Velo
 

VELO Badminton zet goede lijn voort na korte herfstvakantie

VELO Badminton zet goede lijn voort na korte herfstvakantie

Na een korte break van twee weken is de competitie weer voortgezet op zaterdag 30 oktober 2021 met een uitwedstrijd tegen Smashing 1 uit Wijchen. De winstreeks werd voortgezet en het team nam 7 punten mee terug naar Wateringen.

VELO Badminton moest het deze wedstrijd doen zonder kopman Nick Fransman en zodoende kreeg Russell Muns weer een plek in de herendubbel. Samen met Jim Middelburg moesten zij het opnemen tegen Teun Gootzen en Yannic Smeets. Het duo begon geconcentreerd en liet er geen gras over groeien. Het resulteerde in een snelle winst in de eerste game (21-7). In de tweede game kreeg het duo te maken met wat geluksballetjes via het netrandje waardoor het koppel van Smashing beter in de wedstrijd kwam. Het ging gelijk op, maar gelukkig konden Russell en Jim op het einde een gat slaan (21-17) en werd zo het eerste punt binnengehaald.

Op de baan ernaast een vertrouwd gezicht met Myke Halkema en Milou Lugters, die het mochten opnemen tegen Kim Fleuren en Eredivisie debutant Brigit Steetzel. De dames van VELO Badminton spraken een tactisch plan af en probeerden deze gedisciplineerd uit te voeren. Het plan werkte en zo werkten de dames naar een snelle overwinning toe. In twee games (21-9, 21-3) pakten zij de 2-0 voorsprong.

Bij afwezigheid van Nick Fransman mocht Ruben Kweekel aantreden in de herenenkel. Hij speelde tegen een andere Eredivisie debutant, genaamd Terrence Beijloos. Waar Terrence lichtelijk nerveus begon, kon de ervaren Ruben het tempo van het spel bepalen. De rally’s werden rustig gespeeld en Ruben kon uitlopen naar een 21-9 overwinning. In de tweede game gooide Terrence wat schroom van zich af en durfde hij zelf meer initiatief te nemen, het spel ging daardoor meer gelijk op. De ervaring en kwaliteit van Ruben dreef toch naar boven en zo won hij in twee games.

Dion had op papier een lastige tegenstander met Yannic Smeets. De singelaar van VELO bereidde zich voor op een marathon partij. Met geduldig spel en met versnellingen op de juiste momenten kon Dion echter het spel volledig naar zich toe trekken na een 4-11 achterstand. Hij dwong Yannic om fouten te maken en won de eerste game met 21-11. De tactiek voor de tweede game werd iets aangepast, Dion moest meer tempo gaan maken. Yannic daarentegen maakte veel minder fouten en hierdoor ontstond er een wedstrijd die iets meer gelijk op ging. Toch lukte Dion het om ook de tweede game te winnen. Tussenstand was een 4-0 voorsprong.

De dames van VELO Badminton hadden uitdagende partijen. Beide speelsters kregen te maken met een derde game. Fredrika Lagerstedt moest het opnemen tegen Brigit en werd verrast door het spel. De Zweedse verloor de eerste game, maar kreeg wel de kans om het spel te analyseren. Toen zij door had wat er gedaan moest worden kon zij de tweede en derde game vervolgens sterk naar zich toe trekken (17-21, 21-11, 21-15). Op hetzelfde moment speelde Hanna tegen Lieke Maes. Een clash van speelstijlen, daar waar Hanna het liefst het tempo eruit haalt wil Lieke graag tempo maken. Ditmaal begon Hanna nerveus aan de wedstrijd wat resulteerde in een groot aantal fouten. Hierdoor ontstonden er onvoldoende rally’s en een te grote achterstand om nog wat uit te kunnen richten (8-21). Zij bleef echter mentaal overeind en beet zich vast in de wedstrijd. De rally’s werden langer wat positief uitwerkte voor Hanna, de tweede game eindigde met een spannende verlenging in het voordeel voor VELO Badminton (24-22). Lieke herstelde zich knap in de derde game en zij vond weer het spel van de eerste game. Op hoog tempo kon zij de pogingen van Hanna afweren en haalde zij zo een punt binnen voor Smashing 1 (6-21).

Tot slot werden de gemengd dubbels gespeeld. Jim en Myke mochten het opnemen tegen Terrence en Kim. Geconcentreerd, agressief en aanvallend speelden Jim en Myke zich naar een overwinning toe. In twee games werd de voorsprong voor VELO Badminton uitgebreid (21-8, 21-10). De wedstrijd van Milou en Ruben tegen Teun en Lieke kan worden samengevat als “service situatie”. Rally’s waren kort en intens, beide koppels probeerden zo goed mogelijk uit de service situatie te komen. Diegene die het koelst konden blijven zouden overwinnen. Een voorsprong werd op het einde nipt uit handen gegeven waardoor VELO de eerste game met 20-22 verloor. Op bijna identieke wijze werd de tweede game vervolgens wel gewonnen (21-19). Het koppel van VELO bleef dicht bij elkaar, bleven geconcentreerd en geloofden in hun eigen kunnen. Het lukte om een klein gat te slaan, het vertrouwen groeide en na de wissel halverwege de 3e game werd de voorsprong uitgebouwd (21-13).

Nadat de ploeg de eerste twee competitiewedstrijden heeft verloren heeft het nu de vijfde winst achter elkaar gepakt. Hierdoor hebben ze de vierde positie op de ranglijst versterkt en is alles in eigen handen om de kampioenspoule veilig te stellen. Volgende week speelt VELO Badminton op zaterdag 6 november uit tegen Nutri-Dynamics Hoornse BV om 19.00 uur.

Foto gemaakt door Sportsnap.nl.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!