Velo
 

MWV 2016-2016 VI

MWV 2016-2016 VI

Beste spelers,

Allereerst mijn excuses, het onderwerp ‘lol in je sport, waar doen we het ook alweer voor?’ stel ik uit naar volgende week. Ik wil proberen jullie mee te nemen in mijn logica door twee verschillende situaties met elkaar te verbinden. Situatie 1: Ik zat naast Wouter en schoot bij het lezen van een artikel op voetbalzone in de lach. Nemanje Gudelj kan het mentaal niet opbrengen om op de bank plaats te nemen. Ergens begrijp ik het wel, ik vind het ook moeilijk om op een bank te chillen op me werk terwijl ik een miljoen per jaar ontvang, #zwaarleven. (Ik had hier overigens ook het verhaal over Anwar El Ghazi kunnen pakken). Situatie 2: Ik kom de hal van TFS Barendrecht binnen en zie Mauro Kepel spelen. Gemotiveerd, alles geven, inzet, gaan voor elke bal. Een jonge speler die de lust voelt om te winnen. Daartegenover staat Stan de Lange, een ervaren veteraan, die al heel lang meedraait. Wederom gemotiveerd, alles geven, inzet, gaan voor elke bal. Wellicht niet opmerkelijk, maar de ene speler komt net om de hoek kijken, terwijl de ander dit al training in, training uit, maand in, maand uit, jaar in, jaar uit doet. Toch is hij nog steeds net zo driftig en gedreven als altijd. Toch kan hij zich nog opwinden over een foute call van de lijnrechter. Ik vind dat knap, dat vuurtje wat in iemand brandt, die absolute wil om te winnen, om het beste uit jezelf te halen. Dat je dat nog hebt na zoveel jaren trainen en competitief spelen. (Ik had hier overigens ook het verhaal over Rikkert Suijkerland, Arjan Regtien, Jeanette vd Werf kunnen pakken). Ik zie “het heilige vuur” als verband, de één mist het terwijl het bij de ander niet lijkt uit te gaan. Misschien zie ik het verkeerd, misschien zie ik het het goed. Doe ermee wat je wil, volgende week dan wel het onderwerp ‘lol in je sport, waar doen we het ook alweer voor?’

De toppers van deze week met een 100% score:

Ewout Beukers, Jim Middelburg, Joey Muns, Tim van Nieuwkerk, Wouter Ris, Rowan Scheurkogel, Franklin Telwin, Alex Vlaar, Myke Halkema, Lisa Malaihollo, Wendy Slaats, Suzanne Straaijer, Lianne van der Zanden en Susanne Zwinkels

 

Team 1

Op papier wellicht een zwakkere broeder, maar er zaten zeker wel lastige partijen tussen. Met name de damesenkels werden niet zomaar weggegeven, Marleen verloor haar partij in drie sets terwijl ook Lisa drie sets nodig had tegen Mireille om het vervolgens wel winnend af te sluiten. Uiteindelijk zijn er 7 punten binnengehaald en sluit het team fase één af als koploper. Dit heeft als gevolg dat VELO begint met 5 punten in fase 2. Vanaf nu spelen ze een volledige competitie (dus uit en thuiswedstrijd) tegen Duinwijck, DKC, Almere en Amersfoort.

 

Team 2

Zonder Rikkert en Marleen moest het team het opnemen tegen het team van Ravin (Ra-vin, Rav-in, Ravien?!). Het uithoudingsvermogen van Stan de Lange werd nog getest, maar uiteindelijk was er een significant kwaliteitsverschil. Marit speelde een goede singel en won deze ook. Mauro en Els kwamen nog dichtbij om nog een puntje mee te slepen naar huis, maar moesten in de derde set buigen.

 

Team 3

Vorige week haalde ik Joey eruit als ster, maar ditmaal wil ik stilstaan bij Wendy. In mijn ooghoeken zag ik haar singelen, en dat was indrukwekkend om te zien. Wendy liep, rende, en ging tekeer! Dat was ook nodig, want ze zou het niet kado krijgen. Maar ze gaf alles en met name in de tweede set moest ze alles blijven geven tot het einde, het werd namelijk 25-27 in het voordeel van de tegenstandster. Dit weerhield Wendy niet van de winst, zij gaf niet op en niks weg. Na een slopende partij won ze niet alleen de singel, maar ook nog eens de rest van haar partijen.

 

Team 4

Men kan spreken van een stijgende lijn, na verlies kwam een gelijkspel en nu winst. Op directe concurrent WIK werd flink uitgehaald. Na een 7-0 voorsprong moest helaas een mix toegegeven worden aan de gasten. Desalniettemin is er nu een gat geslagen met de degradatiestreep en kunnen we teamgenoot Marjolein in Thailand geruststellen dat het allemaal goedkomt.

 

Team 5

Het verschil werd gemaakt in de singels, want de dubbelpartijen werden eerlijk verdeeld. Susanne bleef wederom foutloos. Er is nu een duidelijke top 3 in de poule, DKC staat 1e met 33, BCRS 2e met 31 en VELO 3e met 30. Volgende week de topper tegen BCRS, wellicht kunnen ze de tweede positie herpakken

 

Team 6

Heidi de Graaf maakte haar rentree en ze moet nog even inkomen. Helaas kon ze geen punten pakken dit weekend. Punten werden wel gescoord door de heren in de enkels, die werden vrij gemakkelijk gewonnen. Het had overigens zomaar 4-4 kunnen zijn, aangezien de herendubbel en tweede mix zeer close waren.

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 100%
2 Suijkerland, Rikkert 83%
3 Vlaar, Alex 77%
4 Muns, Joey 65%
5 Nieuwkerk, Tim van 58%
6 Beukers, Ewout 58%
7 Eversdijk, Remco 58%
8 Luidinga, Rinse 58%
9 Molenkamp, Jim 55%
10 Ris, Wouter 54%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 100%
2 Vierling, Kimberly 83%
3 Zwinkels, Susanne 83%
4 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 82%
5 Aar, Imke van der 77%
6 Kuipers, Marleen 60%
7 Straaijer, Suzanne 53%
8 Slaats, Wendy 52%
9 Vijverberg, Joriene 47%
10 Diemel, Mila 44%

 

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Suijkerland, Rikkert 66,7%
2 Diemel, Mila 65,2%
3 Kuipers, Marleen 55,0%
4 Nieuwkerk, Tim van 54,2%
5 Muns, Joey 52,2%
6 Slaats, Wendy 47,8%
7 Eversdijk, Dennis 46,2%
8 Ris, Wouter 46,2%
9 Romen, Ko 41,7%
10 Doeland, Marjolein 40,0%
Volgende week:
Team 1, staat nog niets over.
Team 2 speelt zaterdag 12 november thuis tegen Duinwijck BC 2
Team 3 speelt zaterdag 12 november uit tegen BCh 1
Team 4 speelt zondag 13 november uit tegen SCC BC 1
Team 5 speelt zaterdag 12 november thuis tegen BCRS 1
Team 6 speelt zondag 13 november uit tegen Thiela BC 3
Succes!
fjt
Discalimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!