Velo
 

MWV 2016-2017 V

MWV 2016-2017 V

Beste spelertjes,

Allereerst enorm veel beterschap voor onze coach Ciraar. Hopelijk sta je spoedig weer fit voor de groep. Vervolgens, kan ik het over een boel onderwerpen hebben. Maar laat ik het dit keer maar houden op provocatie. Proberen, middels psychologische spelletjes, je tegenstander uit zijn doen te krijgen. Dit heeft twee opties, of je maakt je tegenstander zwakker of je maakt je tegenstander sterker. Zo waren Wouter en ik afgelopen zaterdag aan het dubbelen en stond het 2-1 in de eerste set. Wouter serveert, de tegenstander drukt de bal naar mijn backhand, ik probeer hem kort in het midden terug te leggen, de tegenstander anticipeert hier echter op en ondanks alle ruimte en tijd kiest hij ervoor om op Wouter te smashen, wanneer Wouter hem aankijkt krijgt hij een verbaasde en ietwat geïrriteerde ‘wat?!’ terug met daaropvolgend ‘je moet je maatje de schuld geven’. In dit geval pakte het provoceren verkeerd uit voor hem, want het motiveerde ons alleen maar om hem alle hoeken van de baan te laten zien. Conclusie, wanneer je iemand provoceert waar je niet van kan winnen is het een beetje triest. Overigens, als je iemand provoceert waar je wel van kan winnen is het ook triest. Laat je baanprestaties maar gewoon spreken!  Volgende week overigens het onderwerp ‘lol in je sport, waar doen we het ook alweer voor?’.

De toppers van deze week met een 100% score:

Mauro Kepel, Jim Middelburg, Jim Molenkamp, Joey Muns, Wouter Ris, Tomas Spanbroek, Rikkert Suijkerland, Franklin Telwin, Myke Halkema, Els Romen en Susanne Zwinkels.

 

Team 1

Vorige week speelde team 1 ook, en toen wonnen ze knap van Amersfoort. Ditmaal moesten ze zonder Imke aantreden tegen Almere. Na een lekkere voorsprong uit de dubbels vielen alle singels helaas de verkeerde kant op. Wanneer de mixen eerlijk verdeeld worden blijft een klein verlies over. Lichtpunt blijft het vasthouden van de perfecte score van Jim en Myke.

 

Team 2

Veerle Wijers kon niet voorkomen dat DKC wederom een pak slaag ontvangt dit seizoen. Het team heeft uitstekend gepresteerd. Toch wil ik twee spelers eruit halen. Natuurlijk de leukste en beste en mooiste van allemaal: Els heeft zowel de dubbel als mix winnend afgesloten. Daarnaast iemand die net zo leuk en mooi is, Mauro. Hij heeft namelijk bijzonder gepresteerd bij het lijnen, discutabele calls afgewisseld met het achterblijven met scores. Gelukkig heeft hij ook in de middag de volle score gehaald.

 

Team 3

Ja jeetje, hij heeft dit seizoen wel vaker buitengewoon gepresteerd. Maar als dit een voorproefje is van het wooneigenaarschap zijn, staat ons nog een hoop te wachten. Joey heeft, met name in zijn singel, uitmuntend gespeeld.

 

Team 4

Dank je wel Marjolein voor je inzet! Bij dezen enorm veel plezier met je avontuur. Hou ons op de hoogte met je blog en kom snel en wel terug! Daarnaast hebben jullie in de intro al een stuk kunnen lezen over dit team. Laat dit een waarschuwing zijn voor alle spelers, provoceren tegen Ris en Telwin heeft geen zin. 100% voor beide mannen, klaar.

 

Team 5

Maar liefst 6 wedstrijden eindigden in drie sets. Ondanks het nadeel van een uitwedstrijd is het toch gelukt de meeste wedstrijden winnend af te sluiten. Het team kan trots zijn op hun inzet en het verloop van het seizoen. Ze zijn in vorm en houden stand op de tweede positie.

 

Team 6

Onwijs veel beterschap voor Marjon Kooke. Hopelijk herstel je snel! Remco kreeg de kans niet om zijn 100% binnen te halen, zijn singel heeft hij zeer steady gewonnen. Dat verliefde mannen goed kunnen spelen heeft Jurrian wel aangetoond, 23-21 in de eerste set waren de vlinders die in de weg zaten, en 21-9 in de tweede set waren de vlinders die hem lieten zweven.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

Heren Percentage Gespeeld
1 Middelburg, Jim 100% 13
2 Suijkerland, Rikkert 83% 6
3 Vlaar, Alex 75% 16
4 Muns, Joey 60% 20
5 Eversdijk, Remco 60% 10
6 Luidinga, Rinse 60% 10
7 Molenkamp, Jim 56% 9
8 Nieuwkerk, Tim van 52% 21
9 Beukers, Ewout 50% 10
10 Ris, Wouter 46% 11
Dames Percentage Gespeeld
1 Halkema, Myke 100% 16
2 Vierling, Kimberly 87% 15
3 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 80% 15
4 Zwinkels, Susanne 80% 15
5 Aar, Imke van der 77% 13
6 Kuipers, Marleen 61% 18
7 Vijverberg, Joriene 58% 12
8 Straaijer, Suzanne 47% 15
9 Slaats, Wendy 45% 20
10 Diemel, Mila 40% 20

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage Absoluut
1 Suijkerland, Rikkert 66,7% 4
2 Diemel, Mila 60,0% 12
3 Nieuwkerk, Tim van 57,1% 12
4 Kuipers, Marleen 55,6% 10
5 Muns, Joey 55,0% 11
6 Eversdijk, Dennis 54,5% 6
7 Ris, Wouter 54,5% 6
8 Slaats, Wendy 45,0% 9
9 Molenkamp, Jim 44,4% 4
10 Romen, Els 40,0% 6
Volgende week:
Team 1 speelt zaterdag 5 november thuis tegen Zijderveld BV Van 1
Team 2 speelt zaterdag 5 november uit tegen TFS Barendrecht 2
Team 3 speelt zaterdag 5 november thuis tegen Shot BC 1
Team 4 speelt zaterdag 5 november thuis tegen WIK BC 1
Team 5 speelt zaterdag 5 november uit tegen Mix BC 1
Team 6 speelt zaterdag 5 november thuis tegen Maassluis BC 1
Succes!
fjt
Discalimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin Telwin

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!