Velo
 

MWV 2016-2017 XI

MWV 2016-2017 XI

Beste spelers,

Het is een druilerige zondagmorgen, wanneer we de deur van de auto openzwaaien, de tassen uit de achterbak pakken en met frisse moed de hal binnenlopen. De kokers shuttles worden op een rijtje gezet, de flessen worden gevuld en de vaders…die gaan lekker genieten van een kopje koffie. We noteren zondag 18 december 2016 en we zijn hard bezig om de dames Marla Koopers en Elsa Dromen (namen zijn gefingeerd om de werkelijke personen buiten beschouwing te laten) naar een hoger plan te tillen. Ik heb besloten mezelf uit te dagen en meer te zijn dan alleen een schrijver op de maandagmorgen en de singelaar die ik van nature ben. Kijken of ik jonge, ambitieuze meiden kan helpen hun dromen te verwezenlijken. Kijken of ik een goede trainer ben, een goede coach, allround begeleider. Kijken of ik wat kan maken van #TeamTelwin! De eerste shuttles vliegen door de lucht, en samen met assistent trainer Koos Ramen, laten we de meiden zwoegen en zweten. Wat doen ze het toch geweldig he! De trainingen zijn van dermate hoge kwaliteit dat ze nu al met terugwerkende kracht resultaat hebben geboekt, alle teamleden van #TeamTelwin hebben namelijk op de vorige dag 100% gescoord in de competitie. We zullen keihard blijven werken om stappen te blijven maken, ik ben dan ook zeer dankbaar dat de meiden zo af en toe gebruik kunnen maken van de faciliteiten bij #VELO en onder handen worden genomen door gelegenheidstrainers #Ricardo en #Cigaar. Het team is eigenlijk spontaan ontstaan en kan elke vorm van hulp gebruiken, wij zullen dan ook binnenkort een crowdfunding actie starten! Je kan ons ook boeken voor clinics, en de meiden zijn beschikbaar voor promotionele doeleinden (denk aan fotoshoots en dergelijke). #jawibedankt #McDonalds #thuglife #TeamTelwin #badmintongoals #hashtag #badmintonacademiesenpriveteamsveelsuccesmaariksnapnietechtwaaromjeditzouwillen #kijkenhoelangikdezehashtagkanmakenenhoeveelmensenditlezen #hetiseensatirestukdusneemhetnietalteserieus

De toppers van deze week met 100% score:

Jurrian van Geest, Wouter Ris, Ko Romen, Franklin Telwin, Marleen Kuipers, Els Romen en Suzanne Straaijer

 

Team 1:

Een zware pot op de zaterdagavond. De bekende elementen waren aanwezig in Almere: spannende wedstrijden, een boze Dave en een uitstekende Alex Vlaar. De herendubbel ging maar heel nipt niet gewonnen, de mix van Jim ging maar heel nipt wel gewonnen. Alex speelde een sterke singel tegen Leon, die eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aanliep. Imke won vrij gemakkelijk de eerste set, verloor daarna de grip op de wedstrijd, om vervolgens sterk te eindigen. Het resultaat is een nipt verlies, maar de koppositie is wel behouden.

 

Team 2:

Ditmaal moest het team het doen zonder mijn bijdrage en dat deden ze meer dan uitstekend. Ervaren man Hans van Os laat zien dat hij nog steeds een goede badmintonner is en heeft de dubbel en mix gewonnen. De dames presteerden fantastisch. Een hele sterke damesdubbel, een steady damesenkel van Marleen, kunst- en vliegwerk in de mix van Els, en wat had Marit het verdiend om zichzelf te belonen tegen de zichtbaar emotionele Linders. Tomas had nog 3 sets nodig in zijn singel en Rikkert had het lastig in zijn singel. Het venijn zat hem in de toss, daarna werd CockLong makkelijk opzij gezet.

 

Team 3:

Het was bijna een mooie verdeling geweest. Amersfoort de singels en VELO de dubbels. Maar na twee een keer een verlenging en enorm veel spanning moesten Tim en Mila helaas de overwinning in de laatste mix aan zich voorbij laten gaan. Na een 2-0 voorsprong bleek Amersfoort te sterk in de singels. Joey kreeg wel zijn revanche op Harald in de mix, dit won hij samen met Wendy eveneens in drie sets.

 

Team 4:

In de heenwedstrijd verloor het team van Olympia met 7-1. Alles beter dan 1 punt was mooi geweest. Het werd veel mooier! Coach Jim Middelburg stond achter de banen de spelers te leiden naar overwinningen. De dames hebben bijna twee keer een 18-13 voorsprong verspeeld, maar konden gelukkig in de 3e set na verlenging winnen. Rob speelde grandioos tegen een tegenstander die hij al vanaf zijn tienerjaren kent. Veda had het lastig tegen haar twee tegenstanders, met name de overwinning op haarzelf is een goede geweest. Mijn singel…tjah. Best aardig. Nadat Wouter wakker was geschud na een verloren tweede set gaf hij gas, en kon zo de 3e set vrij simpel in winst omzetten.

 

Team 5:

Het was geen fijne middag op zondag in Almere. Na vier wedstrijden leek het nog de goede kant op te gaan, maar omdat beide mixen in drie sets verloren ging eindigde het team in mineur. Susanne toonde weer aan in vorm te zijn in haar singel, ook de damesdubbel loopt erg goed. De heren kijken liever vooruit om na de winterstop er weer tegenaan te gaan, dit snel vergeten.

 

Team 6:

Na een ongelukkig verlies in de eerste set kwamen de heren op stoom en konden ze dubbel makkelijk winnen, met als speciale vermelding dat de 3e set met maar liefst 21-3 werd gewonnen. De dames konden helaas niet volgen in hun partij. Lang keek het team tegen een verlies aan totdat de mixen in beide gevallen in drie sets wonnen en zo alsnog een gelijkspel werd behaald. Ko maakte zijn 100% af door in de singel in twee sets te winnen.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 95%
2 Vlaar, Alex 78%
3 Suijkerland, Rikkert 77%
4 Muns, Joey 68%
5 Nieuwkerk, Tim van 64%
6 Luidinga, Rinse 59%
7 Molenkamp, Jim 52%
8 Eversdijk, Remco 50%
9 Ris, Wouter 48%
10 Beukers, Ewout 47%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 96%
2 Zwinkels, Susanne 79%
3 Vierling, Kimberly 76%
4 Aar, Imke van der 74%
5 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 70%
6 Kuipers, Marleen 60%
7 Slaats, Wendy 55%
8 Vijverberg, Joriene 53%
9 Diemel, Mila 49%
10 Straaijer, Suzanne 44%

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Suijkerland, Rikkert 58,8%
2 Diemel, Mila 57,1%
3 Ris, Wouter 52,2%
4 Eversdijk, Remco 50,0%
5 Nieuwkerk, Tim van 46,2%
6 Kuipers, Marleen 43,3%
7 Muns, Joey 42,1%
8 Slaats, Wendy 42,1%
9 Spanbroek, Tomas 41,4%
10 Doeland, Marjolein 40,0%

 

Volgende week geen wedstrijden in verband met de feestdagen!

 

Dus fijne dagen gewenst en tot 2017!

 

fjt

Disclaimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!