Velo
 

VELO badminton introduceert strippenkaart

VELO badminton introduceert strippenkaart

Vanaf februari dit seizoen gaat VELO badminton starten met de strippenkaart. Het is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om te badmintonnen, maar niet wekelijks kunnen spelen, of voor mensen die een langere periode willen kijken of badminton wat voor hen is.

Er wordt met een geldigheid tot het einde van het seizoen (nog 20 speelweken) een 5- en een 10-strippenkaart geïntroduceerd. Deze strippenkaarten zijn alleen geldig voor senioren en kunnen uitsluitend gebruikt worden op de dinsdag- en donderdagochtend en de woensdag- en vrijdagavond. De eenmalige aanbiedingsprijs van een 5-strippenkaart is €45,- en een 10-strippenkaart €75,-.

Heb je altijd al willen badmintonnen maar had je geen behoefte om lid te worden? Dan is dit de perfecte manier om toch een aantal keren per jaar te komen spelen! Voor meer informatie en aanschaf van de strippenkaart richt je je tot Rob Konings rfkonings@gmail.com of 06-57312090.

Hieronder nog een aantal mooie redenen om te gaan badmintonnen:

1: De makkelijkste manier om af te vallen

Een uurtje fanatiek badmintonnen zorgt ervoor dat je al snel tot wel 450 calorieën verbrand: het meeste van alle sporten. Als je er een gewoonte van maakt om regelmatig badminton te spelen, kun je wel tot vier kilo gewicht verliezen per maand.

Badminton als sport wordt ook weleens een ‘full body work-out’ genoemd: je gebruikt bijna alle spieren in je lichaam. Een uurtje hardlopen verbrandt slechts de helft van het aantal calorieën.

2: Spieropbouw en fit blijven

Of je nu een keihard smash slaat of een subtiele netdrop speelt: elke slag in badminton is een mini-workout die je lichaam vormt. Dus als je bijvoorbeeld wat wilt doen aan dat zwembandje voordat je aan je buikspieren begint, dan is regelmatig badmintonnen de ideale aanzet. Je kuiten, je bilspieren, hamstrings, en nog veel meer: je traint het allemaal!

3: Verbetering stofwisseling

Badminton helpt met het verbeteren van de cardiopulmonaire functie (je hart en longen). Het zorgt ervoor dat je lichaam regelmatig op een natuurlijke manier zweet. Dit heeft ook een goede uitwerking op je huid en draagt bij aan het ontstoppen van poriën.

4: Scherpere reflexen

Het beoefenen van badminton als sport zorgt ervoor dat je alerter bent en helpt je met het concentreren op het werk waarmee me bezig bent. Het maakt je behendiger en zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen ontwikkelt voor wanneer je fysiek belast wordt.

5: Helpt met het behalen van een optimale hartfunctie

Sommige mensen kampen met een te hoog cholesterol-niveau. Badminton zorgt voor een sterkere hartspier en zelfs mensen met een bestaande hart-conditie kunnen voordeel halen uit een avondje badminton.

6: Verminderde kans op diabetes

Badminton zorgt ervoor dat je binnen een uur voldoende lichamelijke inspanning levert om het bloedsuikerniveau te verlagen. Het zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor ziektes.

7: Verlaging van te hoge bloeddruk

Als je regelmatig badminton speelt, dan heeft dat een bloeddrukverlagend effect. De noodzaak van medicijnen zoals bloeddrukverlagers kan daarmee eventueel weggenomen worden.

8: Verbetering van je longfunctie

Snurk jij in je slaap? Door te badmintonnen verbeter je je longfunctie en daarmee verminder je eventuele afhankelijkheid van neussprays tegen snurken.

Badminton is geschikt voor iedereen!LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!