Velo
 

Mooie resultaten voor VELO jeugd bij Junior Master BC Amersfoort

Mooie resultaten voor VELO jeugd bij Junior Master BC Amersfoort

Het afgelopen weekend stond het eerste Junior Mastertoernooi op het programma in Amersfoort. VELO Badminton werd daarbij vertegenwoordigd door Eline Eversdijk, Mees Janssen, Manon Middendorp, Sander Bertens, Daniël Lamme, Alicia Feitosa van Adrichem en last but not least Jason de Graaf.  Gerko Luijckx was aanwezig als coach (in opleiding) en hielp trainer Edward van den Heuvel een handje.

Het was lang geleden dat VELO met een dergelijk grote jeugdgroep aanwezig was op een goed bezet JM toernooi. Een compliment is op zijn plaats.

Alicia speelde haar allereerste JM toernooi in de U13 en speelde alleen een enkelspel. Dat JM’s van een ander niveau zijn dan RJC toernooien kwam ze snel achter. Echter in haar tweede wedstrijd nam Alicia het initiatief en won ze redelijk eenvoudig haar eerste wedstrijd op een JM toernooi.

Jason speelde U11 en speelde zijn tweede JM ooit. Hij begon ook met een winstpartij, nadat moeders een lange file had getrotseerd richting Amersfoort. Helaas stond Jason dit keer niet bij de prijswinnaars, maar dat is eigenlijk alleen maar een kwestie van tijd.

Sander kwam in de U15 zijn enkelspel nog wel de poulewedstrijden door, maar verloor daarna. In het dubbelspel met Daniël verloren ze in drie sets in de poule van de latere winnaars. De talentvolle Daniël speelde zelf in het enkelspel een sterk toernooi en won uiteindelijk in de U15 het enkelspel. Slechts in de kwartfinale en in de finale moest hij een derde set toestaan. Helaas kon tijdens de finale de wedstrijd in de derde set niet worden uitgespeeld vanwege een blessure bij zijn tegenstander maar dat verbleekte zijn overwinning eigenlijk helemaal niet. Gefeliciteerd met deze zeer verdiende titel.

In de U17 had VELO drie spelers in de race om de prijzen. Mees speelde op zich een prima toernooi in het enkelspel maar wisselde goede momenten ook af met mindere en verloor uiteindelijk in drie sets in de kwartfinale van de nummer 1 geplaatste. In het gemengddubbel samen met Eline reikte hij wel tot de finale maar verloor helaas wederom in drie sets. Hierbij waren zeker kansen, maar werden niet benut. Eline op haar beurt reikte in haar enkelspel tot de halve finale waar ze verloor van de uiteindelijke winnares. In het dubbelspel wist ze haar poule niet winnend af te sluiten. Manon deed dit wel en werd tweede in het damesdubbel en behaalde daarmee een mooie prestatie. Eerder had ze in haar enkelspel ook al goede wedstrijden laten zien. In het gemengddubbel wist ze ook een knappe halve finale te halen.

Al met al een zeer goede start van het JM seizoen van onze jeugdspelers.

Boven: Manon Middendorp en Eline Eversdijk. Onder: Mees Janssen, Jason de Graaf en Daniel Lamme.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!