Velo
 

Sponsor in beeld – Actief&Gezond Fysiotherapie

Sponsor in beeld – Actief&Gezond Fysiotherapie

In de tweewekelijkse rubriek Sponsor in Beeld wil de sponsorcommissie door middel van een interview een sponsor voorstellen aan de leden van VELO Badminton.

Sponsors zijn belangrijk voor VELO Badminton. Door financiële of andere steun maken sponsoren het gezond functioneren van de club mogelijk. Het is ook niet van zelfsprekend dat zij zich aan ons verbinden. Daarom verdienen zij onze en uw brede ondersteuning. Graag zou de sponsorcommissie daarom via deze weg ook de leden van VELO Badminton willen oproepen om eens te kijken van welke facaliteiten je juist bij een sponsor gebruik kunt maken!

Vandaag, iets verlaat door de feestdagen: Actief&Gezond Fysiotherapie

 

  1. Wie ben je en wat voor bedrijf heb je?

Ik ben Kimberly Vierling, 28 jaar oud en woonachtig in Rijswijk. In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden. Ik ben in eerste instantie bij mijn oude stage blijven werken, maar al snel kwam er wat nieuws op mijn pad. Sinds 2014 ben ik werkzaam bij Actief&Gezond Fysiotherapie in Houtwijk. Ik werk hier samen met mijn collega’s Carmen en Jeroen. In mijn vrije tijd ben ik op de badmintonbaan te vinden.

Actief&Gezond Fysio is een praktijk waar we met positieve energie samen werken aan het herstel van de cliënten. De mensen die veelal bij ons komen zijn recreatieve tot professionele sporters. Dus of je nu 5x in de week traint of 1x in de week, iedereen is bij ons welkom wanneer je een blessure hebt of een andere klacht. Uiteraard helpen wij ook andere mensen met andere klachten zoals rugklachten en cliënten met nieuwe knieën en heupen. Het leuke daarvan is dat ze hetzelfde revalidatietraject doorlopen als de sporters.

  1. Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik ben een vroege vogel, dus ben meestal rond 07.30 uur op de praktijk te vinden. Het eerste half uur benut ik om de was te doen, vaat opruimen en administratieve werkzaamheden. Hoort er tenslotte ook allemaal bij! Daarna heb ik meestal aan de lopende band cliënten. Dit kunnen zowel kamer als zaal cliënten zijn. De hele dag in een kamertje zitten zou niets voor mij zijn. Ik houd juist van de variatie. Daarnaast is het contact met cliënten erg leuk. Klachten aan de onderste extremiteit (enkel, knie, heup) in combinatie met sport, spreken mij het meeste aan.

  1. Waar kunnen leden van VELO Badminton jouw bedrijf voor inschakelen?

Bij badminton heb je niet alleen veel voetenwerk, maar ook je schouders, armen en polsen krijgen veel te verduren. De kans bestaat dat je hier last van kan krijgen door overbelasting of plotselinge verkeerde bewegingen. Als dat gebeurt staat Actief&Gezond klaar om te helpen bij het revalideren en behandelen van deze klachten. Actief&Gezond helpt niet alleen bij klachten van die ontstaan zijn tijdens een (sport)activiteit, ook wil ze een grote rol spelen om deze klachten te voorkomen door veel informatie te geven over preventie. Daarom bestaat ook de mogelijkheid om gedurende het jaar bij ons te trainen ter voorkomen van blessures.

  1. Hoe ben je bij VELO Badminton terecht gekomen en wat is je band met VELO Badminton?

Over deze vraag moest ik even nadenken. Volgens mij via Arless Tjin Asjoe, mijn vader werkte vroeger met hem. Er waren namelijk geen groeimogelijkheden bij mijn oude club. Toen ben ik een aantal keer bij VELO wezen meetrainen en ben vervolgens gebleven. Ik speel nu dus alweer 10 jaar badminton bij VELO. Ik heb het erg naar me zin, leuke mensen, gezellige club! Naast dat het serieus op de baan is, is er daarnaast ook tijd voor gezelligheid. VELO is een hechte club!

  1. Hoe zie jij VELO Badminton voor je?

Door de ogen van een fysiopraktijk ziet Actief&Gezond Velo als een ambitieuze professionele club. Er wordt goed nagedacht over de stappen die worden genomen en serieus met vragen en situaties omgegaan. Daarnaast is het ook een club waar ontspannenheid heerst. Je ziet professionele sporters hard werken en trainen, maar ook de recreanten en vervolgens na de training met een voldaan gevoel naar huis of aan de bar. Mooi.

  1. Wat zijn we vergeten te vragen en wat moeten alle leden van VELO Badminton van jou of je bedrijf weten?

Twijfel niet om één van ons aan te spreken als we aanwezig zijn. We helpen je graag op weg met je herstel. Maar belangrijker nog, we zijn er ook om dit alles te voorkomen, zoals:

  • we zijn er ook als je je prestaties wilt verbeteren
  • als je blessures wilt voorkomen, dus we maken je sterker
  • bewegingsanalyses van je slag wilt maken van bijvoorbeeld je slag
  • of als je een fittest wilt doen.

Kortom, we staan graag op alle sportieve, fysieke uitdagingen voor je klaar.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!