Velo
 

VELO Badminton lijdt dik verlies tegen Avi Air Almere

VELO Badminton lijdt dik verlies tegen Avi Air Almere

Afgelopen zaterdag speelde VELO Badminton de een na laatste wedstrijd van de kampioenspoule, mét publiek, uit tegen Avi Air Almere. Almere trad aan met hun sterkste spelers en dit was te zien aan de einduitslag: Almere won duidelijk met 7-1 van het team uit Wateringen.

Ditmaal speelden Jim Middelburg en Russell Muns weer de herendubbel. Zij namen het op tegen Alex Vlaar en Adam Hall, een koppel dat tot dan toe nog ongeslagen was. Jim en Russell begonnen sterk aan de wedstrijd en konden, mede door wat frustraties aan de overkant, de eerste set naar zich toetrekken. De mannen van VELO zetten dit goede spel door in de tweede set en hadden lange tijd een voorsprong. Helaas kwamen Alex en Adam bij een stand van 15-15 langszij en wonnen de tweede en uiteindelijk ook de derde set. Ook Myke Halkema en Milou Lugters mochten weer samen de baan op voor de damesdubbel. Helaas konden zij niet onder de druk van Cheryl Seinen en Kirsten de Wit uitkomen en kwamen nooit dichtbij een overwinning.

Bij de herensingels mocht kopman Nick Fransman het opnemen tegen Dennis Koppen en Dion Rovers tegen Sebastiaan Li. Nick bewoog niet zo soepel over de baan als we van hem gewend zijn, maar vocht zich in de wedstrijd en pakte uiteindelijk de winst in twee sets door op de juiste momenten te pieken. Dion liet ook niet zijn beste spel zien, kon zijn draai niet vinden, en verloor met duidelijke cijfers van Sebastiaan. Hanna Couwenhoven en Fredrika Lagerstedt speelden beiden goede wedstrijden tegen respectievelijk Estelle van Leeuwen en Diede Odijk. Vooral Fredrika liet tactisch en fysiek sterk spel zien, waarmee ze het Estelle erg moeilijk maakte. Helaas trok Estelle uiteindelijk aan het langste eind en won met 21-18 in de derde set. Hanna vocht ook voor wat ze waard was, maar was niet opgewassen tegen de technische slagen van Diede en verloor in twee sets.

Jim en Myke konden in de gemengddubbel hun sterke spel van de afgelopen weken niet doorzetten. Waar ze in de eerste set nog redelijk goed mee konden komen, deden de scherpe services en returns van Adam en Cheryl hun de das om. Op de andere baan speelden Russell en Milou hun mix tegen Alex en Kirsten. Met lange rally’s, tactisch spel van beide kanten en waar Russell en Milou  probeerden uit te voeren waar ze de afgelopen weken op getraind hebben, trokken Alex en Kirsten helaas aan het langste eind.

Dit resulteerde in een 7-1 verlies voor de spelers van VELO Badminton tegen een betere tegenstander. Met de eindstreep van de kampioenspoule in zicht maakt het team van Coach Franklin Telwin door deze uitslag nagenoeg geen kans meer op een plek in de play-offs. Volgende week staan er geen eredivisiewedstrijden op het programma in verband met het NK. Zaterdag 12-2-2022 speelt VELO hun laatste wedstrijd in de kampioenspoule, uit tegen Drop Shot BC. Hier moet minimaal 1-7 gewonnen worden om een plek in de play-offs veilig te stellen.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!