Velo
 

Zuur verlies voor VELO Badminton in tweede competitiewedstijd

Zuur verlies voor VELO Badminton in tweede competitiewedstijd

Op zaterdagavond 18 september stond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor VELO Badminton. Tegen BC Duinwijck uit Haarlem werd helaas maar 1 punt binnengesleept wat resulteerde in een 7-1 verlies voor het team uit Wateringen.

Jim Middelburg en Russell Muns mochten in de herendubbel het spits afbijten tegen Jordy Hilbink en Brian Wassink. Zij kwamen de gehele wedstrijd niet in de problemen en wonnen met duidelijke cijfers in twee sets. Myke Halkema en Frederika Lagerstedt konden in hun damesdubbel goed meekomen en waren duidelijk al beter op elkaar ingespeeld, maar kwamen nooit dichtbij een overwinning tegen Selena Piek en Chloë Mayer.

Door de afwezigheid van Nick Fransman, mocht Russell zijn singel-skills uit de kast pakken, maar Finn Achthoven speelde slim en geduldig, waardoor Russell niet lekker in zijn spel kon komen en met duidelijke cijfers verloor. Dion Rovers speelde daarentegen een zeer goede en mooie herensingel tegen Jordy. In een wedstrijd met lange rally’s en veel scherp netspel liet Dion zien zich te kunnen meten met de beste uit de eredivisie, maar miste net de scherpte aan het eind van beide sets. Op de andere baan probeerde Hanna Couwenhoven zich te weren tegen het krachtige spel van Debora Jille. Bij vlagen kon Hanna goede rally’s spelen, maar Debora was duidelijk een maatje te groot. De andere damessingel tussen Frederika en Chloë ging een hele tijd gelijk op, maar na 16-16 in de eerste set was Frederika haar spelletje kwijt en kon zichzelf in de tweede set ook niet meer herpakken.

Als laatst werden de gemengddubbels gespeeld. Ruben Kweekel en Veda Diemel hadden in hun eerste set tegen Finn en Debora moeite gaten te vinden bij de tegenstanders. In de tweede set kwamen ze meer op stoom, maar verloren die set helaas nipt met 21-19. Jim en Myke hadden een vliegende start en een grote voorsprong in de eerste set tegen Brian en Selena. Echter kwamen Brian en Selena goed terug tot een verlenging, die uiteindelijk verdiend in het voordeel van Jim en Myke met 25-23 werd binnengesleept. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en konden Jim en Myke een achterstand in het begin van die set niet meer terugdraaien, waardoor een derde en beslissende set moest uitmaken of VELO Badminton 1 of 2 punten mee naar huis nam. De derde set ging gelijk op, met snel en tactisch spel van beide partijen, maar Selena en Brian trokken uiteindelijk aan het langste eind. Hierdoor kwam een eindscore van 7-1 op het scorebord in het voordeel van het team uit Haarlem.

Na twee verloren wedstrijden moet VELO Badminton volgende week iets goedmaken in de derby tegen de Haagsche buren van Dunlop DKC. Dit is tevens ook de eerste thuiswedstrijd van het Wateringse team en vindt zaterdag 25 september om 19.00 uur plaats. Alle support is welkom, dus kom het eerste team van VELO Badminton aanmoedigen in de VELO-hal. Het protocol t.a.v. Covid-19 bij team 1-wedstrijden zal aankomende week op de website en social media-kanalen van VELO Badminton te vinden zijn.

 

 

 

 

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!