Velo
 

Senna van den beukel op het EJK badminton

Senna van den beukel op het EJK badminton

Badminton spelen op Ibiza is wat Senna van den Beukel uit Naaldwijk deze week doet. De 13-jarige speler van VELO is één van de vier jongens die samen met vier meisjes deel uitmaken van het team dat namens Nederland aan de Europese Jeugdkampioenschappen onder 15 meedoet, georganiseerd door Spanje. Het toernooi vindt van 21 tot en met 24 september plaats op Ibiza.

In de eerste ronde bleek de Franse tegenstander in de gemengddubbel een maatje te groot. Op de smashkracht van de tegenstander (de Franse jongen was als eerste in de jongensdubbel geplaatst) hadden Senna en Anissa onvoldoende antwoord: de partij ging met 21-15 en 21-12 verloren. Ook de eerste ronde partij in de jongensdubbel draaide niet uit op winst. Met 21-13 en 21-14 verloren Senna en Quinn van het koppel uit Israël.

Wat betreft resultaten een teleurstellend toernooi, maar gezien de ervaringen die Senna heeft opgedaan en een aantal knappe punten die hij in beide partijen heeft kunnen maken, kan hij terugkijken op een geslaagd Europees debuut.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!