Velo
 

VELO redt het niet in de klassieker van het badminton

VELO redt het niet in de klassieker van het badminton

Voor de 3e wedstrijd van het seizoen kwamen Dunlop DKC en VELO Badminton elkaar tegen in het Wateringse Veld. De historie heeft vele memorabele momenten opgeleverd, toch zal VELO deze avond snel willen vergeten.

Beide opstellingen gaven kansen voor beide teams en het zou zeer spannend kunnen gaan worden. De dubbels werden afgetrapt door Myke Halkema en Milou Lugters in de damesdubbel. Zij mochten het opnemen tegen Marlies Baan en Manon Sibbald. De dames van Velo begonnen sterk en hadden kansen om de eerste set naar zich toe te trekken, maar konden het spel niet vasthouden en lieten de hele wedstrijd wegglippen. Bij de heren mocht Jim Middelburg uit zijn pensioen terugkeren om samen met Russell Muns te spelen tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs. De heren uit Wateringen kwamen tot matchpoint, maar moesten hun meerdere erkennen in drie sets.

In het vervolg van de enkelspelen mocht talent Mats Duwel zijn opwachting maken tegen de nummer twee van Nederland Joran Kweekel. Op het oog ontspannen speelde de jonge Mats een geweldige partij waarbij hij zelfs een set wist af te snoepen. Joran kon in de derde set echter nog een versnelling plaatsen en zo ging het derde punt ook naar DKC. In de andere heren partij mocht Dion Rovers het opnemen tegen invaller Tom Blinde. Tom vertraagde het spel en Dion ging hierin mee en kon daardoor zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Bij de dames ging het Velo niet beter af. Zowel Hanna Couwenhoven als Veda Diemel hadden een zware klus en worstelden zichtbaar. Hun tegenstanders respectievelijk Flora Wang en Manon Sibbald trokken aan het langste eind en een afstraffing lag op de loer.

Met nog nul punten op het scorebord moesten de gemengd dubbels het verlies wat dragelijker maken. Russell Muns samen met Myke Halkema tegen Joran Kweekel en Marlies Baan. De eerste set ging redelijk simpel naar Velo toe. In de tweede set werd de heer van DKC dominanter en trok hij het spel én de tweede set naar zich toe. Velo herpakte zich sterk, domineerde en pakte overtuigend het eerste punt. Op de baan ernaast mochten Jim Middelburg en Milou Lugters het proberen tegen Gijs Duijs en Flora Wang. Het waren korte en intense rallies waarbij de servicesituatie cruciaal zou blijken. De Wateringers bleken de spanning beter de baas te zijn en zodoende werden beide gemengd dubbels gewonnen.

Een zwaar verlies aan het begin van het seizoen, maar de kampioenspoule blijft nog in zicht. Het team zal zich snel moeten herstellen om gereed te zijn voor het aankomende dubbele weekend waarin er gespeeld wordt tegen BC Drop Shot (zaterdag 1 oktober om 18:00uur) en Roosterse BC (zondag 2 oktober om 14:00uur).LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!