Velo
 

MWV 2016-2017 XIII

MWV 2016-2017 XIII

Beste VELO spelers,

Ik ga nu een beeld schetsen dat iedereen wel herkent. Je staat op de baan, je speelt een singel, het loopt niet, sterker nog; je bent aan het verliezen. Toch heb je achteraf niet het gevoel van die tegenstander verloren te hebben, maar van een opponent die veel sluwer is. Eentje die exact weet waar je zwakheden liggen, eentje die onder je huid kan gaan zitten, de moeilijkste die je maar kan verslaan. Die interne strijd zie je van buitenaf niet, maar is wel de zwaarste om te spelen. Het kan je service blokkeren, het kan je zelfvertrouwen schaden en je moet die strijd helemaal alleen overwinnen. Dat is echter niet helemaal waar, afgelopen weekend werd er een aantal oproepen gedaan voor wat bijval. Steun die spelers soms nodig hebben om wat extra’s naar boven te halen. Om de externe strijd te winnen, moet de interne strijd ondersteund worden. Ik heb het gedaan voor mijn singel, kijkend naar de eindscore en het spelbeeld was het misschien niet nodig geweest. Maar ik heb vanaf start tot einde geen enkel moment rust gehad met mezelf, dus elke schreeuw en elke aanmoediging hielp mij wel. Marleen vroeg me actief te coachen tijdens haar singel, niet omdat ze anders van haar tegenstander zou verliezen, maar misschien wel van haar zelf. Dat support en steun kan helpen heeft team 1 ook ondervonden dit weekend. Het zorgt voor motivatie en steun, het kan de speler rust geven of juist extra agressie. Ieder geval geeft het jou als speler het gevoel dat je die strijd niet alleen aangaat. En met meer ben je sterker. Dank voor alle support, dit weekend en altijd. Ik sluit me daarom ook aan bij de woorden van Jim Middelburg: “iedereen die ons naar mooie overwinningen heeft geschreeuwd afgelopen weekend, heel erg bedankt wordt erg gewaardeerd en heeft goed geholpen!❤? ”

De toppers met 100% dit weekend zijn:

Wouter Ris, Ko Romen, Franklin Telwin, Rob Theunissen, Imke van der Aar, Veda Diemel, Myke Halkema, Marleen Kuipers, Wendy Slaats, Suzanne Straaijer en Lianne van der Zanden

 

Team 1

Ik hoef niet al te uitgebreid in te gaan op deze wedstrijden aangezien het team zelf mooie verslagen maakt. Maar het staat er als volgt voor: het team heeft zich geplaatst voor de halve finale en moet nog spelen tegen DKC. DKC moet 1 punt halen om zich ook te halen voor de halve finale. VELO is afhankelijk van het resultaat wat Almere haalt, maar kan nog nummer 1 in de poule worden. Dit is allemaal theoretisch speculeren, waar het om gaat is dat ze wederom bijzonder goed presteren dit seizoen en waarschijnlijk de poule-fase met een heerlijk gevoel willen afsluiten. Daarnaast is het altijd de bedoeling om tegen DKC te knallen!

 

Team 2

Rikkert was nodig bij team 1, de twee jonge heren moesten het doen. Ze kregen een zware pot tegen ervaren mannen voor de kiezen, Dennis en Ernst-Jan. Ervaring won het ditmaal van de jeugdigheid. Team van Velzen was ook aanwezig in de hal, Team Telwin deed het beter. Een nette damesdubbel en een nette damesenkel van Marleen. Mauro gaf alles wat hij had en verdiende ook zeker een overwinning, helaas werd het hem zondag niet gegund. Het betekende een zuur verlies voor het team.

 

Team 3

Over ervaren tegenstanders gesproken, Lester en Norbert zijn zeker ervaren en voegen daar ook nog eens kwaliteit aan toe. Wendy was niet te verslaan dit weekend en haalde alle punten naar VELO toe. Joey had het ietwat lastig tegen Lester en was vaak bezig met een boswandeling. Tim speelde spannende potten. Het werd driemaal een derde set, driemaal zeer spannend, driemaal werd hem tekort gedaan. Het resultaat is een nipt verlies tegen de koploper.

