Velo
 

Le Credit Sportif VELO scoort 8 punten tijdens dubbelweekend

Le Credit Sportif VELO scoort 8 punten tijdens dubbelweekend

Het jaar 2020 is voor Le Credit Sportif VELO gestart met twee gelijke spelen in de Eredivisie badminton. Op zaterdagmiddag eindigde de wedstrijd in de VELO-hal tegen FZ FORZA Amersfoort 4-4. Een dag later werd dezelfde uitslag behaald in de uitwedstrijd tegen 2dA Smashing in Wijchen. Door deze uitslagen staat VELO nog steeds op een gedeelde zesde plaats met Amersfoort. 

De wedstrijd tegen directe concurrent Amersfoort was zaterdagmiddag uitermate spannend. Maar liefst 7 van de 8 wedstrijden werden pas beslist in de derde game. Myke Halkema en Milou Lugters scoorden het eerste punt voor VELO door het damesdubbel winnend af te sluiten. De VELO-dames kennen een sterk eerste seizoen samen. Zij hebben 10 van de 12 gespeelde wedstrijden weten te winnen. Het herendubbel ging helaas in drie games verloren.

Fredrika Lagerstedt en Jim Middelburg vochten in hun enkelspelpartijen voor wat zij waard waren. Zowel Fredrika als Jim moesten een set afstaan aan de tegenstander, maar wisten uiteindelijk de winst binnen te halen. Dion Rovers en Simone Hermsen verloren beide de wedstrijd in drie games. Het vierde punt voor VELO werd gescoord door Ruben Kweekel en Myke Halkema in het gemengddubbel. Door het verlies in het andere gemengddubbel kwam de uitslag op 4-4.

Na een korte nachtrust stond een dag later de uitwedstrijd tegen 2dA Smashing in Wijchen op het programma. Dit keer ‘slechts’ zes driesetters, maar hoe dan ook weer een opvallend score verloop. Le Credit Sportif VELO bleek de sterkste in alle dubbelwedstrijden, terwijl Smashing met de punten aan de haal ging in het enkelspel.

Jim Middelburg en Dion Rovers speelden voor het eerst samen in het herendubbel en deden dit verdienstelijk. Milou Lugters en Myke Halkema maakten de verwachtingen waar en zetten de stand op 0-2 voor VELO. Vervolgens gingen de vier enkelspelwedstrijden helaas verloren. De wedstrijden lagen dicht bij elkaar, maar uiteindelijk trok Smashing aan het langste eind. Simone Hermsen verloor weliswaar in twee games, maar in beide sets viel de beslissing pas in de verlenging.

Met een 4-2 achterstand begon VELO aan de gemengddubbels. Fredrika Lagerstedt en Jim Middelburg wonnen overtuigend in twee sets. Ruben Kweekel en Myke Halkema hadden net als een dag eerder drie sets nodig, maar slaagden erin het gelijkspel voor VELO in een spannend slot van de beslissende set veilig te stellen.

De volgende wedstrijd voor Le Credit Sportif VELO is volgende week zaterdag:

Wedstrijd                   Roosterse BC – Le Credit Sportif VELO

Datum en tijd             Zaterdag 11 januari, aanvang 19.00 uur

Adres                         Eyckholtstraat 23, Roosteren

Foto’s zijn gemaakt door sportshoots.nl.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!