Velo
 

MWV 2016-2017 IX

MWV 2016-2017 IX

Beste spelertjes,

Mocht je onsterfelijkheid op je wenslijstje hebben staan voor deze feestdagen dan kan hij volgens een artikel op badmintonline ervanaf. Het artikel wijst er namelijk op dat badmintonners een kleinere kans hebben op sterven. Ik quote: ” Het overlijdensrisico is bijna de helft lager wanneer je regelmatig op een tennis-, squash- of badmintonbaan te vinden bent.” Wat me echt goed is bijgebleven van de eerste weken universiteit is dat je kritisch moet kijken naar elke referentie van onderzoeksgebruik. Wanneer vermeld wordt dat er onderzoek is gedaan en bepaalde resultaten zijn geconstateerd moet je altijd kritisch zijn naar de totstandkoming van deze resultaten. We weten niets van de methodiek, doelgroep, intentie, implicatie, etc. Kort geleden tijdens de Amerikaanse verkiezingen is gebleken dat de prognoses van de peilingen er redelijk naast zaten. Dichterbij huis is recent een onderzoek over ethnisch profileren in alle media verschenen, als je het leuk vindt kan je kijken hoe Arjen Lubach het ontleedt tot zijn onzinnigheid.

De toppers van de week met een 100% score:

Rinse Luidinga, Tim van Nieuwkerk en Mila Diemel

 

Team 2

Omdat Rikkert moest opgeven vanwege de zware last die hij al die tijd heeft moeten tillen op zijn rug, omdat Mauro vanwege botbreuk gebroken was, moest Tomas zijn taak als man van het team op zich nemen en dit deed hij prima. De mix kon hij niet naar zich toe trekken, maar de dubbel en singel gingen in drie sets wel mee naar huis. Almere was overall, met sterren als Aram, Georgy en Gita, wel te sterk voor het team. 2-6 verlies.

 

Team 3

Een goed draaiend team die zijn vorm vasthoudt. De bezoekers uit Limburg kwamen niet verder dan twee gewonnen partijen, en eentje alleen maar omdat Suzanne moest opgeven. Wendy had het nog lastig in haar partijen, maar kon de overwinning wel binnenslepen. De heren deden wederom goede zaken. 6-2 winst.

 

Team 4

Het was gezellig om samen met team 2 op stap te gaan naar Almere, en omdat na 20 minuten een ijzersterke herendubbel de partij snel en goed binnenhaalde was er nog goede hoop. Ware het niet dat er daarna geen enkel punt meer de VELO kant op ging. Hopelijk hadden de feestganger meer plezier in het Ziggodome. 1-7 verlies.

 

Team 5

In een gewijzigde opstelling werd aangetreden tegen DKC. De dubbels gingen beide naar VELO, de singels werden eerlijk verdeeld en de mixen gingen naar DKC. Dan is een gelijkspel de uitkomst. Hoewel Susanne in haar singel en Jim/Kimberly in de mix nog wel kans hadden op een andere uitslag. 4-4 gelijk.

 

Team 6

Dit team speelde ook in een gewijzigde opstelling en ook zij kwamen niet verder dan een gelijkspel. Tegen de hekkensluiter werden alle onderdelen eerlijk onderling verdeeld. De dames moesten het ditmaal doen en zij haalden beide 2 punten binnen. 4-4 gelijk.

 

Hierbij de spelregels: de ranking wordt gemaakt op basis van de cijfers van badmintonnederland.toernooi.nl. Het zijn puur de gewonnen wedstrijden gedeeld door het totaal aantal gespeelde wedstrijden. Geen onderscheid in invalwedstrijden, onderdelen of aantal wedstrijden. Het is ook puur voor de lol en puur als motivatie! Voor de uiteindelijk eindstand wordt natuurlijk rekening gehouden met het aantal wedstrijden wat je speelt. Wat hier wordt getoond is de top 10.

 

Dames Percentage
1 Halkema, Myke 100%
2 Khoeblal-Malaihollo, Lisa 82%
3 Vierling, Kimberly 77,8%
4 Zwinkels, Susanne 77,8%
5 Aar, Imke van der 77%
6 Vijverberg, Joriene 58,3%
7 Kuipers, Marleen 57,7%
8 Slaats, Wendy 50%
9 Diemel, Mila 44,8%
10 Doeland, Marjolein 40%

 

Heren Percentage
1 Middelburg, Jim 100%
2 Vlaar, Alex 77%
3 Suijkerland, Rikkert 76,9%
4 Muns, Joey 65,6%
5 Nieuwkerk, Tim van 63,6%
6 Beukers, Ewout 58%
7 Eversdijk, Remco 55,6%
8 Luidinga, Rinse 55,6%
9 Molenkamp, Jim 52,9%
10 Scheurkogel, Rowan 50%
Robbie-3-setter-award

Spelers Percentage
1 Suijkerland, Rikkert 61.5%
2 Diemel, Mila 58.6%
3 Ris, Wouter 52.6%
4 Nieuwkerk, Tim van 45.5%
5 Eversdijk, Remco 44.4%
6 Muns, Joey 43.8%
7 Slaats, Wendy 43.8%
8 Kuipers, Marleen 42.3%
9 Molenkamp, Jim 41.2%
10 Spanbroek, Tomas 40.0%

 

Volgende week:

Team 1 speelt zaterdag 10 december thuis tegen FZ Forza Amersfoort en zondag 11 december thuis tegen Duijnwijck BC
Team 2 speelt zondag 11 december uit tegen Iduna BC 1
Team 3 speelt zaterdag 10 december thuis tegen Roosterse BC 2
Team 4 speelt zaterdag 10 december thuis tegen Duinwijck BC 6
Team 5 speelt zondag 11 december uit tegen Slotermeer BV 6
Team 6 speelt zaterdag 10 december thuis tegen Mix BC 2
Succes deze week allemaal! Zet je muts op!
fjt
Disclaimer: dit is een persoonlijke mening van Franklin Telwin


LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!