Velo
 

Le Credit Sportif VELO verslaat 2dA Smashing met grote cijfers

Le Credit Sportif VELO verslaat 2dA Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft Le Credit Sportif VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen 2dA Smashing. Na de teleurstellende wedstrijd twee weken geleden was deze overwinning cruciaal om zicht te houden op een plaats bij de eerste vijf. Het team uit Wateringen staat zesde op de ranglijst met slechts een punt achterstand op de nummer 4 en 5. De laatste twee wedstrijden in de 1e fase gaan de beslissing brengen in deze spannende strijd.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een bijzondere wedstrijd. Voorafgaand aan de eerste partijen werd namelijk stil gestaan bij het plotseling overlijden van de 16-jarige zoon van de penningmeester van Le Credit Sportif VELO. Voorzitter Cock Diemel nam het woord en vroeg alle aanwezigen een minuut stilte in acht te nemen. Na dit gedenkwaardige moment betraden jeugdleden van VELO Badminton de baan om samen met het team de traditionele yell te doen. De VELO-jeugd had prachtige spandoeken gemaakt en was luidruchtig aanwezig om de spelers extra support te geven.

Door afwezigheid van Russell Muns trad Jim Middelburg samen met Ruben Kweekel aan in het herendubbel. In twee spannende sets werd de winst binnen gehaald. Ook het damesdubbel werd in twee sets gewonnen door Myke Halkema en Milou Lugters. Met een 2-0 voorsprong begon VELO aan de singels. Dit seizoen zijn de singels vaak een zorgenkindje gebleken, maar dit keer was dat duidelijk anders.

Maar liefst drie spelers uit team 2 mochten van coaches Paul de Graaf en Franklin Telwin laten zien wat ze waard zijn. Dion Rovers maakte zijn officiële debuut voor VELO 1 en dat werd een debuut om niet snel te vergeten. Met geduld, goede plaatsing en op de juiste momenten een versnelling nam Dion zijn tegenstander onder vuur. Na een kleine achterstand in de eerste set heeft de VELO-debutant het initiatief over genomen en de wedstrijd in twee sets overtuigend gewonnen. Op de andere baan speelde Veda Diemel een prachtige singel. Veda laat het hele seizoen al sterk spel zien. In deze wedstrijd vocht zij zich terug na het verlies in de 1e game om uiteindelijk de 3e set in de verlenging binnen te slepen. Een prachtige 4-0 tussenstand was hiermee een feit.

David Sugiharto had het lastig in zijn singel. Bij vlagen liet de jonge, talentvolle speler zien waar hij toe in staat was. Helaas bleek het spel te wisselvallig om zijn tegenstander echt onder druk te zetten. David vocht bijna de gehele wedstrijd tegen een kleine achterstand en moest uiteindelijk de winst aan Smashing laten. Fredrika Lagerstedt liet er in haar singelpartij geen gras overgroeien. Vanaf het begin nam zij het initiatief en won met overtuigende cijfers. De tussenstand kwam daarmee op 5-1.

De afsluitende gemengddubbels kenden twee gezichten. Jim Middelburg en Milou Lugters kenden geen enkele moeite met hun tegenstander en wonnen in twee games. Myke Halkema en Ruben Kweekel speelden een overtuigende 1e set, verloren de 2e in verlenging waardoor vervolgens de derde game de beslissing moest brengen. Dit werd een spannende strijd die uiteindelijk nipt in het voordeel van VELO werd beslist. Daarmee was de 7-1 eindstand een feit.

Al met al een prachtig resultaat voor VELO. Deze belangrijke punten hebben ervoor gezorgd dat VELO nog volop meedoet in de strijd om de kampioenspoule. De eerste volgende wedstrijd is komende zaterdag thuis tegen Hoornse BV. Hoornse BV staat al vanaf de eerste speelronde hoog op de ranglijst en heeft momenteel een voorsprong van 4 punten op het team uit Wateringen. De vraag is of VELO erin slaagt dit gat te verkleinen. Het team kan alle support gebruiken dus zorg dat u erbij bent!

 

Wedstrijd                   Le Credit Sportif VELO – Hoornse BV

Datum en tijd             Zaterdag 26 oktober, aanvang 19.00 uur

Adres                         VELO-hal, Noordweg 26, Wateringen

 

Het complete speelschema is te vinden op www.badminton.nl en/of www.toernooi.nl.

Foto’s zijn gemaakt door sportshoots.nl.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!