Velo
 

Leo Hazekamp benoemd tot Lid van Verdienste

Leo Hazekamp benoemd tot Lid van Verdienste

Uitgerekend op zijn 80ste verjaardag, derde Kerstdag 2020, kreeg Leo Hazekamp bezoek van enige bestuursleden van VELO Badminton. Ze waren er niet alleen om hem te feliciteren met zijn verjaardag, maar ook vanwege zijn verdiensten voor VELO. Leo speelt al heel lang bij VELO, 50 jaar, en misschien nog wel iets langer.

Hij begon in de tijd van de Heulse veilinghal, waar hij Jan Daniëls hielp met het jaarlijks verven van de badmintonlijnen op de stenen tegelvloer. Leo is zo’n 20 jaar vrijwilliger bij het VELO Dutch International, chauffeur met ritten  naar Schiphol (op de meest onmogelijke tijden) en bungalowpark Kijkduin, en jarenlang ook als lijnrechter (hij had daarin een zekere reputatie). Ook hielp hij bij de opbouw de eerste jaren, bijv. met een heftruck om vijf kratten met blauwe “vloertegels” de hal in te krijgen.

Hij was jaren vrijwilliger bij VELO’s open Jeugdtoernooi, werd vaak gestrikt als lijnrechter bij thuiswedstrijden bij VELO 1 (die hij vaak en graag bezocht), zat in kascommissies en was een tijdje competitiebegeleider (coördinator van de hal tijdens thuiswedstrijden). Hij was zeer betrokken bij alles binnen VELO Badminton, speelde ruim 30 jaar competitie (met in zijn laatste jaar als 70-jarige een mix-dubbel met de dan debuterende 11-jarige Veda Diemel), jarenlang op de woensdagavond en de laatste 10 jaar bij de dinsdag- en de donderdagmorgengroepen.

Alles tezamen genoeg redenen om aan Leo’s echtgenote Ria te vragen of hem het Speldje van Lid van Verdienste voor VELO Badminton op te spelden. Beste Leo, je hebt het verdiend.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!