Velo
 

Zwaarbevochten verlies voor VELO Badminton tegen BC Duinwijck

Zwaarbevochten verlies voor VELO Badminton tegen BC Duinwijck

Afgelopen zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van het laatste dubbelweekend van het jaar op de planning. Het eerste team van VELO Badminton mocht aantreden tegen BC Duinwijck. Helaas weer zonder publiek, iets wat deze wedstrijd zeker had verdiend: er werden potten van zeer hoog niveau gespeeld. Na ruim 3 uur spelen stond er na acht zwaar bevochten wedstrijden een 6-2 score in het voordeel van Duinwijck op het bord.

De eerste wedstrijd was meteen de kaskraker van de avond. Vast herendubbelkoppel Jim Middelburg en Russell Muns traden hier aan tegen talenten Ties van der Lecq en Brian Wassink. De mannen van VELO begonnen in de eerste set meteen scherp en sterk en konden de eerste set naar zich toe trekken. In de tweede set kwamen Ties en Brian meer in hun spel, waardoor ze het Jim en Russell veel lastiger konden maken. Deze set bestaande uit lange en spannende rally’s werd uiteindelijk in de verlenging met 25-23 verloren. De derde set volgde dezelfde tendens als de tweede set en resulteerde in een verlenging. Hier konden Jim en Russell hun 5 matchpoints helaas niet verzilveren en verloren deze mega spannende wedstrijd met 28-26. Op de andere baan speelden Myke Halkema en Milou Lugters tegen Debora Jille en Chloë Mayer een soortgelijke wedstrijd, zij het met iets minder close uitslagen. De dames van VELO wachtten geduldig hun kansen af en verplaatsten hun opponenten goed, maar helaas kwamen ze in de derde set net te kort. Een 0-2 achterstand.

 

In de singels nam eerst Nick Fransman het op tegen Adrian Dziólko en op de baan ernaast ging Fredrika Lagerstedt het gevecht aan tegen Susan Li. Waar Nick degelijk in twee sets de winst pakte, had Fredrika drie sets nodig. Ze verloor de eerste set onnodig, maar knokte zich goed terug. In de tweede en derde set had Fredrika het spelletje door en kon uiteindelijk gemakkelijk de winst naar zich toe trekken. Hanna Couwenhoven daarentegen, had moeite met de snelle verplaatsingen van Chloë, kwam niet lekker in haar spel en verloor met duidelijke cijfers. Dion Rovers kon na een vliegensvlugge start zijn goede lijn niet doortrekken tegen Jordy Hilbink. Er lagen kansen in de eerste set maar Dion kwam net niet langszij en verloor met 21-19. In de tweede set kon een strijdlustige Dion het Jordy niet meer moeilijk maken en verloor met 21-15.

 

Met een 4-2 achterstand moest het team uit Wateringen alles uit de gemengddubbels halen om een gelijke stand veilig te stellen. Na een goede start de eerste paar punten ging het kaarsje al snel uit bij Jim en Myke. Zij verloren hun eerste set kansloos van Ties en Debora. Wisseling van tactiek in de tweede set resulteerde in meer geloof en uiteindelijk een nipte winst van de set. Door goed verdedigend spel van beide kanten bestond de derde set uit veel lange rally’s, die op en neer gingen.

De herendubbel had Jim veel energie gekost, maar hij bleef, samen met Myke, stug strijden voor elk punt in de derde set. Helaas moesten Jim en Myke uiteindelijk hun meerdere erkennen in Ties en Debora met een 22-20 verlies in de derde set. In de andere gemengddubbel begonnen Russell en Milou heel sterk in hun partij tegen Brian en Corine Breukers en wonnen de eerste set met duidelijke cijfers. Echter waren Brian en Corine in de tweede en derde set sterker waardoor een winst er niet meer inzat. Einduitslag: 6-2 verlies voor de Wateringers.

 

Al met al een teleurstellende uitslag, zeker wanneer er zo veel close wedstrijden verloren gaan. Daarentegen heeft het team laten zien mee te kunnen met de top van Nederland en is ook coach Franklin Telwin niet geheel ontevreden: “Ondanks de uitslag ben ik trots op mijn spelers. Ze hebben alles gegeven wat ze hebben en dat is waar je als coach alleen maar op kan hopen. Met de borst vooruit weer door want vandaag staat er weer een zware wedstrijd op het programma”. Vanmiddag om 14.00 uur neemt eerste team van VELO Badminton het in hun tweede wedstrijd van het dubbele weekend namelijk op tegen Avi Air Almere in de VELO-hal. Bij deze wedstrijd zijn er, net als vorige week, twee livestreams beschikbaar op youtube. Meer informatie over de livestreams vind je op de website en social media kanalen van VELO Badminton.

 

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!