Velo
 

MWV 2016-2017 X

MWV 2016-2017 X

Beste mensen,

Het ligt niet aan de scheidsrechter dat je uit slaat, te hoog serveert, verkeerd staat, vervelend gedraagt, scheldt, met je racket gooit, een partij verliest. De scheidsrechter zit op zijn stoel om ervoor te zorgen dat de wedstrijd zich binnen de afgesproken kaders afspeelt. Er is dus geen enkele reden de beste man, met zijn beste bedoelingen, anders te benaderen dat met respect en fatsoen. Zo zag ik dit weekend twee verschillende benaderingen, ene kant Rikkert die ondanks zijn plagerijen de scheidsrechter altijd in zijn gezag respecteerde en aan de andere kant een tegenstander, die ik niet bij naam zal noemen, die in zijn maniertjes en toon koos voor een andere benadering. Wanneer je negatief bekend staat bij de scheidsrechters sta je op de baan, wellicht onbewust, toch met een half punt achter. Wat mij betreft sta je in het leven al met een half punt achter als je het nodig acht personen niet respectvol te benaderen. Scheidsrechters zijn ook maar mensen, die hun best doen. Je kan best met ze dollen, gek maken, prikkelen, maar accepteer gewoon dat je uit hebt geslagen. Dat ligt aan jou, en niemand anders.

De toppers van deze week met 100%:

Rinse Luidinga, Jim Middelburg, Jim Molenkamp, Joey Muns, Tim van Nieuwkerk, Ko Romen, Tomas Spanbroek, Rikkert Suijkerland, Alex Vlaar, Mila Diemel, Myke Halkema, Els Romen, Wendy Slaats, Kimberly Vierling, Susanne Zwinkels.

 

Team 1:

Na een lange pauze mocht team 1 meteen met een dubbelweekend beginnen. Zaterdag tegen Amersfoort kende het team een sterk begin en kwamen ze zonder setverlies op een 4-0 voorsprong. Imke had daarna een spannende 3e set nodig om de singel te winnen en Jim en Myke hebben weer laten zien de beste mix in Nederland te zijn. Zondag wederom een thuiswedstrijd, tegen historische rivaal Duinwijck. Men verwachtte Russisch Olympische ster Prokopenkopopovichailenkoblablablaetcetera, de ster die de punten wel binnen zou halen. Lang verhaal kort, die was niet zo heel fit. De sterkhouders van het team hebben gedaan wat ze moesten en zodoende werd de 1e positie versterkt, nu is er een voorsprong met een wedstrijd minder.

 

Team 2:

In Utrecht werd geprobeerd wraak te nemen op Iduna voor de verloren thuiswedstrijd eerder dit seizoen. Hiervoor was versterking nodig, daarom lieten ze Franklin maar dubbelen. Wijs besluit, samen met een sterke dubbel van de dames, was er een droomstart. Rikkert kreeg een zware pot voor de boeg tegen Rehmat, de eerste set ging verloren maar hij zag kansen. Vechten, strijden, zoals alleen Rikkert kan beet hij zich vast in de tegenstander. Enorm knap, indrukwekkend, won hij zijn singel. Els en Tomas voegden zich bij het rijtje van foutloze spelers en haalden hun partijen binnen.

 

Team 3:

Hun opmars is niet te stoppen, ze stijgen op de ranglijst en lijken enorm sterk. Iedereen won in twee sets, terwijl Tim het duwtje in de rug nodig had van het publiek. Maar dat gaven ze hem ook, tijdens zijn singel ging het publiek erachter staan en met applaus en geschreeuw trokken ze Tim over de streep. De gasten uit Limburg hadden een zware terugreis voor de boeg, niet alleen vanwege de kilometers, maar 8-0 verliezen is nooit fijn.

 

Team 4:

Nadat het team tegen de nummers 1 en 2 uit de poule moest, kwamen ze nu de nummer 3 tegen. Rob gaf vantevoren aan dat hij de singels wel wilde draaien, het zou qua spel beter passen. Wessel zal er niet heel blij mee zijn geweest. Franklin kon met zijn “gekut” lekker spelen, samen met de dubbel van de dames werden zo 2 punten gescoord.

 

Team 5:

In de groene hal kon het ook niet anders dat Grrroooeeeeen het goed zou doen. Rinse heeft CockLong niet heel gelaten en gunde hem per set niet eens 10 punten. Helaas kwam Dennis in zijn singel tekort, maar kon de mix wel winnen. De dames bleven wederom foutloos, de constante factor van het team al het hele seizoen lang.

 

Team 6:

In de singels werden de meeste punten gehaald en omdat Ko zijn 100% afmaakte werd daar het 4e punt gescoord. Jentel viel in om te singelen en deed dit uitstekend, ze had 3 sets nodig om te winnen. Jurrian en Joriene hadden pech en kwamen net iets te kort in de derde set van hun mix.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 100%
2 Vlaar, Alex 81%
3 Suijkerland, Rikkert 80%
4 Muns, Joey 69%
5 Nieuwkerk, Tim van 67%
6 Luidinga, Rinse 60%
7 Molenkamp, Jim 58%
8 Eversdijk, Remco 50%
9 Beukers, Ewout 50%
10 Ris, Wouter 43%
Dames Percentage
1 Halkema, Myke 100%
2 Vierling, Kimberly 80%
3 Zwinkels, Susanne 80%
4 Aar, Imke van der 77%
5 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 76%
6 Kuipers, Marleen 57%
7 Vijverberg, Joriene 56%
8 Slaats, Wendy 54%
9 Diemel, Mila 50%
10 Straaijer, Suzanne 40%

Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Suijkerland, Rikkert 60,0%
2 Diemel, Mila 56,3%
3 Ris, Wouter 52,4%
4 Nieuwkerk, Tim van 47,2%
5 Kuipers, Marleen 46,4%
6 Eversdijk, Remco 45,0%
7 Spanbroek, Tomas 40,7%
8 Muns, Joey 40,0%
9 Slaats, Wendy 40,0%
10 Doeland, Marjolein 40,0%

 

Volgende week:

Team 1 speelt zaterdag 17 december uit tegen AviAir Almere 1

Team 2 speelt zaterdag 17 december thuis tegen Slotermeer BV 2

Team 3 speelt zaterdag 17 december uit tegen Amersfoort 2

Team 4 speelt zaterdag 17 december thuis tegen Olympia 56 BC 1

Team 5 speelt zondag 18 december uit tegen Almere BV 6

Team 6 speelt zaterdag 17 december thuis tegen Flair BC/ZIGO 1

 

Train ze en succes!

 

fjt

Disclaimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin TelwinLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!