Velo
 

Leuke eerste wedstrijd van opstapteam 1 van VELO O1

Leuke eerste wedstrijd van opstapteam 1 van VELO O1

Dan geef je je 2 jaar geleden op voor de opstapcompetitie, speel je 1 keer en dan legt Corona alles plat. Gelukkig nu eindelijk een herkansing, maar dan wel 2 jaar ouder, maar helaas niet met 2 jaar meer badmintonmeters in de benen. Zaterdagochtend dus eindelijk de eerste wedstrijd uit tegen Orbiton Leidschendam in de nieuwe jeugdcompetitie. Vier meiden en 2 jongens telt het team (zie foto hieronder) en het is een gezellig team! De meiden hebben het erg leuk met elkaar. De jongens zijn wat rustiger.

De organisatie van Orbiton was verbaasd over de drukte in de hal. De ouders van onze kinderen waren er en ook enkele van de jeugd van Orbiton. Blijkbaar was het lang geleden dat de zaal zo vol was. De spelers van team Orbiton waren bijna allemaal vrij groot, op het oog zeker 16+ en ze zeiden later ook dat ze misschien ook al te oud waren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Daan en Arnav speelden de herendubbel. Ze moesten even wennen, maar speelden het spel slim en zowel Daan als Arnav kunnen al lekker hard slaan. Zoals Arnav later over zichzelf zei: “Ik moet wel opletten dat ik niet te wild ga slaan”. Beide jongens letten vooral in de tweede set echter goed op toen Orbiton steeds dichterbij kwam. Mooi gewonnen in 2 sets: 21-14 en 21-11.

In de damesdubbel speelden Tessel en Laura snel naar een overtuigende overwinning. Beide meiden komen om te winnen en willen afmaken, dat is duidelijk. De wedstrijd was snel voorbij: 21-7 en 21-6. En ze genieten er duidelijk van om de gemaakte punten samen te vieren.

In de herenenkel speelde Arnav de eerste wedstrijd tegen de grootste jongen van Orbiton. Arnav stond er ontspannen bij en deelde rake klappen uit. Dat was ook belangrijk want als zijn tegenspeler de shuttle goed raakte dan kwam ook die hard aan. Maar Arnav speelde het slimmer en keek goed waar de lege plekken waren in het veld. Hij won de eerste met 21-17 en de tweede met 21-14. Goed gespeeld Arnav!

Fenna speelde de tweede herendubbel. Een meisje? Ja, want Fenna kan knallen en slaat de gekste ballen. Zelfs de backhand overhead speelt ze al gemakkelijk. Wel nog even een dweil geregeld want ze kon haar nieuwe badmintonschoenen niet vinden en speelde op oudere schoenen en gleed daarmee over het veld. Een natte dweil of oude handdoek is belangrijk om te gebruiken als de zaal (te) glad is. Fenna speelde haar eigen spelletje, heel cool en won overtuigend: 21-8 en 21-10. Benieuwd naar je volgende wedstrijd Fenna.

Jasmijn mocht dit keer de eerste damessingle spelen en dat werd een spannende pot. Ze waren namelijk erg aan elkaar gewaagd en de familie van het meisje van Orbiton zat ook op de tribune. De eerste set verloor Jasmijn net met 19-21. De tweede wist Jasmijn net te winnen met 24-22 puur op eigen kracht. Jasmijn kreeg de tip om het racket hoog te houden bij de opslag van haar tegenstander. Ze kon daardoor meteen druk zetten en dat werkte goed. Uiteindelijk won Jasmijn met 21-16. Knap gedaan Jasmijn!

Tessel speelde de tweede damesenkel en deed het goed. Ze hield continu de voorsprong en keek steeds goed waar haar tegenstandster in het veld stond. Tessel zag dat, ondanks dat het meisje erg lang was, deze niet veel liep en Tessel maakte daar slim gebruik van. Resultaat 21-14 en 21-11. En Tessel genoot er duidelijk van.

De eerste mix werd ook een leuke partij. Want hoe speel je nu eigenlijk een mix? Jasmijn en Daan begonnen de eerste set naast elkaar. Dus werd bijna alles op Jasmijn gespeeld en verloren ze de eerste set vrij dik. Ze speelden immers tegen de sterkste jongen en meisje van team Orbiton. In de wissel geprobeerd kort uit te leggen dat het meisje meestal meer voorin speelt en dat de jongen de rest moet pakken. En dat het vooral de truc is om de tegenstander te dwingen de shuttle hoog terug te spelen. Dan werkt een smash of een goede dropshot vaak goed. De tweede set werd daardoor erg spannend. Daan en Jasmijn verloren maar net, maar hebben veel geleerd en veel leuker gespeeld dan in de eerste set. Het werd 10-21 en 21-23 voor Orbiton.

De laatste wedstrijd, de tweede mix, speelde Fenna weer als ‘de jongen’ samen met Laura die overigens ook flink kan meppen. De eerste set werd nog even spannend met 21-18, maar de tweede set wonnen ze overtuigend met 21-13. Goed gespeeld!

Uiteindelijk een mooi resultaat, met 7-1 gewonnen en dat is altijd leuk als alle ouders erbij zijn. Complimenten hoor!

Helaas was de kantine van Orbiton nog niet open, maar Orbiton had gezorgd voor een kleine snack na de wedstrijd. Ook een voordeel want de wedstrijd begon om half 10 en even na half 12 konden we weer op huis aan.

Leuk om jullie te zien spelen team Velo O1, Coen BertensLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!