Velo
 

MWV 2016-2017 IV

MWV 2016-2017 IV

Dames en heren,

Helden van badminton. Deze week zijn twee helden van mij weer in opspraak, enerzijds hebben we het over de Robben van het badminton. Wat in mijn opinie een scheve vergelijking is aangezien Robben altijd presteert wanneer hij fit is en zijn blessures nooit als smoes gebruikt wanneer het eens tegenvalt met de prestaties. Anderzijds hebben we het over het verkeerde gebruik van Karma. Karma is een begrip uit het hindoeïsme en het boeddhisme, dat letterlijk vertaald wordt als ‘handeling’, ‘actie’ of ‘daad’. In zowel het hindoeïsme als het boeddhisme omvat karma de fysieke en mentale acties van een individu die gevolgen hebben voor het leven en volgende levens door middel van reïncarnatie. Wil mijn held uit Flevoland hiermee zeggen dat hij in zijn volgende leven de consequenties aanvaard van zijn acties in het huidige leven?

De toppers van het afgelopen weekend met een 100% score:

Remco Eversdijk, Jurrian van Geest, Rinse Luidinga, Jim Middelburg, Ko Romen, Myke Halkema, Lisa Khoeblal-Malaihollo, Kimberly Vierling en Susanne Zwinkels.

 

Team 1:

Een van de spannendste wedstrijden in mijn leven, zo omschreef Alex de herendubbel tegen DKC van afgelopen weekend. Deze wedstrijd had alles in zich, met als hoogtepunt de ultieme verlenging, 30-29. De cruciale punten gingen onze kant uit en zo werd wederom een overwinning behaald, ditmaal niemand minder dan onze grootse vriend en grootse vijand DKC.

 

Team 2:

Een dubbelweekend, thuis tegen BC Dennis v Bekkum en uit in het hoge Noorden. De nodige punten werden gesprokkeld en er werd meer afstand genomen van de degradatielijn. Als het team terugkijkt op het weekend ziet men toch vooral dat er voorlopig genoeg nuggets en friet genuttigd is voor de komende tijd.

 

Team 3:

Waar te beginnen? Joey die onlangs de verhuizing knokt en alle dubbelpartijen in het dubbelweekend pakt. Wendy die haar eerste singel van het seizoen heeft binnengehaald. Tim die de nodige punten heeft gehaald in diverse onderdelen. Of Mila die het hardst heeft gewerkt door maar liefst vijf 3setters te spelen, ze laat goed spel zien en zal binnenkort zichzelf rijkelijk belonen door het goede spel om te toveren in punten.

 

Team 4:

Rob is papa geworden. Lianne was jarig. De sfeer in het team was goed. De muziek in de auto was vermakelijk. De herendubbel gewonnen.

 

Team 5:

Whatsapp conversatie Franklin en Rinse, zondagavond 9 oktober 2016. Franklin:  Valt er nog iets uit te lichten van je wedstrijd? Rinse: Nee ging goed. Franklin: Oen, valt er nog iets leuks over te schrijven? Rinse: Dat we kampioenskandidaat zijn. Franklin: Ok. top.

 

Team 6:

Al weken laat hij zien goed te kunnen badmintonnen. Al weken zit hij er dicht tegenaan. En nu is de ban gebroken. Ko Romen heeft zijn winstpartijen behaald. In zijn strijd vergat hij de 3-setter-award niet, het ging wederom gepaard met doorzetten en hard werken. Hopelijk is dit een voorbode voor meer succes, want het smaakt naar meer. Overigens moet ik hiermee teamgenoten Remco en Jurrian niet tekort doen, want alle mannen hebben een topprestatie geleverd. De singel van Jurrian en de mix van Remco waren tevens zwaarbevochten.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 100%
2 Vlaar, Alex 75%
3 Suijkerland, Rikkert 75%
4 Eversdijk, Remco 63%
5 Luidinga, Rinse 63%
6 Scheurkogel, Rowan 63%
7 Beukers, Ewout 57%
8 Muns, Joey 53%
9 Nieuwkerk, Tim van 50%
10 Molenkamp, Jim 43%

 

 

Dames Percentage
1 Halkema, Myke 100%
2 Vierling, Kimberly 92%
3 Aar, Imke van der 82%
4 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 82%
5 Zwinkels, Susanne 75%
6 Kuipers, Marleen 60%
7 Vijverberg, Joriene 58%
8 Straaijer, Suzanne 50%
9 Slaats, Wendy 47%
10 Diemel, Mila 41%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Suijkerland, Rikkert 75,0%
2 Diemel, Mila 70,6%
3 Nieuwkerk, Tim van 61,1%
4 Kuipers, Marleen 60,0%
5 Ris, Wouter 55,6%
6 Muns, Joey 52,9%
7 Slaats, Wendy 52,9%
8 Romen, Ko 50,0%
9 Eversdijk, Dennis 44,4%
10 Romen, Els 38,5%

 

De komende 2 weekenden geen competitie. Geniet van de rust.

 

fjt

Discalimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!