Velo
 

Mats en Stefanie geselecteerd voor RTC

Mats en Stefanie geselecteerd voor RTC

In december kon de jeugd geboren in 2004, 2005 en 2006 zich aanmelden voor de voorspeeldag op woensdag 4 januari op het nationaal trainingscentrum Papendal. De voorspeeldag werd georganiseerd door de Badminton Nederland. Het doel van deze dag was om talentvolle kinderen te selecteren voor één van de Regionale Trainingscentra van Badminton Nederland.

Stefanie Nijsse en Mats Duwel hadden zich vanuit VELO aangemeld voor deze dag. De trainingen stonden onder leiding van de talentcoaches van Badminton Nederland en er deden circa 35 jongens en 35 meisjes mee. De jongens mochten aan het begin van de middag als eerste beginnen. Er werd gestart met een gezamenlijke warming-up en daarna werd de groep verdeeld per leeftijdscategorie, waarin de kinderen verschillende oefeningen moesten doen. De talentcoaches beoordeelden tussendoor hun vaardigheden en maakten hier notities van. Na deze 2 uur durende sessie mochten de meisjes dezelfde training doen.

Tussendoor vond er voor de ouders een informatiebijeenkomst plaats over de nieuwe opzet van het jeugdbeleid bij Badminton Nederland en het trainen bij het RTC per medio augustus 2017.

Al met al was dit voor de vele kinderen en ook ouders een leuke, maar ook spannende dag. Na ongeveer 2 weken zouden de kinderen te horen krijgen of ze geselecteerd waren voor RTC.

Nu, 2 weken later, hebben Stefanie en Mats positief bericht gekregen van Badminton Nederland. Ze zijn beiden geselecteerd voor het RTC.

Een zeer mooi sportief resultaat voor beide VELO-spelers.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!