Velo
 

Nederland actief op de Victor Dutch International 2018!

Nederland actief op de Victor Dutch International 2018!

Over precies een week zal de VELO-hal in Wateringen omgetoverd worden voor de Victor Dutch International 2018. Met in totaal 276 inschrijvingen is het één van de drukst bezette Series van het circuit. Het Nederlandse deelnemersveld, vanuit zowel de Nationale Selectie, eredivisieteams en de organiserende club, kent 17 spelers. De loting heeft inmiddels plaatsgevonden, alleen de tijdschema’s laten nog even op zich wachten.

Er staan nog heel wat Nederlanders op de reservelijst voor de mannen- en damessingel: Thomas Sibbald, Leon Ham, Kyle van der Vliet, Aram Mahmoud, Rebecca van den Berg, en onze westlandse speelsters Mila Diemel, Veda Diemel en Susanne Zwinkels hopen allen nog een plekje in de kwalificatie te bemachtigen door het uitvallen van hogergerankte spelers. Hier heeft Thomas, als eerste reserve in de mannensingel, de meeste kans op.

In de kwalificatie vinden we een Nederlands paar in de damesdubbel. VELO-koppel Dorien Lups en Myke Halkema zullen twee rondes moeten winnen om het hoofdtoernooi te halen. In de damessingel gaat Debora Jille het opnemen tegen de (in het kwalificatietoernooi) als eerste geplaatste Russin Victoria Slobodyanyuk. In de herensingel zullen Joran Kweekel en Niels Veenstra zich ook een weg proberen te banen richting het hoofdtoernooi.

Nick Fransman is de enige Nederlandse man in het hoofdtoernooi van de singel. Hij gaat het in de eerste ronde opnemen tegen de als achtste geplaatste Bulgaar Ivan Rusev. Een andere Bulgaar – Alex Vlaar, spelend voor VELO – zal zware potten tegemoet komen, te beginnen met Robert Mann uit Luxenburg.
In de damessingel zijn het de 4e en 6e geplaatste Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette die zullen azen op een podiumplek. Hiervoor moeten zij onder andere de als eerste geplaatste Deense Julie Dawall Jacobsen zien te verslaan.
In de damesdubbel gaat voormalig VELO-speelster Imke van der Aar, samen met partner Debora Jille, proberen haar nummer 3 plaatsing waar te maken of zelfs te verbeteren. Hier zullen vooral veel jonge Deense meiden een stokje voor proberen te steken.
Als laatste zullen Alex Vlaar en Myke Halkema voor hun thuispubliek in het gemengddubbel uitkomen. Zij beginnen met een bye en gaan het daarna opnemen tegen een Belgisch of Deens koppel.

Wilt u onze Nederlandse toppers in actie zien, kom dan donderdag 12 april (kwalificatie) en vrijdag 13 t/m zondag 15 april (hoofdtoernooi) naar de VELO-hal in Wateringen!

De organisatieLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!