Velo
 

Twintig jaar VELO Dutch International

Twintig jaar VELO Dutch International

Badmintonvereniging VELO te Wateringen organiseert alweer voor het twintigste achtereenvolgende jaar een prestigieus toernooi: de Victor Dutch International. Het toernooi heeft een rijke historie. Waar het ooit in 2000 begon als een International Challenge toernooi (vier na hoogste level op wereldniveau), is het sinds 2014 een International Series toernooi (vijf na hoogte level op wereldniveau). Het toernooi bedraagt elk jaar een deelnemersveld van over de hele wereld, waaronder Aziatische topbadmintonlanden als Indonesië en Maleisië, maar ook sterke Europese landen als Denemarken, Duitsland en Nederland. Het eerste toernooi kende direct al veel Nederlandse successen, met onder andere Lonneke Janssen als toernooiwinnares in het damesenkelspel. Na haar kende Nederland door de jaren heen nog meer hoogtepunten, waarbij Yao Jie en Eric Pang er meerdere malen met een prijs vandoor gingen. Vanuit VELO zijn er ook altijd spelers op de banen te vinden. Ginny Severien, Dicky Palyama, Mia Audina, Myke Halkema, Lisa Malaihollo, Jim Middelburg en Russell Muns zijn zomaar een paar namen die namens VELO een finaleplaats in Wateringen hebben behaald. Daarnaast kende het toernooi legendarische winnaars als Victor Axelsen, Matthias Boe en Carsten Mogensen (DEN).

Huidig jaar

Dit jaar vindt het toernooi van donderdag 11 t/m zondag 14 april plaats. De inschrijving is inmiddels gesloten en het toernooi zit helemaal vol. 24 Nederlandse spelers hebben zich ingeschreven, waaronder Aram Mahmoud en Gayle Mahulette, beiden enkelfinalisten van de Nederlandse Kampioenschappen 2019. De Nederlanders zullen zich meten met meer dan 200 internationale spelers uit 33 verschillende landen. Met bijna 50 spelers is Denemarken het sterkst vertegenwoordigde land. Engeland en Frankrijk zijn aanwezig met een groep van ongeveer 20 spelers. Naast diverse Aziatische landen, doen ook landen als Bahrein, Canada, Congo, Ecuador, Nieuw Zeeland en Suriname mee.

Ambiance

De accommodatie in Wateringen wordt elk jaar omgetoverd om het toernooi tot een succes te brengen. Zo worden er in de hal professionele badmintonmatten neergelegd en tribunes geplaatst op nog geen 3 meter van de banen, zodat al het spektakel van dichtbij kan worden aanschouwd – door spelers, coaches en publiek. Ook worden er vlaggen van alle deelnemende landen over de lengte van de hal opgehangen en worden er spandoeken van oud-finalisten aan de muur gespijkerd. Daarnaast heeft ‘Jan de Groenteman’ (Wateringen) jarenlang de lekkerste fruitbakjes en sappen klaargemaakt in de hal. Nu heeft Vitapep met snackpaprika’s de gezonde invulling overgenomen en ook nu staat er zoals elk jaar een stalletje in de kantine met de lekkerste Indische hapjes van ‘Toko Mengteng’ uit Voorburg. Dit alles zorgt voor een sportieve en vrolijke uitstraling, en draagt bij aan de intieme sfeer van het toernooi.

Vrijwilligers

Wat zeker ook bijdraagt aan de sfeer zijn de tientallen vrijwilligers van VELO Badminton die elk jaar weer een helpende hand toesteken. Van selectiespeler tot recreant en van familie- tot bestuurslid, allen leveren een bijdrage. Zo is er een toernooicommissie, die alle praktische zaken in en rondom het toernooi regelt, zijn er lijnrechters voor tijdens de wedstrijden, chauffeurs die spelers van Schiphol naar hotel en van hotel naar sporthal vervoeren en nog vele andere functies. Dit getuigt van een sterk clubgevoel en mede daarom wordt er tijdens dit jubileumjaar extra aandacht geschonken aan al deze mensen, in de vorm van een vrijwilligersfeest op zaterdag 13 april. Vanaf ongeveer 20:00 uur zal de kleine kantine van VELO in het teken staan van een hapje, drankje, pub quiz en afsluitend een dansje!

Sponsoren

Natuurlijk is een toernooi niet mogelijk zonder zijn sponsoren. Via deze weg willen wij Badminton Nederland, De Roo Taxi-en Autoverhuur, Diemel Groenvoorzieningen, Ed van Zundert Risicobeheer, Flowin, Uitzendbureau Karel Duijndam, Van Vliet Caravans, Van der Hoeven Plastics, Van der Kolk Hypotheken, Weboma, Westland Partners, Wolf Dikken adviseurs, Ruitenburg adviseurs & accountants, BAB-VIOS Touringcars, Levoplant, BJ Flexpartners, Vitapep en Huck Torimex bedanken voor hun steun aan dit toernooi!

Op de foto: Jim Middelburg en Myke Halkema.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!