Velo
 

MWV 2016-2017 VII

MWV 2016-2017 VII

Beste spelers, speelsters en andere badmintonfans,

Voor de luilakken onder ons hier een korte samenvatting: heb plezier in wat je doet.

Vlak voordat de dubbel zou beginnen kwam Rikkert naar me toe en zei dat er op de afgelopen donderdagtraining met een aantal spelers is gesproken over plezier op de baan. Het gesprek ging voornamelijk over het gebrek aan plezier op de baan. Ik begrijp wel waarom dit ter sprake kwam, als je op de gemiddelde zaterdagmiddag bij ons in de hal rondkijkt zie je op 3 banen boosheid, 4 banen zenuwen, 3 banen frustratie en als je geluk hebt misschien op alleen maar 2 banen iets wat lijkt op een glimlach. Dat is toch gek? Waarom doen we dit? We zijn ooit begonnen aan deze sport omdat we er lol in hebben. Dat moet wel, aangezien we vrijwillig (erger nog, we betalen ervoor) 10uur per week besteden aan dit spelletje. We trainen, zwoegen, rijden, spelen, om uiteindelijk onszelf aan het einde van de week op te naaien. In de economie bestaat de term ‘opportunity cost’, dit zijn kosten die je maakt doordat je bepaalde dingen NIET hebt kunnen doen omdat je al iets anders doet. Want, los van de contributie, materiaal, benzine, tijd, moeite, energie, kan je de tijd die je in badminton stopt en dus NIET aan andere dingen kan besteden ook zien als kosten. Ik stel voor dat je 10uur per week iets leuks gaat doen in plaats van 10 uur gefrustreerd, boos of zenuwachtig zijn. Gekkigheid, want we hebben er nog lol in, daarom willen we er juist 10 uur aan besteden. Trainen doen we om onszelf beter te maken, competitie is een test om te kijken of de trainingen helpen. We testen onszelf aan de hand van een tegenstander, dat is namelijk de makkelijkste en duidelijkste manier om te kijken of de trainingen hun vruchten afwerpen. Dan zet je je volledig in, je bedenkt een slimme tactiek en je hebt plezier…..en dan blijkt de tegenstander beter te zijn. Je verliest. Wat betekent dat dan? Het betekent dat je in dat ene half uurtje op die ene zaterdagmiddag niet sneller tot de 21 punten kwam dan je tegenstander. Je bent GEEN slechtere badmintonnner dan de ander, je bent GEEN slechtere sporter dan de ander, en je bent zeer zeker GEEN slechter mens dan de ander. Leer ervan, ga weer trainen en test jezelf de volgende keer weer. Maar heb wel plezier, want anders raad ik je aan iets te doen wat je wel leuk vindt om te doen.

De toppers van deze week met een 100% score:

Remco Eversdijk, Joey Muns, Tim van Nieuwkerk, Rikkert Suijkerland, Marleen Kuipers, Els Romen en Joriene Vijverberg.

 

Team 2

Wat maakte Bart Gerrits zich weer druk, ow ow ow. Dan was de scheids weer niet goed, dan was de lijnrechter weer niet goed, dan zeg je weer eens geen sorry nadat je op iemand smasht. Nee, Bartje was niet in zijn goede doen deze middag. Rikkert, Marleen en Els waren wel in goede doen en zorgden voor een heerlijke overwinning op Duinwijck.

 

Team 3

zeven herendubbels, zes gemengd dubbels 1 en 4 gemengd dubbels 2 op rij gewonnen. Tim zes partijen en Joey tien partijen op rij gewonnen. Suzanne Slaats maakt haar rentree. Degradatiestreep verdwijnt aan de horizon. De team-2-locomotief is op stoom en is niet meer te stoppen. Minpunt is dat het team slechte zaken doet voor de Robbie-3-setter-award.

 

Team 4

Zondag begon met beschuit met muisjes in huize Theunissen, om vervolgens 2u in de auto te zitten naar Stein. Koud en vermoeid meteen de baan op gegaan, dit leidde tot een spijtig verlies. Er is niks aan de hand. Gat tot de degradatiestreep is nog steeds aanzienlijk. Wil even vermelden dat ik na mijn singel een half uur tegen het hek heb gelegen om bij te komen, ben nog nooit zo diep moeten gaan.

 

Team 5

Dat ervaring zwaar meetelt was te zien in de partijen van Nick Bus, hij hield zich goed staande. Mede dankzij hem hielden de teams elkaar in evenwicht, maar de partijen hadden zomaar een andere kant op kunnen vallen.

 

Team 6

Op bezoek bij de nummer laatst heeft Joriene al haar partijen gewonnen, de dubbel en singel gingen vrij gemakkelijk. In de mix had ze nog een 3e set nodig, maar samen met Remco werd winst toch nog binnen gesleept om zodoende een 5-3 op het scorebord te zetten.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 100%
2 Suijkerland, Rikkert 88%
3 Vlaar, Alex 77%
4 Muns, Joey 69%
5 Eversdijk, Remco 64%
6 Nieuwkerk, Tim van 63%
7 Beukers, Ewout 58%
8 Luidinga, Rinse 57%
9 Molenkamp, Jim 54%
10 Ris, Wouter 53%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 100%
2 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 82%
3 Vierling, Kimberly 81%
4 Zwinkels, Susanne 81%
5 Aar, Imke van der 77%
6 Kuipers, Marleen 64%
7 Vijverberg, Joriene 56%
8 Slaats, Wendy 54%
9 Straaijer, Suzanne 47%
10 Diemel, Mila 44%

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Suijkerland, Rikkert 75,0%
2 Diemel, Mila 64,0%
3 Ris, Wouter 53,3%
4 Nieuwkerk, Tim van 51,9%
5 Kuipers, Marleen 50,0%
6 Muns, Joey 46,2%
7 Slaats, Wendy 46,2%
8 Eversdijk, Remco 42,9%
9 Romen, Els 40,0%
10 Eversdijk, Dennis 40,0%
Volgende week:
Team 1, vrij weekend.
Team 2 speelt zaterdag 19 november thuis tegen Smashing BC 1
Team 3 speelt zaterdag 19 november uit tegen Almere BV 3
Team 4 speelt zaterdag 19 november thuis tegen Vridos SV 1
Team 5 speelt zondag 20 november uit tegen Drop Shot BC 1
Team 6 speelt zaterdag 19 november thuis tegen The Smashing Fellows 2
Succes!
fjt
Discalimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!