Velo
 

Weer prijzen voor VELO jeugdtalenten bij JM Almere 2019

Weer prijzen voor VELO jeugdtalenten bij JM Almere 2019

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 werd in Almere voor de 26ekeer het Trofea Junior Master toernooi gehouden, met 116 deelnemers. Er deden (weer) 3 jeugdspelers van VELO mee aan dit hoogaangeschreven Nederlandse jeugdtoernooi: Eline Eversdijk, Mees Janssen en Sander Bertens. In de fraaie badmintonhal van Almere werden fantastische wedstrijden gespeeld. De bondspelers waren vrijwel allen vertegenwoordigd incl. hun trainers. Vanuit VELO was trainer Edward van de Heuvel ook weer aanwezig om onze talenten te steunen.

Onze VELO talenten scoorden op het toernooi:

  • Eline werd 1ein VD U15 en 1ein de VE U15
  • Mees werd 1ein de ME U15
  • Sander werd 2ein de MD U13 en 2ein de ME U13

 

De website van Almere meldt over het toernooi:

  • ‘de enigszins verrassende winnaar bij de jongens U15 werd Mees Janssen. Als vierde geplaatst versloeg hij in de halve finale de als eerste geplaatste Jessy Mollier en in de finale was hij ook te sterk voor de als tweede geplaatste Mats Duwel. Een uitstekende prestatie derhalve!’.
  • ‘ook bij de meisjes enkel was er een verrassende winnaar. De als derde geplaatste Eline Eversdijk won van zowel de als tweede geplaatste als, in de finale, van de favoriete Flora Wang. Eline Eversdijk won samen met Leonie Rovers ook het meisjes dubbel, al waren hier wel drie games voor nodig.’
  • ‘in de dubbel wonnen Sam Cuntapay/Dion Hoegen van de twee spelers die het sterkste waren in het enkel. Noah Warning won de finale van het enkelspel van Sander Bertens’.

 

Aanvullend hierop:

  • Mees speelde zoals hierboven al genoemd zijn singles overtuigend, slim en stabiel. In de mix kwamen Eline en Mees goed door hun eerste ronde en stuitten vervolgens op een sterk Belgisch koppel. Hoewel er in 2 sets werd verloren, vond Mees dat hun mix goed ging. Mees gaf aan dat het spel nog sneller moet worden gespeeld, dus sneller voetenwerk en snellere slagen. Mees speelde verder voor het eerst een herendubbel U17 en ook die ging goed maar wel weer een ander kwaliteitsniveau. Mees was onder de indruk van de hoogte van de geldprijs die hij kreeg door U15 ME te winnen. Vette party daarna?
  • Sander speelde overtuigend en wist sterke spelers als Minh-Duy en Dion Hoegen in de single te verslaan en verloor helaas de finale in een driesetter van Noah Warning. Na deze zware finalepartij volgde direct de dubbelfinale en toen was de batterij van beide jongens ver leeg (na 2 dagen spelen). Hoewel Sander en Noah in de poule van Dion en Sam hadden gewonnen (3 setter), lukte dat in de finale helaas niet meer. Sander genoot zichtbaar van zijn eerste geldprijs.
  • Eline heeft vooral genoten van het toernooi en van de mixwedstrijd tegen de Belgen. Haar single tegen Stefanie Nijsse was een spannende pot. Eline liet weten inmiddels zoveel bekende gezichten te zien tijdens zo’n toernooi en dat maakte het extra gezellig. Echte leerpunten kon Eline zich niet uit de wedstrijden herinneren. Eline was ook blij met haar geldprijs als eerst U15 VE, maar tegelijkertijd verbaasd dat het bedrag iets lager was dan dat van Mees. Volgens de organisaties zouden er meer jongens hebben deelgenomen, maar dat verschil was echt verwaarloosbaar.

 

Opvallend was dat Eline, Mees en Sander tijdens het toernooi alle drie door de trainers van het RTC zijn aangesproken/benaderd. De kwaliteit van onze talenten viel dus wel op.

Op de foto van l. naar r.: Sander Bertens, Eline Eversdijk en Mees Janssen.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!