Velo
 

Goede prestaties VELO jeugdspelers op RJK Zuid-West

Goede prestaties VELO jeugdspelers op RJK Zuid-West

Op 16 en 17 februari werd bij de BCRS in Spijkenisse het Regio Jeugd Kampioenschap Zuid West 2018 gespeeld. Hieraan namen 4 jeugdspelers van VELO deel en ze behaalden daar mooie resultaten. Onze deelnemers waren Manon Middendorp, Eline Eversdijk, Mees Janssen en Sander Bertens. Verenigingen die hieraan deelnamen, waren behalve VELO ook BCRS, DKC, BC Mix, Quintus, BC Barendrecht, BC Delft en meer.

In de mooie badmintonhal van BCRS bleek de opkomst voor het toernooi toch wat magertjes. De Nederlandse topspelers zouden door de Nederlandse Bond zijn ‘gespaard’ voor het 8 Nations toernooi, maar gelukkig speelde enkelen wel mee (U15) en er deden ook verschillende minder bekende gezichten mee. Opvallend was de nieuwe aanwas van enthousiaste, jonge jeugdspelers, vooral van Aziatische afkomst.

Onze VELO talenten scoorden op het toernooi:

  • Eline werd 1in VD U15, 1in GD U15 (met Mees) en 1in de VE U15
  • Manon werd 2in VD U15 en 2in de VE U15
  • Mees werd 2in MD U15, 1in GD U15 (met Eline) en 1in de ME U15
  • Sander werd 1in de MD U13, 1in de GD U13 en 2in de ME U13

 

De goede lezer ziet meteen dat we als VELO dus alle topplaatsen in de U13 en U15 hebben gepakt en dat is ook precies het doel van de talentengroep, met uiteraard ook dank aan de trainers Edward en Dennis.

Gevraagd naar hun ervaringen van het afgelopen weekend, lieten onze VELO talenten het volgende weten:

  • Manon vond het toernooi hartstikke leuk en gezellig. Ze heeft het meest genoten van de single tegen Eline en de dubbel met Nadia van der Zalm. Manon is erg tevreden over haar eindresultaat en heeft zeker weer bijgeleerd. Manon weet dat je alleen maar kan leren door tegen goede tegenstanders te spelen.
  • Eline heeft vooral genoten van haar mix met Mees tegen Jessy en Demi omdat ze de laatste finale speelden. Ze kregen alle aandacht van het publiek want de andere wedstrijden waren al klaar. Eline en Mees speelden erg goed en ze wonnen in een spannende 3 setter.
  • Mees was vooral blij met de 3 geldprijzen 🙂 . Hij speelde een zware 3 setter in de singlefinale tegen oud VELO-er Mats Duwel en won op het nippertje. Mees was onder de indruk van het spel van Mats.
  • Sander vond het ook een gezellig toernooi. De single tegen Minh-Duy was voor Sander het leukst. Het was de enige wedstrijd die hij een echte uitdaging vond. Na een spannende en uitputtende 3 setter was Ming-Duy net de sterkste. De heren- en mixdubbels gingen eigenlijk net te gemakkelijk.

 

Van l. naar r.: Eline Eversdijk, Mees Janssen, Sander Bertens en Manon Middendorp.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!