 

Team 4

Officieel gehandhaafd! Verder wil ik een anekdote delen. Na het schoenen-debacle van afgelopen weekend was er geen tekort aan schoenen-grappen. De hele week ging het alleen maar over vergeten spullen en schoenen. Dan is het wedstrijddag en lunchen we voor de laatste maal dit seizoen bij Veda thuis voor een thuiswedstrijd. Wederom zijn de grappen niet meer op twee handen te tellen. Alles is gecheckt, schoenen mee, shirts mee, rackets mee. Dan zitten we ruim op tijd in de kantine voor de wedstrijd, voorbereiding gaat beginnen. Tot iemand vraagt: Zeg, waar zijn de shuttles eigenlijk…..

 

Team 5

Het team wilde heel graag een mooi resultaat boeken tegen BCRS. Er werd nagedacht en om tactische redenen besloten met een andere opstelling te spelen. Het ontbrak zeker niet aan inzet, maar toch kwam er helaas niet het gewenste resultaat uit. De dames verloren hun dubbel in een driesetter. Rinse pakte Nick Bus wel in zijn singel, Susanne sloopte haar tegenstander en het vertrouwde mix koppel Rinse en Kimberly wonnen vrij gemakkelijk hun mix. Ze behouden hun 3e plek in de poule, maar hadden wellicht meer gewild.

 

Team 6

De dubbels gingen nipt naar de tegenstanders, waardoor ze tegen een achterstand aankeken. Maar de singels gingen, op die van Remco na, allemaal naar VELO toe. Ko keek in de tweede set tegen een flinke achterstand aan, maar bleef rustig. De tegenstander niet zo. Joriene won gemakkelijk en Jentel had een derde set nodig. De mixen werden eerlijk verdeeld tussen de team waardoor het eindigde in een gelijkspel.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijke eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met een minimum aantal gespeelde wedstrijden. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 83%
2 Suijkerland, Rikkert 79%
3 Vlaar, Alex 68%
4 Muns, Joey 66%
5 Luidinga, Rinse 63%
6 Ris, Wouter 56%
7 Nieuwkerk, Tim van 54%
8 Molenkamp, Jim 52%
9 Eversdijk, Remco 50%
10 Telwin, Franklin 49%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 94%
2 Aar, Imke van der 78%
3 Zwinkels, Susanne 74%
4 Vierling, Kimberly 72%
5 Kuipers, Marleen 65%
6 Slaats, Wendy 62%
7 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 61%
8 Diemel, Mila 50%
9 Vijverberg, Joriene 50%
10 Straaijer, Suzanne 48%

 

Robbie-3-setter-award

Ik moet mijn excuses maken. Door een verkeerde verwijzing in mijn Excel schema waren een aantal spelers niet juist meegenomen in deze ranking. Dus wellicht een verrassing, maar we hebben een “nieuwe” koploper.

1 Straaijer, Suzanne 65,5%
2 Diemel, Mila 59,1%
3 Suijkerland, Rikkert 52,6%
4 Slaats, Wendy 48,9%
5 Ris, Wouter 48,1%
6 Nieuwkerk, Tim van 47,9%
7 Eversdijk, Remco 46,2%
8 Vijverberg, Joriene 44,4%
9 Zanden, Lianne vd 44,4%
10 Kuipers, Marleen 44,1%

 

Team 1 speelt zaterdag 28 januari thuis tegen DKC BC 1

Team 2 speelt zaterdag 28 januari thuis tegen TFS Barendrecht 2

Team 3 speelt zondag 29 januari uit tegen Shot BC 1

Team 4 speelt zondag 29 januari uit tegen Bocholtze BC 1

Team 5 speelt zaterdag 28 januari thuis tegen TFS Barendrecht 4

Team 6 speelt zondag 29 januari uit tegen Asterix BC 4

 

Train ze deze week en zorg voor een mooie afsluiting van het competitieseizoen!

 

fjt

Disclaimer: dit is de persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!