Velo
 

Velo jeugd 1e en 2e plek in de competitie

Velo jeugd 1e en 2e plek in de competitie

Het zit er weer op, de jeugdcompetitie seizoen 2021/2022 is gespeeld. Eindelijk na 2 jaar corona mocht de jeugd van Velo weer competitie spelen. Wat hebben ze het fantastisch gedaan dit seizoen.

We zijn gestart met een jongensteam in de nieuwe 2-fase competitie. Daarbij wordt er eerst gespeeld in een poule met 6 of 7 teams. Een halve competitie, dus 3 thuis- en 3 uitwedstrijden, waarbij er één keer tegen elkaar gespeeld wordt. Daarna vindt er een herindeling in A- en B-poules plaats, waardoor tijdens de tweede fase de krachtverschillen in de poules naar verwachting kleiner zullen zijn. In deze poules wordt een volledige competitie gespeeld, dus uit en thuis een keer tegen elkaar.

Door uitval van een team werd er voor de tweede fase één poule gemaakt met 9 teams. Er werd dus maar één keer tegen elk team gespeeld en het thuisspelende team bepaalde de shuttle waarmee gespeeld werd. De jongens hebben het goed gedaan en zijn tweede geworden in de klasse U17.

Rody, Jason, Thijs en Menno gefeliciteerd met dit mooie resultaat en dank aan de invallers die af en toe nodig waren.

In maart zijn we gestart met de opstapcompetitie, twee teams met kinderen die voor het eerst competitie gaan spelen. Met veel enthousiasme en af en toe wat zenuwen zijn ze aan de competitie begonnen. Tijdens de wedstrijden zie je ze groeien in hun spel en onstaat er een hecht team.

Het opstapteam Velo O1 mocht eindelijk na 2 weer beginnen met de competitie. Door corona stopte de competitie toen al na 1 wedstrijd en hebben ze minder badmintonmeters kunnen maken dan normaal. Dus weer vol enthousiasme begonnen aan een nieuw seizoen in de klasse U15. Wat werd dat een mooi seizoen! Ze hebben het fantastisch gedaan en hebben de meeste punten gehaald en zijn ongeslagen eerste geworden in de poule.  Terecht kampioen. Zondag hebben ze na de wedstrijd dan ook een welverdiende beker ontvangen.

Daan, Arnav, Tessel, Jasmijn, Laura en Fenna, gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Jeugd team 1

Het tweede opstapteam Velo O2 speelde in de klasse U12 en bestond uit kids die nog geen wedstrijdervaring hebben. Al snel werd duidelijk dat het team van Astrix de sterkste in de poules was en dat een eerste plaats niet haalbaar was. Tijdens het seizoen klommen ze van de derde naar de tweede plek en wilden die ook graag behouden. Er werd gerekend en overlegd hoe dat te doen. Met veel enthousiasme en steun van de trainers, Henk en Raymond, hebben ze een prachtig resultaat neergezet. Zondag met 4-4 gelijk gespeeld tegen de directe concurrent Voorburg en daarmee de beslissing gemaakt. Door een beter puntentotaal zijn ze tweede geworden. Fantastisch!

Quinten, Neal, Sanne, Carmen, Izzie en Rosalie van harte gefeliciteerd!

Jeugd team 2

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!