Velo
 

Sing4Air

Sing4Air

Ademen (Air) lijkt zo vanzelfsprekend, tot we geconfronteerd worden met een ziekte zoals de taaislijmziekte die ook wel cystic fibrosis (CF) wordt genoemd. Deze aangeboren ziekte maakt ademen niet vanzelfsprekend en je merkt hoe kostbaar het is om gezonde longen te hebben.
Frank Roodenrijs, de zoon van Arjan en Lia, is bijna twee jaar geleden op twintigjarige leeftijd overleden aan deze rot ziekte. Frank kan gekenmerkt worden als een jongen met veel wilskracht en een groot doorzettingsvermogen. Arjan Roodenrijs, onze bakker uit Wateringen, zet zich al vele jaren in voor fondswerving opdat onderzoek gefinancierd kan worden en de oorzaak van CF kan worden aangepakt. Inmiddels zijn al goede resultaten te melden.
Verschillende acties voor fondswerving worden er gehouden. Iedereen kent de actie Skate4Air. In februari gaan wederom 150 schaatsers naar Oostenrijk om te schaatsen op de Weissensee. Arjan is een van de deelnemers maar ook Jochem Uytenhage, tweevoudig Olympisch kampioen, is een van de schaatsers. Deelname aan deze alternatieve Elfstedentocht levert geld op voor dit goede doel.
Verschillende bakkers in het Westland, waaronder Meesterbakker Roodenrijs, verkopen op dit moment kruidencake. Afgelopen weekend tijdens Sneeuwpop zijn Wateringse Moppen verkocht. De moppen zijn gebakken met hulp van vrijwilligers en de naam is een knipoog naar de welbekende Vlaardingse IJsmoppen. Mocht u nog een kruidencake of een zakje moppen willen kopen, loop even binnen bij de bakker. De opbrengst van beide producten komt geheel ten goede aan de bestrijding van CF.
Komende zaterdag vindt een Sing4Air plaats. De Poeldijkse volkszanger Koos Janssen neemt het initiatief om een rondje Westland te doen. In twaalf uur tijd worden optredens verzorgd in twaalf kernen in de gemeente Westland. Koos Janssen is een gevierd Poeldijkse zanger en zal om 17.00 uur bij VELO optreden. Hij is geliefd op elk feest, is een echte gangmaker en zet zich belangeloos in voor Sing4Air. Gedurende een half uur zal hij Hollandse liederen ten gehore brengen en het publiek ongetwijfeld enthousiast meenemen. Zijn optreden bij VELO wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Meesterbakker Roodenrijs en Scrumpy Pub. Na het opreden zal ongetwijfeld aan het publiek om een donatie worden gevraagd.
Al deze initiatieven zijn bedoeld om de mens die geconfronteerd wordt met een dergelijke rot ziekte, centraal te stellen. Tegelijkertijd is het streven om gezelligheid en een goede sfeer te creëren. Als daar aan wordt voldaan dan volgt ongetwijfeld een goede opbrengst. We bevelen ze dan ook van harte bij u aan.
Gerard van Meurs
voorzitter.omni@velo.nlLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!