Velo
 

MWV 2016-2017 XII

MWV 2016-2017 XII

Beste spelertjes,

Stel je maakt een toets en je snapt de vraag niet of je weet de berekening niet. Neem je jezelf dan kwalijk dat je de toets slecht maakt of neem je jezelf dan eigenlijk kwalijk dat de voorbereiding niet optimaal was? Dat je beter had moeten leren, eerder had moeten beginnen? Stel je nu eens voor dat je een wedstrijd speelt en die ene crossbal gaat telkens in het net of je wordt afgetroefd op conditie. Neem je jezelf dan kwalijk dat je slecht speelt of moet je jezelf dan eigenlijk kwalijk nemen dat de voorbereiding niet optimaal was? Naast de elementen die ik eerder heb geroepen is voorbereiding cruciaal. De dagen, weken, jaren voor de wedstrijd bepalen hoe je een wedstrijd ingaat. Tijdens de training kan je aan jezelf schaven, op technisch, tactisch, conditioneel en mentaal vlak. De wedstrijd is het resultaat en de uitkomst van alles wat je daarvoor in jezelf hebt gestopt. Wederom dus een reden om niet boos te worden tijdens de wedstrijd, het heeft geen enkel nut namelijk. Je verandert niks tijdens een wedstrijd, je kan alleen tijdens de trainingen blijven schaven aan hetgeen je ontevreden over bent. De competitie is bijna voorbij, de laatste loodjes tellen het zwaarst. Wees goed voorbereid! Slaap goed, drink weinig, train hard, eet geen rauw vlees voor de wedstrijddag en het allerbelangrijkste…en dit is echt cruciaal…serieus…maar echt…mocht je een uitwedstrijd hebben…in Zuid-Limburg…op zondag…om 11u ‘sochtends…en er zijn maar twee dames…je hebt punten nodig om te handhaven…vergeet dan alsjeblieft…je schoenen niet!!!!!! Voorbereiding!

De toppers van deze week met een 100% score:

Remco Eversdijk, Rinse Luidinga, Jim Molenkamp, Wouter Ris, Rikkert Suijkerland, Imke van der Aar, Veda Diemel (100% score, 0% schoenen), Myke Halkema, Marleen Kuipers, Wendy Slaats

 

Team 1:

We zullen niet te lang stilstaan bij de wedstrijd tegen DKC. De spelers zullen zelf het ziekst ervan zijn. Afgelopen zaterdag speelden ze tegen Amersfoort en ook hier zal ontevredenheid heersen in het team. De cruciale punten werden verdeeld in de vier driesetters van de wedstrijd, net zoals de einduitslag werden die eerlijk verdeeld. Het team staat momenteel op de vierde plek. Er is nog niks verloren, maar ook nog zeker niks gewonnen.

 

Team 2:

Het team ontving hoge gasten, gasten uit het hoge Noorden welteverstaan. Waar eerder zonder Rikkert werd verloren in Groningen, werd nu winst behaald. Goede dubbels werden opgevolgd door goede singels van Rikkert en Marleen. Marit en Tomas kwamen beide net tekort in de derde set, die verloren ze beide met 19-21. Omdat Rikkert en Marit de mix wonnen stond er een 5-3 winst op de borden.

 

Team 3:

Ik heb Joey beloofd nog wat te zeggen over vorige week. Het team speelde toen tegen Smashing en Joey liet zijn goede vorm zien door ook na de winterstop door te gaan met winnen. Deze week echter kwam er een einde aan hun reeks van 12(!) gewonnen dubbels. Joey was duidelijk van slag, maar kon samen met Wendy herpakken in de mix. Wendy en Mila deden sowieso goede zaken en hadden een grote bijdrage.

 

Team 4:

Wouter 100%, Veda 100%! Het was vroeg op zondag, 7.30 startte de reis naar het zuiden. Daar eenmaal aangekomen kwam Veda erachter iets belangrijks te zijn vergeten. We hebben een beroep kunnen doen op de vriendelijkheid van de Limburger, iemand is naar huis gefietst om een paar schoenen te halen. Deze wondersloffen hebben Veda vervolgens naar drie overwinningen gebracht. Zij moest er 3 spelen, aangezien teamgenootje Suzanne ziek was geworden. Een cruciale overwinning werd behaald. Een oproep aan allen die volgende week zaterdag een gaatje hebben in hun agenda. Wanneer het ons lukt om 5-3 te winnen zijn wij officieel gehandhaafd. Dus kom ons alsjeblieft massaal steunen!

 

Team 5:

Het team speelde goed en won ook. Ik wil nu vooral stilstaan bij de laatste mix, die van Jim en Kimberly versus Roel Asselman en Renate Willemsen. Het was een spannende partij die alles had om een wedstrijd leuk te maken. Roel dook met enthousiasme, Jim schreeuwde met passie. Er was woede, er was gelach, er waren schijnbewegingen. Eerder op de dag wierp Jim zijn racket op klassieke wijze op de vloer, wellicht zorgde dit voor brandstof want hij was erg gebrand tijdens de mix. Na een lange driesetter werd de mix gewonnen met 20-22, 21-16 en 21-18. Wat uiteindelijk bijdroeg aan de 5-3 overwinning.

 

Team 6:

Dit team had een lekker weekend, gezien zijn vrijdagavond al moesten aantreden. Het kwam Remco lekker uit, hij won al zijn wedstrijden. De dubbel wellicht nog lastig, in de singel blies hij zijn tegenstander weg. Ko en Joriene haalden ook hun singels binnen. Joriene en Jurrian konden nog zorgen voor een overwinning, maar kwamen aan het einde van de derde set net ietsje tekort waardoor het gelijk werd.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijke eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 84%
2 Suijkerland, Rikkert 79%
3 Vlaar, Alex 70%
4 Muns, Joey 68%
5 Luidinga, Rinse 63%
6 Nieuwkerk, Tim van 58%
7 Molenkamp, Jim 57%
8 Eversdijk, Remco 54%
9 Ris, Wouter 52%
10 Telwin, Franklin 45%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 93%
2 Zwinkels, Susanne 78%
3 Vierling, Kimberly 75%
4 Aar, Imke van der 74%
5 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 63%
6 Kuipers, Marleen 63%
7 Slaats, Wendy 59%
8 Vijverberg, Joriene 52%
9 Diemel, Mila 51%
10 Straaijer, Suzanne 44%

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Diemel, Mila 58,5%
2 Suijkerland, Rikkert 52,6%
3 Ris, Wouter 52,0%
4 Slaats, Wendy 47,7%
5 Kuipers, Marleen 46,9%
6 Eversdijk, Remco 45,8%
7 Spanbroek, Tomas 45,2%
8 Nieuwkerk, Tim van 44,4%
9 Molenkamp, Jim 43,5%
10 Muns, Joey 40,9%

 

Team 1 speelt zaterdag 21 januari uit tegen Duinwijck BC 1 en zondag 22 januari thuis tegen AviAir Almere 1

Team 2 speelt zondag 22 januari uit tegen DKC BC 2

Team 3 speelt zaterdag 21 januari thuis tegen Zijderveld BV Van 2

Team 4 speelt zaterdag 21 januari thuis tegen SCC BC 1

Team 5 speelt zaterdag 21 januari uit tegen BCRS 1

Team 6 speelt zaterdag 21 januari thuis tegen Thiela BC 3

 

Train ze en zorg voor een mooi einde van de competitie!

 

fjt

Disclaimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!