Velo
 

VELO laat van zich horen op Nederlands Kampioenschap

VELO laat van zich horen op Nederlands Kampioenschap

Afgelopen 5 tot en met 7 februari vond in het Topsportcentrum te Almere het Nederlands Kampioenschap badminton plaats. Namens VELO namen Myke Halkema, Jim Middelburg, Lisa Khoeblal-Malaihollo, Imke van der Aar, Rikkert Suijkerland, Alex Vlaar, Marleen Kuipers, Joey Muns, Ewout Beukers, Tomas Spanbroek en Mauro Kepel deel.

Tomas en Mauro speelden hun eerste NK, waarbij het toernooi vooral in het teken stond van het opdoen van ervaring. Ze boden goed weerstand, maar wisten niet door te dringen tot het hoofdtoernooi.

Ewout speelde een goed toernooi en liet zijn tegenstanders in de kwalificatie gemakkelijk achter zich. In het hoofdtoernooi trof hij Justin Teeuwen, tegen wie hij een goede partij speelde, waarin hij echter zijn meerdere moest erkennen. Joey was goed op weg door in de kwalificatie in twee sets van Bart Gerrits te winnen, maar Brandon Bessem verhinderde dat hij het hoofdtoernooi haalde.

Marleen miste net het hoofdtoernooi in de single door diep in de verlenging van de derde set van toernooiverrassing Xandra Stelling te verliezen. In de dubbel met partner Demi Lensselink drong ze knap door tot het hoofdtoernooi, waar ze het onderspit moest delven tegen schoonzus Dorien Lups en Tamara van der Hoeven.

Rikkert had geen fijne loting en mocht na de kwalificaties tweemaal direct tegen Jacco Arends en partners aantreden. Het waren twee mooie partijen om te zien, maar de winst was ver weg. In de mix met Imke wisten ze hun tegenstanders meerdere malen compleet uit te spelen.

Imke nam deel in maar liefst alle drie de onderdelen. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi kwam ze uit tegen Alyssa Tirtosentono, die liet zien op dreef te zijn waarna de partij uit Imke haar handen gleed. In de dubbel maakte Imke dit samen met Debora Jille meer dan goed door haar tegenstanders in de eerste ronde respectievelijk met 10 en 11 punten naar huis te sturen. Een kwartfinale was bereikt en Imke en Debora wisten het de uiteindelijk finalisten nog erg moeilijk te maken in de tweede set.

Lisa speelde een formidabele partij tegen Alida Chen, waarin ze laat in de derde set de partij naar zich toe trok. De ronde erna moest ze haar meerdere erkennen in Wendy Hoeve. Lisa heeft echter laten zien dat ze in topvorm is en het vertrouwen is dan ook zeker daar dat zij komend weekend heel wat Almeerders verdrietig gaat maken.

Alex tikte zich eenvoudig door de kwalificaties heen, waarna hij won van Vincent de Vries. In de kwartfinale bleek de uiteindelijke kampioen Erik Meijs echter een maat te groot.

De persoonlijke verwachtingen van Jim en Myke waren hoog. Gedurende het toernooi bleek waarom. Beide spelers behaalden in de mix en de dubbel (met elkaar, met Lisa en met Russell Muns) de halve finale, waarbij hun tegenstanders tot in de kwartfinale eigenlijk vrij weinig in te brengen hadden. In de halve finale gemengddubbel traden ze aan tegen Robin Tabeling en Samantha Barning. Tweemaal ging de wedstrijd tot 18-18 steeds gelijk op, en liepen de tegenstanders uiteindelijk met de overwinning weg. Hiermee was de halve finale het eindstation. Een knappe prestatie, maar zeker is dat deze in de nabije toekomst zal worden overtroffen.

In de halve finale damesdubbel speelden Lisa en Myke tegen Eefje Muskens en Selena Piek. Tweemaal bleven de VELO-dames tot de rust goed bij. Tweemaal lieten Eefje en Selena echter zien nog een tandje harder te kunnen en zo wandelden de tegenstanders eenvoudig de finale in.

Ook het herendubbel strandde in de halve finale. Ruben Jille en Robin Tabeling lieten Jim en Russell niet in hun spel komen en speelden hen slim uit: 21-12, 21-17.

VELO is trots op de geleverde prestaties en kijkt uit naar wat de toekomst nog gaat brengen voor de relatief jonge deelnemende spelersgroep.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!