Velo
 

Wederom winst voor Le Credit Sportif VELO

Wederom winst voor Le Credit Sportif VELO

Na de 7-1 overwinning van zaterdag tegen AMOR GS BC, mocht het team uit Wateringen zondagmiddag 27 september aantreden in eigen VELO-hal, ditmaal tegen Decorette BC Amersfoort. Door het aangescherpte Corona-protocol kon er minder publiek aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken: VELO pakte de winst met 5-3.

De herendubbel kende een stroeve start. Jim Middelburg en Nick Fransman waren in het begin wat slordig, waar tegenstanders Freek Golinski en Niels Veenstra juist goed de gaten opzochten. Gelukkig  herpakten de heren zich op tijd en na een spannende eerste set werd de tweede set overtuigend gewonnen. Op de andere baan schoten Milou Lugters en Myke Halkema daarentegen uit de startblokken. De dames raken zichtbaar steeds beter op elkaar ingespeeld, communiceerden sterk en lazen het spel van Renske Kwakkenbos en Natalia Perminova goed. Een overtuigende winst voor de dames en een 2-0 voorsprong voor het team.

Bij de damessingels nam Simone Hermsen het op tegen Meike Versteeg en Frederika Lagerstedt mocht aantreden tegen Natalia. Simone had het lastig tegen Meike. Ze probeerde in de rally te komen, maar had geen antwoord op het spel van Meike, die vooral erg sterk en vrijwel foutloos was in haar prikballen en smashes. Frederika knokte goed en speelde mooie rally’s, maar was niet opgewassen tegen het degelijke spel van Natalia. Nick had weinig moeite met Hans van Os en won zijn herensingel in twee sets. Dion Rovers, die weer mocht aantreden na 2 weken afwezigheid, begon zoekende aan zijn wedstrijd tegen Niels Veenstra. Dion maakte in beide sets een flinke eindsprint, maar kwam twee keer net te kort. Een 3-3 tussenstand na de singels.

De gemengddubbels moesten de beslissing geven. Op de eerste baan speelden Jim en Myke tegen Freek en Renske. Myke miste aan het begin van de wedstrijd wat zorgvuldigheid aan het net, maar hervond haar felheid snel. Ook Jim deed zijn ding, en samen pakten ze gemakkelijk het vierde punt. Milou en Ruben waren er op gebrand om hun mindere prestatie van zaterdag goed te maken en mochten aantreden tegen Hans en Meike. Dit maakten Milou en Ruben meer dan waar door erg aanvallend te spelen. Dit deden zo vooral door goede servicesituaties, waardoor ze in een dominante positie kwamen. Milou nam verdedigingen goed over en zette daarmee hun eigen aanval op, waar Ruben op zijn plaats veel druk kon zetten vanuit het achterveld. Ze kwamen nooit in gevaar en haalden zo het verdiende vijfde punt binnen.

Met nog vier wedstrijden te gaan in de eerste helft van de competitie, kent de eredivisie de komende twee weekenden een break. De eerstvolgende wedstrijd wordt namelijk gespeeld op zaterdag 17 oktober. Hier mag Le Credit Sportif VELO het thuis opnemen tegen Roosterse BC en hun goede streak proberen door te zetten.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!