in het staartje, de mixen konden namelijk beide kanten opgaan.

 

Team 6:

De herendubbel werd knap gewonnen, de damesdubbel zorgde voor een grotere voorsprong, daarna gingen de partijen helaas naar de tegenstander. Joriene was nog in staat om haar singel makkelijk te winnen. Helaas kon ze haar perfecte score geen vervolg geven in de mix, met Remco werd er verloren in drie sets. Heidi zat heel dichtbij winst in de singel, helaas lukte dit niet met een verlenging in de derde set.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 100%
2 Suijkerland, Rikkert 90%
3 Vlaar, Alex 77%
4 Muns, Joey 66%
5 Nieuwkerk, Tim van 60%
6 Beukers, Ewout 58%
7 Eversdijk, Remco 56%
8 Molenkamp, Jim 53%
9 Luidinga, Rinse 50%
10 Scheurkogel, Rowan 50%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 100%
2 Zwinkels, Susanne 83%
3 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 82%
4 Vierling, Kimberly 79%
5 Aar, Imke van der 77%
6 Kuipers, Marleen 63%
7 Vijverberg, Joriene 57%
8 Slaats, Wendy 48%
9 Straaijer, Suzanne 43%
10 Diemel, Mila 41%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Suijkerland, Rikkert 70,0%
2 Diemel, Mila 59,3%
3 Ris, Wouter 52,9%
4 Nieuwkerk, Tim van 50,0%
5 Kuipers, Marleen 45,8%
6 Muns, Joey 44,8%
7 Eversdijk, Remco 43,8%
8 Molenkamp, Jim 40,0%
9 Doeland, Marjolein 40,0%
10 Telwin, Franklin 38,1%
Volgende week:
Geen competitie in verband met Regiokampioenschappen.
Succes!
fjt
Discalimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!